استارتاپ‌های قدیمی، هوای استارتاپ‌های کوچک را ندارند!

گلایه سعید تیموری، هم‌بنیان‌گذار استارتاپ آی‌بینو:

0

نکته جالب در مورد اکوسیستم این است که پیشگامان این راه که رشد بسیار خوبی داشته‌اند، حالا مانند سازمان‌های قدیمی دچار بروکراسی اداری پیچیده‌ای شده‌اند و تمایلی به عقد قرارداد با استارتاپ‌های تازه‌وارد ندارند، چون به نظرشان سازمان‌های سنتی و قدیمی‌ قابل اعتمادتر هستند.

آی‌بینو استارتاپی در حوزه بیمه است که با سه نفر از تیرماه سال 96 فعالیت خود را شروع کرد. گفتگویی با سعید تیموری یکی از هم‌بنیان‌گذاران این استارتاپ انجام داده‌ایم. او در ابتدای گفتگو صحبت‌های خود را به این شکل شروع می‌کند: «کار بر روی آی‌بینو را با دو نفر از همکارانم در تیرماه 96 شروع کردیم؛ ولی بعد از چند ماه نتوانستیم با هم ادامه دهیم و کار را جلو ببریم. بعد از جدا شدن تیم، به‌تنهایی به کار ادامه دادم و استارتاپ را پیش بردم.»

 

بدترین اتفاق سال گذشته آی‌بینو 

به گزارش خبرگزاری شنبه‌پرس، تیموری از بدترین اتفاق سال 96 برای استارتاپش صحبت می‌کند و می‌گوید: «در سال گذشته دو قرداد از دست دادیم که مجموعا ارزشی بالای 900 میلیون تومان داشتند. این مورد بدترین اتفاق سال برای ما بود که فقط به دلیل تجربه کم برای ما رقم خورد.»

در ادامه، تیموری بهترین اتفاق سال گذشته را هم برای استارتاپ‌شان دریافت دعوتنامه از تک‌استارز و انجام صحبت‌های اولیه با یکی از مؤسسه‌های مالی و اعتباری و یکی از هولدینگ‌های بزرگ عنوان می کند.

 

اخبار خوب و بد سال 96

هم‌بنیان‌گذار آی‌بینو به اخبار خوبی که در سال گذشته از اکوسیستم استارتاپی شنیده است هم اشاره می‌کند و می‌گوید: «جذب سرمایه‌های بزرگ توسط دیجی‌کالا و شیپور و باهمتا؛ همچنین ادغام علی‌بابا و زورق، بهترین اخباری بود که در سال گذشته شنیدم.» تیموری ادامه می‌دهد: «در مقابل اخباری بسیاری بدی هم در اکوسیستم شنیده شد که از میان آنها می‌توانم به حمله به دفتر اسنپ در یزد و دفتر بیمه‌بازار در تهران، همچنین واکنش غیرحرفه‌ای برخی مدیران عالی‌رتبه بیمه‌ای در قبال استارتاپ‌ها اشاره کنم.»

 

افزایش نیروی انسانی، اولویت امسال

تیموری برنامه‌هایی که برای سال 97 دارد را به این صورت بیان می‌کند: «برای سال جدید طبق صحبت‌هایی که با یک سرمایه‌گذار داشته‌ایم، در صورت جذب سرمایه، افزایش نیروی انسانی در جهت بیشتر کردن دامنه کار، اولویت اول ما خواهد بود.»

 

سود کل کشور از رشد اکوسیستم استارتاپی

به عقیده هم‌بنیان‌گذار استارتاپ آی‌بینو، تغییراتی باید در اکوسیستم استارتاپی ایران ایجاد شود و او امیدوار است که در سال 97 این اتفاقات بیفتد. او در ادامه به یک مورد اشاره می‌کند و می‌گوید: «مسئولان و سرمایه‌گذاران باید نگاه ویژه‌تری به این اکوسیستم داشته باشند. مسلما با مجوزهای کمتر و سرمایه‌ بیشتر، این اکوسیستم رشد سریع‌تری خواهد داشت و در نهایت تمام کشور از این موضوع سود خواهند برد.»

 

تاثیرگذارترین فرد و موفق‌ترین استارتاپ سال

سعید تیموری، محمدجواد آذری جهرمی را تاثیرگذارترین فرد در اکوسیستم استارتاپی ایران می‌داند. به عقیده تیموری، اسنپ لایق عنوان بهترین استارتاپ سال 96 است و دلیل این انتخابش را به این صورت توضیح می‌دهد: «این استارتاپ با وجود تمام ناملایمات، با قدرت به راهش ادامه داد.»

 

کلامی با بزرگترهای اکوسیستم!

در پایان تیموری می‌گوید: «نکته جالب در مورد اکوسیستم این است که پیشگامان این راه که رشد بسیار خوبی داشته‌اند، حالا مانند سازمان‌های قدیمی دچار بروکراسی اداری پیچیده‌ای شده‌اند و تمایلی به عقد قرارداد با استارتاپ‌ها ندارند چون به نظرشان سازمان‌های سنتی و قدیمی‌ قابل‌اعتمادتر هستند. در اینجا من یک سؤال از این بزرگواران دارم: “در زمان شروع کار اگر دیگران به شما اعتماد نمی‌کردند چه می‌شد؟ چه کسی بهتر از کسانی که راه پرمشقت راه‌اندازی و بزرگ کردن یک استارتاپ را پشت سر گذاشته‌اند، وضعیت کسانی که تازه قدم به این راه گذاشته‌اند را می‌تواند درک کند؟” باید بدانیم تا زمانی که بزرگترهای اکوسیستم هوای کوچکترها را نداشته باشند، اکوسیستم نمی‌تواند پیشرفتی داشته باشد.»

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.