پیدا کردن سریع افراد گم شده در جنگلها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و مرز بین مرگ و زندگی را تعیین میکند. اما چگونه میتوان در جنگلهای وسیع و خطرناک مجروحین را به سرعت پیدا کرد؟ گروهی از محققان سیستمی مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه دادهاند که با افزایش توانایی دوربینهای حرارتی سنتی، شناسایی افراد را در جنگلهای انبوه آسانتر میکند.
گروهی از محققان دانشگاه یوهانس کپلر اتریش با استفاده از هوش مصنوعی، توانایی دوربینهای حرارتی بکار رفته در جستجوی افراد گم شده در جنگلها را ارتقا دادند. محققان میگویند با استفاده از شبکه یادگیری عمیق میتوان با سرعت بالا افراد گم شده و مجروحان گیر افتاده در جنگلهای متراکم را پیدا کرد.
تیمهای امدات و نجات معمولاً برای پیدا کردن افراد گم شده در جنگلها از هلیکوپتر استفاده میکنند. آنها با استفاده از دوربینهای دوچشمی و حرارتی محیط جنگل را اسکن کرده و به دنبال افراد گم شده میگردند. دوربینهای حرارتی با تشخیص گرمای بدن، عملیات شناسایی را آسانتر میکنند. البته دوربینهای حرارتی در برخی موارد به خاطر پوشش گیاهی گسترده یا تابش نور خورشید، خطا کرده و نمیتوانند افراد را تشخیص دهند. حال محققان با استفاده از هوش مصنوعی در پی حل این مشکل در دوربینهای حرارتی هستند.
در این روش دوربین نصب شده روی هلیکوپتر یا پهپاد چندین تصویر حرارتی از منطقه میگیرد. سپس هوش مصنوعی با حذف نسبی برگهای درختان، افزایش عمق میدان و اصلاحات دیگر، تصویری واضحتر تحویل داده و شناسایی افراد روی زمین را آسانتر میکند. محققان دقت این سیستم را در شناسایی افراد بین ۸۷ تا ۹۵ درصد اعلام کردهاند در مقایسه با دقت ۲۵ درصدی دوربینهای حرارتی سنتی پیشرفت قابل ملاحظهای به شمار میرود.
محققان میگویند این سیستم جهت استفاده توسط تیمهای امداد و نجات آماده، نیروهای اعمال قانون، ارتش یا تیمهای کنترل جمعیت حیوانات آماده بهرهبرداری است.