لطفا خودتان را معرفی كنيد و درباره فعالیتتان در نمایشگاه اینوتکس بگویید
من مهدی حسن زاده هستم مشاور توسعه حمل و نقل پاك در شهرهای كشور و مشاور عالی استارت آپ رورو. رورو يك سيستم حمل و نقل پاك اشتراكی و هوشمند است كه سه نوع ناوگان دارد: اسكوتر برقی هوشمند، دوچرخه معمولی و دوچرخه برقی. برنامه رورو این است كه در آينده بتواند بخشی از جابجايیهای كوتاه شهری را در شهرهای كشور انجام داده و به كاهش ترافيك، كاهش آلودگی هوا، افزايش تحرك مردم و بهبود اين پارامترها در شهرها کمک کند.
از شركت در نمايشگاه اينوتكس چه هدفی را دنبال میکردید؟
در هر صورت اساس فعاليت رورو بر مبنای فناوری و نوآوری است. يعنی ما توانستيم از ابزار آی او تی استفاده كنيم و يك سيستم كاملا هوشمند ايجاد كنيم به طوري كه شهروند بتواند در آينده روی گوشی هوشمند موبايل خود محصول ما را داشته باشد و وسايل نقليه ما را شناسايی کرده و در كوتاهترين محل و نزديكترين فاصله با اسکن یک كيو آر كد، از رورو استفاده کند. پس بر مبنای فناوری پيچيدهای ايجاد شده و اينكه اپليكيشنی كه ما برای اين وسايل نقليه نوشتيم، اپليكيشن هوشمند و كاربردی است و هدف اين بوده كه اين فرایند را نشان داده و تبليغ و ترويجی هم برای كار رورو و هم برای شهرهای كشور باشد كه بتوانند حمل و نقل پاك را گسترش بدهند.
رورو كی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت؟
اين سوال را مدام در شبكههاي مجازي از ما ميپرسند. پاسخ ما این است كه رورو براي اينكه به سطح مطلوبش برسد عجلهاي ندار و گام به گام خودش را قوي ميکند و جلو میآید.
اپلیکیشنهایی مثل ما، مثل فرآيند تهيه واكسن كرونا هستند. باید گام به گام مجوزهای کار گرفته بشود و رشد کند تا به مرحله خدمات نهايي برسد. رورو هم همين است و وقتي كه اين سيستم يك سال و نيم پيش متولد شد و اولين محصولش آماده شد، بعد از تهيه پلتفرم از حدود هفت هشت ماه پيش ام وي پي و محصول اوليه توليد شد. ما آم موقع ميتوانستيم وارد بازار بشویم ولي نشديم چون باید فاز آزمايشي را ميگذرانديم. براي همين براي خودمان تعريف كرديم كه يك دوره آزمايشي در كارخونه نوآوري و يك فضاي محصور و سربسته با طول كوتاه برگزار کردیم كه خب آدمايي هم كه آنجا تردد میکنند عمدتا بچههاي جوان و اهل گوشي هوشمند بودند. به همین دلیل بازخوردهای خيلي خوبي گرفتيم و اين باعث شد بتوانيم باگهاي نرمافزاري و مشكلات پلتفرم رو حل بكنيم، مشكلات محصولات را حل كنيم و به نقطه خوبي برسيم. اساس كارمان هم اینگونه است كه با مطالعه گام به گام جلو برويم، در مرحله دوم وارد شهر شديم و الان دو هفتهاي هست كه رورو با تعداد محدودي از اسكوتر ها وارد درياچه چيتگر و بام لند شده. همانجا هم تقاضا خيلي بيشتر است اما نميخواهيم همه تقاضاها را فعلا پاسخ بدهیم زیرا لازم است تيم لوجستيك آموزش ببينند و بازخوردهای بیشتری از مردم راجع به قيمت گذاري بگيريم و آرام آرام اين مراحل انجام بشوند.
جایگاه پلتفرمهایی از جنس رورو را در آینده چگونه میبینید؟
ببينيد دوره خودرو محوري و جابجا شدن با خودروي شخصي در دنيا سپري شده و شهرها و كشورهاي پيشرفته به شدت راجع به ترويج حمل و نقل پاك تلاش میکنند. خدا را شكر آرام آرام این ذهنيت و نگرش در مديران شهري ما نیز به وجود میآید. اين خبر خوبي است و با توجه به اینکه امسال انتخابات شوراها هست و مديريت شهري تغيير میکند، پيشبيني اين است كه انشالله مديران شهري جديد نگرشي خوبي نسبت به ترويج حمل و نقل پاك داشته باشند. دعوت ما از مديران شهري اين است كه از استارت آپهاي اينچنيني حمايت کنند چون بخش قابل توجهي از جابجاييهای درون شهری، جابجاييهاي كوتاه و زير پنج كيلومتر است و میتوان این سفرها را با وسايل نقليه پاك و سبك مثل دوچرخهها يا اسكوترهاي برقي رورو انجام داد. به اميد آنکه با ترويج وسايل حمل و نقل پاك، شاهد آلودگي هوا و آلودگي صوتي كمتری باشیم.