«طرح نو آفرین» به طور رسمی رونمایی شد

«طرح نو آفرین» ایران با هدف حمایت از کسب و کار‌های نو از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی شد.

0

طرح نو آفرین ایران روز چهارشنبه، نوزدهم تیرماه در سالن همایش‌های بین المللی کتابخانه ملی با حضور معاون اول رئیس جمهوری، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و فعالان استارتاپی رسما آغاز به کار کرد.

این رویداد با پنل «چه کنیم این طرح دولتی نشود؟» با حضور امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، حسام آرمندهی، بنیانگذار کافه بازار، رضا کلانتری نژاد، هم‌بنیانگذار هم ‌آوا، ناصر غانم زاده، مدیرعامل تکلی، آ؛رش برهمند و آرش برهمند سردبیر ماهنامه پیوست به طور رسمی با بیان نظرات و چالش‌های طرح آغاز شد.

دولتی نبودن طرح رویا نیست

امیر ناظمی، معاون و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، درباره دولتی بودن یا نبودن این طرح گفت: تمام تلاشمان این است که این طرح بدون دخالت دولت و با همکاری بخش‌خصوصی اجرا شود و این یک رویا نیست. سایت ایران نو آفرین می‌توانست توسط دولت راه‌اندازی شود، اما انجام آن را به سازمان نصر واگذار کردیم تا  طرح کمتر دولتی باشد. برای راه‌اندازی صندوق‌نوآفرین نیز ۴۰ درصد سهام دولتی و ۶۰ درصد به بخش خصوصی واگذار شده است.

هر طرح حمایتی بیاید از سختی کار کم نمی‌کند

حسام آرمندهی، بنیانگذار کافه بازار با اشاره به طرح نو آفرین گفت: اگر فرض کنیم که این طرح نتیجه می‌دهد؛ فعالیت در این اکوسیستم آنقدر سخت است هر طرح حمایتی هم بیاید از سختی کار کم نمی‌کند و راه برای فعالیت هموار نمی‌شود.

اینطور نباشد که طرح شرکت‌ها را رانت‌خوار کند

کلانتری‌نژاد، مدیرعامل هم‌آوا در این پنل اعلام کرد: طرح نباید تبدیل به یک طرح حمایتی صرف شود و اینگونه نباشد که از شرکت‌ها در قدم اول حمایت کند و شرکت‌های استارتاپی را رانت‌خوار کند.

طرح‌های مختلف نه تنها کمک نکرده بلکه مانند افیون بوده است

غانم‌زاده، مدیرعامل نیو با بیان اینکه طرح نوآفرین، طرح خوبی نخواهد بود گفت: طرح‌های مختلفی برای حمایت از شرکت‌های استار‌ت‌‌آپی پیاده‌شده که نه تنها کمکی به این شرکت‌ها نکرده بلکه مانند افیون بوده است.

نو آفرین چه چالش‌‎هایی را حل می‌کند؟

امیر ناظمی در باره جزئیات طرح نو آفرین گفت: با این طرح، پدیده‌ای به اسم فضای اشتراکی از سوی سازمان امور مالیاتی به رسمیت شناخته شده و هر میز را یک شرکت می‌داند.

وی ادامه داد: استارت‌آپ‌ها به دلیل مشکلات مالیاتی از ثبت شرکت خود می‌ترسند، اما این طرح تا ۳ سال به شرکت‌هایی که درآمدشان کمتر از ۵۰۰ میلیون است، معافیت مالیاتی و بیمه‌ای می‌دهد تا پا بگیرند و مستقل شوند.

رییس سازمان فناوری مطرح کرد: شتابدهنده‌ها از دولت وام می‌گیرند و روی  استارت‌آپ‌های خطرپذیر سرمایه‌گذاری می‌کنند.

ناظمی در پایان گفت:اگر استارت‌آپی در سال جدید ۵۰ درصد از متوسط نیروی کار سال گذشته خود را به مجموعه اضافه کند، سهم بیمه کارفرمایی از منابع دولتی پرداخت خواهد شد.

آب راهش را پیدا می‌کند

مجید حسینی‌نژاد، بنیانگذار علی‌بابا، در سخنرانی غیر‌معمول خود در حضور معاون اول رئیس جمهوری و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: من همان سودجو و منفعت ‌طلبی هستم که قاچاق تا قانون‌شکنی را تجربه کرده‌ام. من در بستری که دولت برای من می‌سازد فعالیت می‌کنم اگر دولت بستر قانونی ساخت من قانونی کار می‌کنم و اگر بستر قانونی فراهم نبود می‌روم کنار مرز بنزین می‌فروشم. ما منعفت‌طلب‌ایم و می‌خواهیم سود کنیم، سیاست‌های اشتباه از ما یک قانون‌شکن ساخته است.

بنیانگذار علی بابا افزود: اگر‌ طرح نو آفرین آمده که ما قانونی کار کنیم، انجام می‌دهیم، اما همیشه آب راهش را پیدا می‌کند. شما قانون به ما ندهید ما قانون‌شکن می‌شویم.

پیش بینی برنامه بیستون، اضافه کردن 5 هزار استارت‌آپ تا 1401

رسول سراییان، دبیر سازمان نصر گفت: مسائلی از قبیل نوسان رونق اقتصادی، بیکاری و بهره‌وری پایین، تحول اقتصاد دیجیتال، کوچک بودن بازار و‌کمبود نیروی متخصص از چالش‌های ما است.

دبیر سازمان نصر افزود: در برنامه بیستون  پیش بینی کردیم تا۱۴۰۱،  ۵ هزار استارت‌آپ اضافه کنیم  و به کمک سامانه نوآفرین پلی بین شرکت‎های نوپا و کسب‌ و کارهای بزرگ باشیم.

خواسته ما کم کردن قوانین دست و پا گیر است

میلاد منشی پور، بنیانگذار تپ‌سی در این رویداد به قوانین دست و پا گیر اشاره کرد و گفت: چیزی که ما می‌خواهیم کم کردن قوانین دست و پا گیر است. هر روز یک جلسه‌ای برگزار می‌کنند و می‌گویند کار شما غیر قانونی است. باید قانون روشنی تصویب شود تا تکلیف ما مشخص باشد.

 

طرح نوآفرین مشکلی از ما حل نمی‌کند

تبسم لطیفی، بنیانگذار مامان پز با اشاره به تجربیات خود، بیان کرد: ۱۵۰۰ خانم خانه‌دار در مامان پز فعالیت می‌کنندو یکی از آشپزهای ما ماهانه ۲۵ میلیون درآمد دارد.

بنایانگذار مامان پز درباره طرح نوآفرین گفت: این طرح، طرح خوبی است، اما مشکلی از ما حل نمی‌کند.

استادکار به دنبال بازتوزیع فرصت‌ها

محسن حاتمی، هم‌بنیانگذار استارت‌آپ به تجربیات خود در اکوسیستم استارت‌آپی اشاره کرد و گفت: استادکار نابرابری‌های اقتصادی، اجتماعی و جغرافیایی را روی یک زمین بازی منصفانه و برابر گذاشت که ما اسم آن را باز توزیع فرصت‌ها می‌گذاریم.

حاتمی افزود: پلتفرم‌های آنلاین این امکان را دارند که فر‌صت‌ها را دوباره بین مردم تقسیم کنند و با برابری به کسانی که دسترسی به سرمایه و… ندارند فرصت دهند.

ایران، تامین کننده 90 درصد زعفران دنیا

محمد قائم پناه، بنیانگذار کشمون در این رویداد با اشاره به تجربیات خود در زمینه کشاورزی اعلام کرد: ایران حدود ۹۰ درصد زعفران دنیا را تامین می‌کند و کشاورزها تصور‌ می‌کنند به اندازه‌ای که برای کشت زعفران زحمت می‌کشند، بازگشت مالی ندارند.

قائم پناه درباره همکاری با کشاورزان گفت: ما کشاورزانی را می‌پذیریم که در مصرف آب صرفه جویی می‌کنند.

ما باید شرایط را قابل پیش بینی کنیم

محمدجواد آذی جهرمی، وزیر ارتباطات درباره چالش‎های کارآفرینان گفت: شما اهل کل کل کردن هستید و این خصوصیتی است که من نیز در جوانی‌ داشتم و میان خودم و شما شباهت‌هایی می‌بینم.

جهرمی افزود:  ما باید شرایط را برای شما قابل پیش بینی کنیم؛ قابل پیش‌بینی بودن کمک می‌کند که آینده را بهتر ببینیم. فراهم کردن زیست بوم مناسب از سوی دولت سبب می‌شود اگر کسب و کاری راه‌اندازی شد، کمتر کسی دنبال شکایت از کارآفرینان باشد.

وی تاکید کرد: ما به دنبال شکل دادن ایران هوشمند هستیم که آینده‌ای روشن داشته باشد، پارک‌های اقتصاد دیجیتال را به وجود آورده‌ایم که نمونه آن در مشهد در حال آزمایش است.

 

نباید از زمینه جدید کار و فعالیت غفلت کنیم

اسحاق جهانیگیری، معاون اول رئیس جمهوری در رویداد نو آفرین ایران به انتقاد‌های فعالان استارت‌آپی اشاره کرد و گفت: من در جلسات زیادی با فعالان استارت‌آپی داشتم که این جلسه و حرف‌های شما متفاوت بود.

معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه کشور در دوران تحریم به سر می‌برد اعلام کرد: هرچیزی تحریم باشد، ذهن و فکر شما جوانان هرگر تحریم نخواهد شد. پیامی که باید از جمع شما به جامعه اعلام شود، زمینه جدید کار و فعالیت است که نباید از آن غفلت کنیم. سهم اقتصاد دیجیتال روبه رشد است و ما هم باید به این نقطه برسیم. فضای کسب و کار ایران خوب است، اما می‌تواند بهتر باشد.

جهانگیری افزود: مهمترین اتفاق این است که نقشه راه اقتصاد دیجیتال را توسط خود جوانان ترسیم کنیم و زیر ساخت‌های آن هم توسط دولت فراهم شود.

وی در پایان گفت: تسهیل فضای کسب و کار نیازمند همکاری جمعی وزارت ارتباطات، وزارت صمت، وزارت اقتصاد و معاون علمی رئیس جمهوری است که باید موانع را بررسی کنند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.