چیلیوری و ریحون ادغام شدند

قطار ادغام‌ به کجا می‌رسد؟

0

چیلیوری و ریحون، هر دو  استارتاپ‌های سفارش آنلاین غذا هستند. این دو کسب‌وکار آنلاین روز چهارشنبه چهارم دی ماه، نشستی خبری در هتل نیلو برگزار کردند تا خبر ادغام‌شان را به خبرگزاری‌ها بدهند.

در این نشست خبری علیرضا صادقیان مدیرعامل هولدینگ ایرانیان و صاحب امتیاز چیلیوری، بابک کبیری مدیرعامل ریحون، علی سمساری لر مدیرعامل سرآوا و محمودرضا خواجه نصیری مدیرعامل شرکت تامین سرمایه تمدن حضور داشتند تا به سوالات خبرنگاران پاسخ دهند.

برخلاف نت‌برگ و تخفیفان که تلاش می‌کنند ماهیت هر دو برند را حفظ کنند؛ با ادغام ریحون و چیلیوری، دیگر نامی از ریحون نخواهیم شنید.

در این نشست خبری علیرضا صادقیان تاریخچه‌ فعالیت‌های چیلیوری را ارائه کرد. مدیرعامل هولدینگ ایرانیان توضیح داد که اکنون چیلیوری با چهار هزار رستوران همکاری می‌کند. چیلیوری همچنین در 30 شهر کشور حضوری فعال دارد. در سال جاری این کسب‌وکار آنلاین سفارش غذا توانسته 208 درصد در ثبت سفارش‌ها نسبت به سال گذشته رشد داشته باشد.

به گفته علیرضا صادقیان مدل ادغام این دو برند حاصل تحقیقاتی 9 ماهه‌ است. مدیرعامل هولدینگ ایرانیان علت ماندن برند چیلیوری و حذف ریحون را موقعیت بهتر این برند در زمینه سرمایه‌گذاری دانست. اپلیکیشن شرکت ریحون تا پایان سال به فعالیت خود ادامه می‌دهد و بعد از آن سرویس‌دهی تنها از طریق اپلیکیشن و وب‌سایت چیلیوری امکان‌پذیر خواهد بود.

 علیرضا صادقیان همچنین اظهار داشت:« چیلیوری قرار است در آینده پلتفرمی برای سفارش همه اقلام مصرفی کاربران باشد.»

براساس آمار ارائه شده توسط علیرضا صادقیان، حدود 30% ثبت سفارش غذا در دنیا از طریق کسب‌وکارهای آنلاین انجام شده است. با توجه به این مسئله می‌توان امیدوار بود که ثبت سفارش غذا جای رشد دارد.

صادقیان امیدوار است در آینده نزدیک بازارهای دیگری نظیر بازار آنلاین سوپرمارکت را به مجموعه چیلیوری اضافه کند. با ادغام چیلیوری و ریحون، چیلیوری می‌تواند فعالیت‌های خود را در زمینه‌های گل، شیرینی فروشی، داروخانه، میوه‌فروشی، نانوایی و دیگر اقلام مصرفی گسترش دهد.

صادقیان در خصوص دلایل ادغام با ریحون گفت: «رقابت تنگاتنگی بین چیلیوری و ریحون برای رسیدن به جایگاه دوم وجود داشت. هدف ما این بود که با همکار شدن و حذف رقابت برای دریافت رتبه دوم،  به سوی رتبه اول جهش داشته باشیم. نکته مهم هم اینجاست که بخش بسیار بزرگی از این بازار هنوز به شکل آفلاین کار می‌کند و نیاز به آنلاین شدن دارد.»

بابک کبیری مدیرعامل ریحون نیز در این باره توضیح داد که در سال 97 به این نتیجه رسیده که برای رشد بیشتر ادغام با چیلیوری اجتناب‌ناپذیر است. کبیری گفت: «ما میل به رشد داشتیم و در اولین تماس‌ها با هم، متوجه شدیم که تفاهم‌های زیادی باهم داریم. خیلی زود به مذاکره رسیدیم و کارهای اولیه را انجام دادیم.»

علی سمساری‌لر مدیرعامل سرآوا که در این نشست حضور داشت ادغام این دو مجموعه را نویدبخش دانست و گفت:« در شرایطی که چیلیوری و ریحون مجبور بودند برای رقابت منابع خودشان را هدر بدهند، این ایده پس از 9 ماه زمان و بار حقوقی و مالی سنگین سرانجام نهایی شد که در نهایت باعث افزایش 60 درصدی مشتریان چیلیوری و 40 درصدی رستوران‌های طرف قرارداد خواهد شد.»

شاید بحث برانگیزترین قسمت در نشست خبری ادغام چیلیوری و ریحون ماجرای انحصارگرایی اسنپ‌فود باشد. اسنپ‌فود با ادغام چیلیوری و ریحون نیازمند تلاش بیشتری برای رقابت است اما به گفته علیرضا صادقیان کماکان به انحصار خود ادامه می‌دهد و تنها از سرعت آن کاسته است. وی افزود:«پس از شکایت چیلیوری از اسنپ فود به شورای رقابت، متاسفانه اسنپ‌فود همچنان به روند گذشته خود ادامه می‌دهد. ما نیز این قضیه را به اطلاع شورای رقابت و دادستانی رسانده‌ایم و درخواست تجدید نظر درباره حکم نهایی را خواستار شدیم. حکمی که در گذشته ابلاغ شده به دلایل مختلف از سوی اسنپ‌فود رعایت نمی‌شود و از سوی دیگر رستوران‌ها منتظر حکم نهایی هستند تا تصمیم به همکاری با چیلیوری بگیرند. ما انتظار داریم که اسنپ فود حکم داده شده را رعایت کند».

صادقیان درباره کاهش نیروها پس از ادغام ریحون و چیلیوری اینگونه پاسخ داد: «ریزش نیروها پس از ادغام طبیعی است. مهم‌ترین دلیل جدایی برخی از نیروها مسیر دفتر چیلیوری است. تعدادی از نیروها  به دلیل دوری راه جدا شدند چون دفتر چیلیوری در ونک و دفتر ریحون در غرب واقع شده است. از طرفی ریحون پنجشنبه‌ها تعطیل بود در حالی‌که چیلیوری پنچشنبه‌ها تعطیل نیست. همین مسئله باعث شد برخی از نیروها تصمیم به جدایی از مجموعه بگیرند.»

صادقیان اظهار داشت که در ایران تنها ۱۰ درصد سفارش‌های غذا به شکل آنلاین انجام می‌شوند که نسبت به کشورهای پیشرفته‌تر رقم کمی است. اگر این سهم به ۲۰ الی ۲۵ درصد برسد، کسب‌وکارهای سفارش آنلاین غذا یک جهش ۱۰ برابری خواهند داشت.

علیرضا صادقیان در پایان صحبت‌هایش افزود: «از امروز، مدیرعامل هلدینگ کسب‌وکار نوین ایرانیان نیستم و مدیرعامل چیلیوری خواهم بود.»

بابک کبیری نیز در پاسخ به سوالی که از او پرسیده بودند آیا رضا حیدری و سهیل علوی از چیلیوری سهم دارند گفت:« رضا سهمی ندارد چون آن را برای راه‌اندازی استارتاپ سرمیز واگذار کرده بود. ولی سهام من و سهیل علوی به چیلیوری واگذار می‌شود.»

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.