دادههای ۲ میلیون مشتری دیجیکالا در اختیار پژوهشگران دانشگاهی
اطلاعات خریداران به صورت ناشناس و بدون افشای اطلاعات محرمانه در دسترس قرار میگیرد:
اطلاعات واقعی تراکنشهای ۲ میلیون مشتری به همراه یکصدهزار کالا را بدون افشای اطلاعات محرمانه و به شکل ناشناس در اختیار پژوهشگران و دانشجویان قرار میگیرد.
روحالله رحمانی رئیس هیات مدیره دیجیکالا در اولین رویداد رسمی دیجیکالا نکست تحت عنوان« نوآوری باز» گفت: در برنامه نوآوری باز، میخواهیم دادههای دیجیکالا را به شکل ناشناس در اختیار پژوهشگران قرار بدهیم، تا بتوانند آن را آنالیز کنند. برای دریافت این دادهها نیازی به پرداخت هزینه نیست. این دیتا در اختیار تمام پژوهشگران قرار خواهد گرفت.
رحمانی درتوضیح بیشتر این طرح ادامه داد: در این طرح دیجی کالا، اطلاعات واقعی تراکنشهای ۲ میلیون مشتری به همراه یکصدهزار کالا را بدون افشای اطلاعات محرمانه و به شکل ناشناس در اختیار پژوهشگران و دانشجویان قرار میگیرد، تا بتوانند از آنها برای امور آموزشی و پژوهشی استفاده کنند. این دادهها در واقع به توسعه محصولات و فناوریهای داده محور کمک می کنند.
به گفته رییس هیات مدیره دیجیکالا نکست، برای استفاده از دیتای باز سه شرط مهم وجود دارد. اولین شرط رعایت حق کپی رایت است. یعنی اگر مقالهای با استفاده از این تحلیلها به سرانجام برسد؛ باید به منبع داده(دیجیکالا) اشاره کند. دومین شرط این است که دانشجویانی که با استفاده از این دادهها پایان نامهای ارائه میکنند؛ نسخهای از آن را برای دیجیکالا نکست ارسال کنند. سومین شرط عبارت از این است که از دیتای بازی که ارائه میشود؛ استفاده تجاری به شکل مستقیم و غیرمستقیم قرار نگیرد.
امیر صالحی، مدیر عامل دیجیکالانکست در این مورد عنوان کرد: معتقدیم به جای پیشبینی آینده، باید به سمت ساخت آینده برویم. در دیجیکالا نکست به جای انتظار برای رسیدن شرایط مجهول آینده، در شرایطی که فناوریو اقتصاد هر کدام به سمتی میروند؛ میخواهیم خودمان آینده دیجی کالا را بسازیم.
صالحی با اشاره به این نکته که دیجیکالا نکست از پایاننامههای دانشجویان حمایت کرده و هزینههای آن را پرداخت خواهد کرد، عنوان کرد: در آینده احتمال تجاری سازی این ایدهها در دیجیکالا نیز وجود خواهد داشت. ضمن اینکه درطرحی متفاوت؛ از تیمهای استارتاپی نیز حمایت خواهیم کرد. برای اجرایی کردن این هدف فضایی ۱۲۰۰ متری در کارخانه نوآوری خیابان آزادی ایجاد کرده ایم. در واقع با سرمایهگذاری و یا با در اختیار گذاشتن فضای کار اشتراکی در کارخانه نوآوری از استارتاپها حمایت خواهیم کرد.
کیوان محیط بانی: مدیر ارشد محصول عملیات دیجی کالا ده سرنخ موضوعی در رابطه با ارائه استارتاپهایی مثل مسیریابی و تحویل سفارشات، لاکرهای هوشمند، جمع سپاری نیروی انسانی و… در اختیا پژوهشگران قرار داد. در انتهای این رویداد پنل تخصصی پرسش و پاسخ با حضور سخنرانان مراسم و دانشجویان شکل گرفت.
شایان ذکر است این رویداد در ۲۱ اسفند با حضور روح الله رحمانی رئیس هیات مدیره دیجیکالا نکست، امیر صالحی مدیر عامل دیجی کالا نکست، مجید نیلی احمد آبادی رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، سهیل مقدم معاون تکنولوژی و محصول دیجی کالا، ، کیوان محیط مافی مدیر ارشد محصول عملیات دیجیکالا، برگزار شد.
امیدوارم طرح موفقی باشه.
انتشارات خیلی سبز