محسن زادمهر: «وکیل ما در حال پیگیری مسئله است؛ نکتهای که وجود دارد این است که دقیقا بانک پاسارگاد از بازپرس، درخواست فیلترینگ کرده است آنهم به این دلیل که کابران، 6 ام آبان ماه قرار تجمع علیه بانک پاسارگاد داشتند و بازپرس هم روز پنجم آبان ماه دستور فیلترینگ سایت را صادر کرده.»
سایت «سهامیاب» شبکه اجتماعی و اطلاعرسانی بازار بورس ایران، یکشنبه ۶ آبان بنا بر شکایت بانک پاسارگاد فیلتر شد و همچنان از دسترس خارج است. در حالیکه امروز (سه شنبه 22 آبان ماه) مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد در گفتوگو با پیوست اعلام کرد که این بانک باعث فیلتر شدن سایت سهامیاب نشده و قاضی به این دلیل که پلتفرم سهامیاب مجوز وزارت ارشاد را نداشته، حکم فیلترینگ داده و به محض اینکه مجوزش را بگیرد فیلترینگ برداشته میشود.
او در بخش دیگری از صحبتهایش اشاره کرد: «همین حالا شکایت خود را از سهامیاب پس میگیریم. حتی اگر مردم را تشویق به تظاهرات جلوی بانک نمیکردند از آنها شکایت نمیکردیم؛ چون ما جوابگوی انتقادات هستیم.»
درخواست بانک پاسارگاد، دقیقا فیلترینگ سهامیاب بوده است
به گزارش خبرگزاری شنبهپرس، در همین رابطه محسن زادمهر، همبنیانگذار سهامیاب توضیح داد: «هفته اول آبانماه بود که سایت سهامیاب ک یک پلتفرم شبکه اجتماعی در زمینه بازار سهام است، به دنبال شکایت بانک پاسارگاد و با دستور قضایی فیلتر شد.»
او فعالیت این استارتاپ را به این صورت بیان کرد که سهامیاب یک شبکه اجتماعی اطلاعرسانی تخصصی در حوزه بازار سرمایه است؛ که اطلاعات را از سایتها و منابع مختلف جمعآوری کرده و برای کاربران به نمایش میگذارد. قسمتی به نام «سهام توییت» در سایت وجود دارد که کاربران در مورد سهمهای مختلف در بازار توییت میزنند.
زادمهر ادامه داد: «گویا نماد بانک پاسارگاد در بازار سرمایه نزدیک به 22 ماه بسته بود و یک سری از کاربران سهامیاب برای پیگیری مطالباتشان از امور سهام بانک پاسارگاد با هم قرار گذاشتند که کی به پولشان میرسند. حدود 1000 شرکت مختلفی که در بورس است و روزی چند ده هزار پست که در این رابطه روی سایت سهامیاب میآید؛ روند کار هم به این صورت نیست که ما تک به تک پستها را تایید کنیم و بعد روی سایت قرار بگیرد، بلکه کاربران با پذیرفتن قوانین سایت، شروع به فعالیت میکنند. البته انواع و اقسام فیلترینگ وجود دارد که هنگام پست گذاشتن یا بعد از آن بتوانیم روی پستها کنترل داشته باشیم.»
همبنیانگذار سهامیاب ادامه داد: «بانک پاسارگاد از سهامیاب با این مضمون که «سهامیاب کاربران را علیه ما تحریک میکند تا تجمع و اغتشاش کنند» شکایت کرده است. اینطور که ما متوجه شدیم در ابتدا به دادسرای جرایم رایانهای شکایت کردند و زمانیکه آنجا به نتیجهای نرسیدند، به دادسرای رسانه شکایت کردند با این عنوان که سهامیاب یک سایت مطبوعاتی است و مجوز مطبوعاتی ندارد و علیه ما مطلب منتشر میکنند. بازپرس پرونده هم از مطبوعات استعلام گرفته و با توجه به اینکه ما مجوز مطبوعاتی نداریم؛ بدون اینکه احضاریهای به دست ما برسد و ما در جریان باشیم یک دفعه دیدیم که سایت فیلتر شده.»
او در ادامه گفت: «بعد از فیلتر شدن سایت، متوجه شدیم که بانک پاسارگاد از ما شکایت کرده؛ پیگیر شدیم که بدانیم چرا شکایت کردند؛ در ابتدا که گفتند که شما سایت مطبوعاتی هستید و علیه ما نوشتید. بعد از توضیحات ما و اینکه سعی کردیم مجابشان کنیم و از طریق مذاکره مشکل را حل کنیم، گفتند حلش میکنیم و امروز بیشتر از دو هفته است که ما فیلتر هستیم و بانک پاسارگاد هم نمیپذیرد که این مطالب را ما منتشر نکردیم و کاربران گذاشتند. از طرف دیگر هم بازپرس پرونده هنوز حتی اجازه نداده که ما پرونده را ببینیم و معتقدند که مسئولیت محتواهایی که در سایت است همه با مدیرعامل مجموعه است.»
زادمهر از وضعیت فعلی پرونده فیلترینگ این سایت گفت: «وکیل ما در حال پیگیری مسئله است؛ نکتهای که وجود دارد این است که دقیقا بانک پاسارگاد از بازپرس، درخواست فیلترینگ کرده است آنهم به این دلیل که کابران، 6 ام آبان ماه قرار تجمع علیه بانک پاسارگاد داشتند و بازپرس هم روز پنجم آبان ماه دستور فیلترینگ سایت را صادر کرده.»
او در پایان اشاره کرد: «ما همان روز، نماد بانک پاسارگاد را بستیم و مطالب مرتبط با آن را کاملا حذف کردیم و سعی در همکاری با آنها داشتیم تا از التهاب و فشار روی آن کم شود ولی متاسفانه هر کاری کردیم نتوانستیم توجیهشان کنیم. حتی یک سری از دوستان مثل آقای جوانمردی و آقای نعناکار هم آمدند تا کمک کنند که با توجیه روابط عمومی بانک پاسارگاد این مشکل حل شود ولی متاسفانه تا الان موفق نبودیم و همچنان مشغول پیگیری از طرق مختلف هستیم که ببینیم چه می شود؛ انشالله که ختم به خیر شود.»