علیرضا قنادان: با فراهم شدن زیرساختها کرایه تاکسی در ساعات مختلف متغیر میشود
در سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی مطرح شد؛
مدیر عامل سازمان تاکسیرانی از مجهز بودن ۲۰ درصد از تاکسیهای شهر تهران به پرداخت الکترونیک خبر داد.
علیرضا قنادان، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی در نشست «آخرین پیشرفتهای توسعه پرداخت الکترونیک در تاکسی» گفت: مترو نخستین حوزهای بود که به پرداخت الکترونیک مجهز شد و با فاصله چند ساله اتوبوسرانی در اوایل دهه ۸۰ به این سیستم ملحق و از آن زمان پرداخت الکترونیک در تاکسی نیز مطرح شد
قنادان با اشاره بر نظام تاکسیرانی در ایران افزود: تاکسیرانی ایران از نظر کیفی، کمی و روش کار با دنیا متفاوت است. در دنیا خدمات تاکسیرانی دربستی است و به همین دلیل تکنولوژیهای جهانی با نیاز ایران مطابق نیست.
مدیرعامل تاکسیرانی مشکل دیگر تاکسیرانی را عضو بزرگ آن برشمرد و عنوان کرد: در بسیاری از کشورها ناوگان تاکسیرانی به صورت شرکت مالکی و با تعداد کم اداره میشود. ناوگان تاکسیرانی تهران با ۸۰ هزار عضو بزرگترین ناوگان تاکسیرانی خاورمیانه به شمار میرود که از نظر شهری مثبت نیست.
این مقام مسئول با بیان اینکه برای پرداخت الکترونیکی کرایه سه روش کارت شهروندی، دستگاه پوز، و پرداخت از طریق تلفن همراه آزمایش شد ادامه داد: روش شتابی در تاکسیهای خطی به دلیل کوتاهی مسافت و پایین بودن رقم پرداخت مناسب نبود، اما اکنون این روش در فرودگاه و راه آهن که حمل و نقل بیشتر دربستی است به کار گرفته شده. همچنین روش کارت شهروندی نیز نیازمند سرمایه گذاری زیادی بود که یک شرکت قبول کرد و پاسخگو نبود؛ بنابراین بهترین شیوه که با استقبال شهروندان روبهرو شد پرداخت از طریق نرم افزارهای تلفن همراه بود.
علیرضا قنادان به وضعیت مجهز بودن تاکسیها به خدمات الکترونیک اشاره کرد و گفت: به طور کلی ۲۰ درصد از تاکسیهای شهر تهران پرداخت الکترونیک دارند و مناطق ۱، ۲، ۴، ۶ و ۵ بیشترین سطح پوشش را دارد. بیش از ۹۰ درصد تاکسیهای منطقه ۲ به سیستم پرداخت الکترونیک مجهز است.
وی افزود: مناطق ۳، ۷، ۸، ۱۲ و ۱۴ پوشش ۵۰ تا ۶۰ درصدی دارد و سایر مناطق حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد را پوشش میدهند. اطراف بازار تهران کمترین و محدوده دانشگاه ها و مدارس بیشترین استفاده از خدمات پرداخت آنلاین را دارند که نشان دهنده نوع طبقه شهروندان است.
قنادان مطرح کرد: در فراخوان اولیه برای پرداخت الکترونیک ۲۰ شرکت برای اظهار علاقهمندی کردند و ۷ شرکت قرار داد اولیه را پذیرفتند که در نهایت سه شرکت وارد فاز عملیاتی شدند.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی همچنین از اتصال کیف پول دو نرم افزار پرداخت الکترونیکی به یکدیگر به منظور سهولت پرداخت برای شهروندان خبر داد.
علیرضا قنادان درخصوص پروژه نرخ کرایه در مسیرهای غیرخطی اظهارداشت: سال گذشته پیشنهاد نرخ کرایه خطوط ارائه و مورد تأیید شورای شهر قرار گرفت تا از طریق سامانه هوشمند مرکزی کرایه خطوط محاسبه شود که حرکت به این سمت منوط به راه اندازی سامانه مربوطه و داشتن پرداخت الکترونیک دانست.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی در پایان گفت: در حال حاضر اجباری برای تاکسیها وجود ندارد و مسیر پرداخت الکترونیک به صورت طبیعی پیش میرود تا شرایط بررسی شود و لازم الاجرا شود. البته برای رانندگانی که از این طرح استقبال کنند طرحهای تشویقی باشگاه مشتریان رفاه در نظر گرفته میشود.