رویداد «اینجا چراغی روشن است» توسط تیم پادیوم در آخرین دوشنبه خردادماه با حمایت شرکت فناپ برگزار شد. اعضای تیم پادیوم با تلاش برای روشن نگه داشتن چراغ کسب و کار خود، تصمیم گرفتند تجربیات کسب و کارها را در حفظ بقای شرکت در روزهای کرونا در این رویداد به تصویر بکشند. در این رویداد همچنین کمپین «چراغ روشن» که به منظور کمک به کسب و کارها طراحی شده است، معرفی شد.
«اینجا چراغی روشن است» به صورت آنلاین و بر بستر ادوبی کانکت و لایو اینستاگرام برگزار شد و بیش از 200نفر شرکت کننده در این رویداد حضور یافتند.
در ابتدای این رویداد مهدی ملکیفر، مدیر توسعه کسب وکار پادیوم روی صحنه آمد و چراغ رویداد را روشن کرد. او در ابتدا با بیان افسانهی قدیمی گیگلمش درمورد فناپذیری انسانها صحبتهای خود را آغاز کرد، سپس گفت: «فناپذیری تنها محدود به جان ما آدمها نیست! تمام ساختههای ما، و تمام آنچه پیرامون خودمان میبینیم، اعم از هنجارها و مناسباتی که داریم، فنا شدنی هستند و هر بار که این ساختهها و نهادها شکسته میشوند، چیزهای جدیدی جایگزین آنها میشوند. در واقع، پس از هر نقطه عطف تاریخی، شرایط هرگز به حالت «عادی» به معنای شرایط پیشین باز نمیگردد! بلکه مفهوم جدیدی از «شرایط عادی» به وجود آمده و معنا میشود».
او در پایان اشاره کرد که ما باید خودمان را برای زندگی در دنیای جدید که با ویروس کرونا و ماسک و الکل و… عجین شده است، آماده کنیم و بررسی کنیم که شرط بقا در این دنیای جدید چیست؟ پس از او، از سخنرانان مدعو دعوت شد تا در مورد تجربیاتشان در دوران کرونا صحبت کنند.
در ابتدا، علی سریزدی، بنیانگذار استارتاپ دکتردکتر به روی صحنه آمد. او صحبتهای خود را با تجربه راهاندازی امکان ویزیت آنلاین در برنامه «دکتردکتر» شروع کرد. و گفت که ویژگی ویزیت آنلاین را همیشه در نظر داشتند اما برای پیادهسازی در اولویت قرار نگرفته بوده است، اما پس از شیوع ویروس کرونا و لزوم عدم حضور افراد در محیطهای پرجمعیت، اهمیت ویزیت آنلاین به صورت قابل توجهی بالا رفته و آنها تصمیم گرفتند در اسرع وقت آن را به محصول خود بیافزایند.
او در این رابطه گفت: با بررسی این الگو دریافتیم که در موقعیتهای مختلف زندگی همهی ما نیز این الگو تکرار میشود! متوجه شدیم که کارها و پروژهها به همان اندازه که برایشان زمان در نظر بگیریم ادامه پیدا میکنند و قانون پارکینسون در همه جا برقرار است.
پس از علی سریزدی، نوبت به سخنرانی پشوتن پورپزشک رسید. پشوتن پورپزشک، بنیانگذار پادرو، صحبتهای خود را به شیوهای متفاوت آغاز کرد: «فرض کنید وارد یک اتاق تاریک شدهاید. اولین کاری که احتمالا انجام میدهید، روشن کردن چراغ است. اما تضمینی وجود ندارد که لامپ روشن شود یا به محض روشن شدن، نسوزد! در قانون احتمالات، شانس روشن شدن یک لامپ بعد از زدن کلید، ۵۰ درصد است! این یک نمود بارز و عینی از صدها عدم قطعیتی است که ما در هر قدم از زندگی، به صورت روزمره با آنها دست و پنجه نرم میکنیم».
پشوتن پورپزشک صحبتهایش را با طرح یک سوال به اتمام رساند: «من پذیرفتم که برای عبور از تاریکی، علیرغم همهی تغییرها، باید ریسک کنم و اول چراغ را روشن کنم. شما چطور؟ آیا حاضر هستید ریسک کنید و چراغ را روشن کنید؟»
غزل مقصودی، همبنیانگذار استارتاپ تستادی، سومین سخنران مدعو بود که روی صحنهی رویداد اینجا چراغی روشن است حاضر شد و برای شرکتکنندگان از ترس و نحوه مواجه شدن با آن گفت: «همهی ما هر روز با ترسهایمان دست و پنجه نرم میکنیم، شاید ترس همان چیزی است که ما را به بکدیگر نزدیک میکند! چیزی باشد که ما را انسان میکند! مواجهه با ترس ساده نیست. به همین خاطر همیشه ترجیح میدهیم به جای مواجهه، از ترسها فرار کنیم؛ و بحران یکی از شرایطی است که ما را مجبور میکند با ترسهایمان روبرو شویم».
او از تجربه رویارویی با بزرگترین ترسشان در استارتاپ تستادی گفت: یعنی ترس مواجهشدن با کاربر واقعی! اینکه این ترس چه تاثیر عمیقی روی آنها گذاشته، اما درنهایت باعث شده که سایت بهتری بسازند.
اما آخرین سخنران مدعو رویداد «اینجا چراغی روشن» است، عاطفه موفقی، راهبر کسبوکار پادیوم بود. او از رویای بزرگ تاثیرگذاری صحبت کرد؛ اینکه این همان رویای به حقیقتپیوسته بنیانگذاران استارتاپها و شرکتهای موفق است. اما برای او این رویا رنگ و بوی دیگری دارد. عاطفه موفقی در شرکت فناپ قرار است با پادیوم، این رویا را از طریق ایجاد یک زنجیره از کسبوکارها محقق کند: «و داستان درست همینجا شروع میشود: داستانی از جنس تاثیرگذاری از طریق ایجاد یک زنجیره یا در واقع یک اکوسیستم! و این همان چیزی است که شرکت فناپ با تولید و حمایت از پلتفرم پادیوم در حال انجام آن است! با این هدف که همه کسبوکارها بتوانند یک حلقهی تاثیرگذار از یک اکوسیستم بزرگ باشند».
در طول این رویداد، امکان ارسال پرسش از سخنرانان فراهم شد و در پایان رویداد، به سوالات ارسالشده پاسخ داده شد. شما میتوانید ویدئوی این رویداد را در صفحه پادیوم در آپارات از طریق لینک زیر مشاهده نمایید: