• ۲۲ تیر ۱۴۰۴
  • تماس با ما

    حمل و نقل پاک برای آیندگان

    حمل و نقل پاک برای آیندگان

    لطفا خودتان را معرفی کنید و درباره فعالیتتان در نمایشگاه اینوتکس بگویید

    من مهدی حسن زاده هستم مشاور توسعه حمل و نقل پاک در شهرهای کشور و مشاور عالی استارت آپ رورو. رورو یک سیستم حمل و نقل پاک اشتراکی و هوشمند است که سه نوع ناوگان دارد: اسکوتر برقی هوشمند، دوچرخه معمولی و دوچرخه برقی. برنامه رورو این است که در آینده بتواند بخشی از جابجایی‌های کوتاه شهری را در شهرهای کشور انجام داده و به کاهش ترافیک، کاهش آلودگی هوا، افزایش تحرک مردم و بهبود این پارامترها در شهرها کمک کند.

    از شرکت در نمایشگاه اینوتکس چه هدفی را دنبال می‌کردید؟

    در هر صورت اساس فعالیت رورو بر مبنای فناوری و نوآوری است. یعنی ما توانستیم از ابزار آی او تی استفاده کنیم و یک سیستم کاملا هوشمند ایجاد کنیم به طوری که شهروند بتواند در آینده روی گوشی هوشمند موبایل خود محصول ما را داشته باشد و وسایل نقلیه ما را شناسایی کرده و در کوتاه‌ترین محل و نزدیک‌ترین فاصله با اسکن یک کیو آر کد، از رورو استفاده کند. پس بر مبنای فناوری پیچیده‌ای ایجاد شده و اینکه اپلیکیشنی که ما برای این وسایل نقلیه نوشتیم، اپلیکیشن هوشمند و کاربردی است و هدف این بوده که این فرایند را نشان داده و تبلیغ و ترویجی هم برای کار رورو و هم برای شهرهای کشور باشد که بتوانند حمل و نقل پاک را گسترش بدهند.

    رورو کی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت؟

    این سوال را مدام در شبکه‌های مجازی از ما می‌پرسند. پاسخ ما این است که رورو برای اینکه به سطح مطلوبش برسد عجله‌ای ندار و گام به گام خودش را قوی می‌کند و جلو می‌آید.

    اپلیکیشن‌هایی مثل ما، مثل فرآیند تهیه واکسن کرونا هستند. باید گام به گام مجوزهای کار گرفته بشود و رشد کند تا به مرحله خدمات نهایی برسد. رورو هم همین است و وقتی که این سیستم یک سال و نیم پیش متولد شد و اولین محصولش آماده شد، بعد از تهیه پلتفرم از حدود هفت هشت ماه پیش ام وی پی و محصول اولیه تولید شد. ما آم موقع می‌توانستیم وارد بازار بشویم ولی نشدیم چون باید فاز آزمایشی را می‌گذراندیم. برای همین برای خودمان تعریف کردیم که یک دوره آزمایشی در کارخونه نوآوری و یک فضای محصور و سربسته با طول کوتاه برگزار کردیم که خب آدمایی هم که آنجا تردد می‌کنند عمدتا بچه‌های جوان و اهل گوشی هوشمند بودند. به همین دلیل بازخوردهای خیلی خوبی گرفتیم و این باعث شد بتوانیم باگ‌های نرم‌افزاری و مشکلات پلتفرم رو حل بکنیم، مشکلات محصولات را حل کنیم و به نقطه خوبی برسیم. اساس کارمان هم اینگونه است که با مطالعه گام به گام جلو برویم، در مرحله دوم وارد شهر شدیم و الان دو هفته‌ای هست که رورو با تعداد محدودی از اسکوتر ها وارد دریاچه چیتگر و بام لند شده. همانجا هم تقاضا خیلی بیشتر است اما نمی‌خواهیم همه تقاضاها را فعلا پاسخ بدهیم زیرا لازم است تیم لوجستیک آموزش ببینند و بازخوردهای بیشتری از مردم راجع به قیمت گذاری بگیریم و آرام آرام این مراحل انجام بشوند.

    جایگاه پلتفرم‌هایی از جنس رورو را در آینده چگونه می‌بینید؟

    ببینید دوره خودرو محوری و جابجا شدن با خودروی شخصی در دنیا سپری شده و شهرها و کشورهای پیشرفته به شدت راجع به ترویج حمل و نقل پاک تلاش می‌کنند. خدا را شکر آرام آرام این ذهنیت و نگرش در مدیران شهری ما نیز به وجود می‌آید. این خبر خوبی است و با توجه به اینکه امسال انتخابات شوراها هست و مدیریت شهری تغییر می‌کند، پیش‌بینی این است که انشالله مدیران شهری جدید نگرشی خوبی نسبت به ترویج حمل و نقل پاک داشته باشند. دعوت ما از مدیران شهری این است که از استارت آپ‌های اینچنینی حمایت کنند چون بخش قابل توجهی از جابجایی‌های درون شهری، جابجایی‌های کوتاه و زیر پنج کیلومتر است و می‌توان این سفرها را با وسایل نقلیه پاک و سبک مثل دوچرخه‌ها یا اسکوترهای برقی رورو انجام داد. به امید آنکه با ترویج وسایل حمل و نقل پاک، شاهد آلودگی هوا و آلودگی صوتی کمتری باشیم.