مدل ایرانی مسچلنج در اتاق بازرگانی ایران – سوییس
با هدف جذب سرمایهگذاران سوئیسی در حوزه استارتاپها انجام میشود
«هدف ما این است که از طریق رویداد ایرانچالش و با کمک شرکتهای سوییسی و ایرانی، همچنین سرمایهگذاران دو کشور، فعالیت استارتاپها را گسترش دهیم.»
شریف نظام مافی، رییس هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران – سوییس. در شروع اولین جلسه از رویداد ایرانچالش (ایرانچلنج)، که در محل این اتاق برگزار شد، گفت:«هدف ما این است که از طریق رویداد ایرانچالش و با کمک شرکتهای سوییسی و ایرانی، همچنین سرمایهگذاران دو کشور، فعالیت استارتاپها را گسترش دهیم. در این رابطه، در یک هفته گذشته با چند نفر سرمایهگذار سوییسی صحبت شده و به این نتیجه رسیدیم که دقیقا هدف آنها هم ورود به ایران و بررسی نکات مثبت اقتصاد ایران و در نهایت همکاری است.»
نظاممافی اضافه کرد: «مدل ایرانچلنج همان مسچلنج معروف در دنیا است که سالها با موفقیت به جلو میرود. ما سعی کردیم این مدل را برای پیشرفت در سطح جهان الگو قرار دهیم.» به گفته او اتاق ایران – سوییس نوبنیان است و تنها حدود 3 سال از فعالیتش میگذرد؛ با اینحال در 6 ماهه نخست امسال مقام دوم از فعالترین اتاقهای مشترک را به خود اختصاص داده است. «با توجه به این شرایط میتوان گفت شروع خوبی داشتیم و امیدوارم به همین صورت پیشرفت داشته و ادامه دهیم.»
به گزارش شنبهپرس، نظام مافی تاکید کرد: « استارتاپها در کشور ما که اقتصادش حدود 85درصد دولتی است، به عنوان شروع، در نقطه خوبی قرار دارند. در چند سال اخیر به خصوص از زمان آغاز دولت جدید، دیده شده که دولت تمایل به فعالیت بیشتر بخش خصوصی، به خصوص جوانها از خود نشان داده است. متاسفانه اقتصاد ما با بحران مواجه است. در چنین شرایطی میتوان گفت فعالیت استارتاپها، به خصوص قشر جوان در این اقتصاد، میتواند کمک شایانی به بهبود این وضعیت باشد. استارتاپها میتوانند از چند طریق موتور پیشرفتی باشند برای وضعیت موجود. یکی از این راهها آموزش مدیران قابل است. جوانهایی که از دانشگاه فارغالتحصیل میشوند، بدون هیچگونه تجربه وارد محیطهای کسبوکار کوچک میشوند. در چنین شرایطی آنها خود در نقش حسابدار، عامل فروش و مدیرعامل حاضر میشوند و تقریبا تمام مسئولیتها را به تنهایی انجام میدهد. به تدریج این فرد تبدیل به یک مدیر پخته میشود، همان چیزی که ما به آن نیاز داریم!»
نظام مافی درباره ماهیت رویداد ایرانچالش هم بیان کرد: «حتی اگر به دلیل اساس کار و نوع فعالیتها، قادر نباشیم که در قالب سرمایهگذار فعالیتی داشته باشیم، هدفمان این است که مکانی باشیم برای تماس با سرمایهگذارها.»
رییس هیئت مدیره اتاق ایران-سوئیس ادامه داد: «در ایران هروقت صحبت از استارتاپ میشود، همه به اپ فکر میکنند. اعتقاد ما این است که این حوزه میتواند خیلی وسیعتر باشد. به عنوان مثال استارتاپی در زمینه آموزش بهینهسازی و بالابردن کیفیت صنایع غذایی به وجود آمده است. این استارتاپ در واقع نوعی کار صنعتی انجام میدهد. در استارتاپ علاوه بر بحث اپ و اینترنت، بحثهای تکنولوژی، آی او تی و تکنولوژیهای سنتی نیز میتواند مطرح باشد.»
همچنین شیرین گلکار، مدیر توسعه بازرگانی اتاق ایران سوییس هم در این برنامه گفت: « با توجه به فعالیت جدی و گسترده استارتاپها، این اتاق تصمیم به تشکیل پلتفرم ایران چالش و ورود به اکوسیستم ایران گرفت تا رابطه جدیتر و قویتری با استارتاپها داشته باشد. این پروژه به دنبال ارتباط جدی و حرفهای بین سرمایهگذاران و استارتاپها در حوزهها و فیلدهای مشخص است. قصد ما در اینجا ارتباطی فراتر از سرمایهگذاری و سرمایهپذیری است؛ به همینجهت فعالیت ایران چالش با شتابدهندهها و بیسیها تفاوت چشمگیری دارد.»