چهل و یکمین همایش فصلی MITM( مدیریت کسبوکار هوشمند و تحولگرا) روز یکشنبه ۴ اسفند، در مرکز آموزش سازمان مدیریت صنعتی برگزار میشود. در این رویداد که عنوانش نگاهی به آینده است ؛ سخنرانیهای متنوعی انجام میگیرد. دکتر داریوش محجوبی ،پژوهشگر در موسسه ICC دانشگاه تگزاس، دکترای بین رشتهای ، PhD Interdisciplinary در حوزه نوآوری (Innovation )از دانشگاه
تگزاس در آستین Austin – UT ، مدرس تفکر منسجم و طراحی اجرایی در ایران هستند که کلاسها و کارگاههای ایشان در زمینه 《تفکرمنسجم: اندیشه》در سازمان مدیریت صنعتی، دانشکده کارآفرینی و دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شده است. عنوان ارائه دکتر محجوبی در همایش فصلی MITM “شمشیر آینده”است. این ارائه شامل سه بخش خواهد بود: در بخش اول استعاره و تمثیل معرفی شده، و نقش آنها در تدوین مدلهای مفهومی مرور خواهد شد. سپس، با استفاده از فیلم Thing Last One مروری خواهد شد بر نحوه استفاده استیو جابز Jobs Steve از استعاره و تمثیل در تولید محصول و همچنین مدیریت شرکت اپلApple.
در بخش دوم مروری بر پدیده رنسانس نو و بررسی آینده از منظر رنسانس نو خواهد شد. در این مسیر ابتدا روند تکوین رنسانس اروپایی با تاکید بر نقش انقلابهای صنعتی یک،دو، سه و چهار مرور خواهد شد. در این گذار اشارهای هم به نقش 《فولاد آلیاژی برای تولید شمشیر ایرانی》 در سال ۱۸۰۰ میلادی میشود.در ادامه نقش مدلهای مفهومی بهعنوان 《بستر رسانه》 رنسانس نو مرور خواهد شد.این بستر بر محور《استعاره – تمثیل – مدل مفهومی》 شکل می گیرد. موج بزرگ رنسانس نو در پیش روی ما است. یا ما رنسانس نو را به خدمت خواهیم گرفت یا موج آن بر ما خواهد گذشت.در بخش سوم استدلال خواهد شد که 《استعاره – تمثیل – مدل》برای گذار به دوران رنسانس نو شاید نقشی همچون فولاد آلیاژی در گذار به دوران صنعتی داشته باشد! به این ترتیب: شمشیر آینده: در دست ما یا بر گردن ما، انتخاب با ما است.
در بخش دیگری از رویدادMITM، دکتر محمدمهدی کاشف،دکتری مدیریت فناوری اطالعات از دانشگاه ملی سئول (SNU)، مدرس مدرسه مدیریت ماستریخت (MSM)عضو کادر علمی دوره MITM در سازمان مدیریت صنعتی، همبنیانگذار و مدیر تحول دیجیتال ir.switch ، با قریب به 2۰ سال تجربه مدیریت و مشاوره فناوری اطلاعات در سازمانها سخنرانی میکنند. عنوان سخنرانی دکتر کاشف روندها و کلان روندهای فناوری و تأثیر آن بر اقتصاد و کسبوکارهای آینده است.در دنیای امروز، شاهد تحولات فراوانی هستیم که فناوریهای مختلف دائما ابعاد جدیدی از زندگی بشر را تحت تاثیر قرار میدهند. بسیاری از تخیلات دهههای گذشته، به واقعیت پیوسته و باعث شده که جامعه بشری به رویاهای بسیار گستردهتری بیاندیشد. حتی سرعت رشد تکنولوژی و شتاب توسعه فناوری افزایشچشمگیری پیدا کرده، و از سوی دیگر همافزایی حاصل از تجمیع این حجم عظیم از ظرفیتهای جدید، خود باعث باز شدن افقهای جدیدی میشود. طبیعتا در چنین شرایطی بهدست آوردن پیشبینی و درکی صحیح از آنچه پیش رو داریم و فرصتهای جدیدی که در انتظار ماست. بسیار دشوار و پیچیده خواهد بود و مسلما آنانی که بتوانند تصویری درست و نزدیک به واقعیت از آینده فناوریها، اقتصاد و کسب و کارها به دست بیاورند بهتر از دیگران خواهند دانست بر زندگی شخصی، مسیر شغلی و ماهیت کسب و کارها چه تغییراتی تحمیل خواهد شد. چنین افرادی توان برنامه ریزی و آمادگی برای مواجهه با امواج پیدرپی تحوالت را خواهند داشت.
دکتر هومن تصدیقی دیگر سخنران همایش فصلی MITM است. دکتر تصدیقی پژوهشگر، مشاور و مدرس دانشگاه در حوزه سیستم، معماری و مهندسی سازمان ، آنالیز کسبوکار و مباحث مرتبط با مدیریت هوشمند کسبوکار و از اعضاء کادر علمی دوره MITM است. عنوان او در این رویداد استمرار و پیگیری در تحقق اهداف آینده است.
تحقق اهداف آینده به عوامل متعددی بستگی دارد. همه ما مایلیم که بتوانیم وضعیت آینده خود را تشخیص دهیم. در این ارائه به نقش عاملاستمرار و پیگیری به عنوان ابزاری برای موفقیت درمسیر دستیابی به اهداف توجه میشود.
سپس دکتر امیررضا جعفری نیا،پزشک و متخصص علوم اعصاب و دانش اموخته (EMBA) با سابقه بیش از ۱۸ سال فعالیت در حوزه روانپزشکی و مدیریت سالمت و دانشگاه ، مؤسس و مدیرعامل مراکز چند تخصصی پزشکی نوین در تهران،مؤسس و مدیرعامل Institute Mind Royal در شهر تورنتوی کانادا، مؤسس و مدیر اجرایی Clinic Elegance در کانادا سخنرانی خود را آغاز خواهد کرد. عنوان ارائه دکتر جعفرینیا، توانمند سازی شناختی و روانشناختی ، گامهایی بسوی آینده است.
امروزه افزایش متغیرهای مداخله گر در محورهای مختلف زندگی انسانها و همراهی آنها با عدم قطعیت فرایندها و پدیدهها، شرایطی را بهوجود آورده است که نیاز به توانمندسازی شناختی Cognitive و روانشناختی Psychologic برای مواجهه با این عوامل در حال و اینده را بیش از پیش محسوس مینماید.
این فرایندها توام با افزایش سطوح اگاهی در هر سه بعد ان میتواند کمک بسزایی در گذر از دشواریها و Failure ها بنماید.
دکتر ایمان رضوی، پژوهشگر در حوزه 《آینده پژوهی》 کسب و کار و استارتاپهای حوزه هوش مصنوعی و فناوری پیشرفته در کالیفرنیا، CEO مؤسسه Experience Identity ، عضو society future World و مشاور در شرکتهای آمریکایی، مترجم کتاب 《صفر و یک》 از درسهایی برای “آینده” میگوید.
صحبتهای دکتر رضوی از طریق ارتباط راه دور انجام میگیرد. در این ارائه درباره آینده و رویدادهای قابل پیش بینی در حوزههای فناورانه صحبت میشود. اشاره به دو رویداد مهم سالیانه که نگاه به آینده از ابعاد گوناگون از جمله اقتصادی و رویدادهای فناورانه دارند مورد توجه قرار خواهد گرفت. در این ارائه به مجمع جهانی اقتصاد در داووس کشور سوئیس اشاره میشود و سپس به سخنرانیهای مهم مدیرعامل گوگل میپردازند. همچنین به بحثهایی در رابطه با هوش مصنوعی، رایانههای کوانتومی و روندهای روز فناوری در جهان صورت گرفته اشاره میشود. سپس نگاهی میشود به نمایشگاه مهم اخیر سالیانه CES که فناوریهای روز توسعه یافته یا در حال توسعه در آن مورد توجه قرار گرفتهاند. علاوه بر این در این قسمت از رویدادMITM به تاثیراتی که موج هفتم فناوری در زمینه هوش مصنوعی به همراه داشته و مشاغلی که در آینده نه چندان دور از بین خواهند رفت، اشاره خواهد شد.