به گزارش شنبه پرس، در پی بخشنامه جنجالی ماه گذشته بیمه مرکزی، نسبت به غیر قانونی دانستن فعالیت استارت آپ های حوزه بیمه و لزوم دریافت مجوز از آن نهاد، اعتراضات گسترده ای از طرف فعالان اکوسیستم استارتاپی ایران ابراز شد. در همین راستا، انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر نیز با انتشار نامه ای سرگشاده نسبت به این تصمیم اعتراض خود را اعلام کرده و تاکید کرد که چنین تصمیماتی به ضرر سرمایه گذاری در حوزه اینشورتک ایران است.
اکنون، بیمه مرکزی در واکنش به این اعتراضات، طی نامه ای خطاب به محمدمهدی فریدوند، رییس انجمن صنفی سرمایه گذاری خطرپذیر، اعلام کرده است که بیمه مرکزی ضوابط خود را از سال 96 ابلاغ کرده و در سال 98 نیز آن را تسهیل بخشیده است. بیمه مرکزی همچنین اظهار داشته که تا کنون، 18 استارتاپ موفق به دریافت مجوز از این نهاد شده است.
نکته قابل توجه آنکه، با وجود فعالیت سازمان هایی مانند اتحادیه فضای مجازی و سازمان نصر که شرح فعالیت مشخصی داشته و وظایف مجوزدهی و نظارتی خود را انجام می دهند، دریافت مجوز و گذراندن فرایند مجوز گیری از تمام نهادها، برای استارتاپ ها تصمیمی مخرب و زیان بار خواهد بود. خاصه آنکه برای برخی استارت آپ ها، برای مثال مارکت پلیس هایی مانند دیجی کالا و… که با نهادهای متفاوتی همکاری دارند، باید چندین و چند مجوز دریافت کنند که به غیرممکن نزدیک است.
شرح نامه بیمه مرکزی خطاب به انجمن صنفی سرمایه گذاری خطر پذیر در تصویر زیر آمده است: