85 درصد پادکست‌هایمان را کاربران تولید می‌کنند

امیرحسین مددی، بنیان‌گذار شنوتو:

0

در ابتدا، 100درصد فایل‌های شنوتو، تولید استودیوی خودمان تولید می‌شد اما الان بعد از حدود دو سال، تنها 15درصد فایل‌ها تولید ماست. یعنی 85درصد فایل‌ها توسط کاربران ما تولید می‌شود.

شنوتو یک پلتفرم به اشتراک گذاری فایل‌های صوتی است. به گفته بنیان‌گذار این مجموعه که در حال حاضر 12 نفر عضو دارد، حدود دوسال‌ونیم از آغاز به کار شنوتو می‌گذرد. امیرحسین مددی، به این صورت از شنوتو می‌گوید: «روزی‌که شنوتو متولد شد قرار بود پلتفورمی برای به اشتراک‌گذاری فایل‌های صوتی افراد مختلف باشد، اشخاص حقیقی و حقوقی مختلف؛ اما به دلیل اینکه در آن زمان محتوایی وجود نداشت، ما در جهت تولید محتوا فعالیت و شروع به ساخت پادکست کردیم تا این جامعه ساخته شود. در آن زمان در جوامع پیشرفته پادکست گسترش زیادی پیدا کرده بود ولی در ایران چنین محتوایی وجود نداشت و ما حس کردیم آینده در این فضا رقم خواهد خورد و دست به خلق شنوتو زدیم. استراتژی توسعه ما از ابتدا بر تولید محتوا و ساختن آن جامعه در ایران بود نه اینکه تبلیغات داشته باشیم و ویزیتور جذب کنیم. پس دائما شروع به تولید محتوا کردیم و در ابتدا، 100درصد فایل‌های شنوتو، تولید استودیوی خودمان تولید می‌شد اما الان بعد از حدود دو سال، تنها 15درصد فایل‌ها تولید ماست. یعنی 85درصد فایل‌ها توسط کاربران ما تولید می‌شود.»

صادق زیباکلام هم کابر شنوتو است

به گزارش شنبه‌پرس، مددی ادامه می‌دهد: «شنوتو پلتفورمی است در لایه صوت که نسبت به تصویر کاربر کمتری دارد، اصلی که در کل دنیا برقرار است، ولی سرویسی است که افراد تاثیرگذار جامعه مانند از آن استفاده می‌کنند. مقایسه دو دسته محتوای تصویری و صوتی مانند مقایسه دو ورزش فوتبال و تنیس است. در فوتبال هیاهو و سروصدای بیشتر، ورزشگاه‌های بزرگتر و جنس مخاطبانش متفاوت است. در طرف دیگر، تنیس فضای آرامتر، تماشاچیان خاص‌تر و علاقمندان وفادارتری داریم.» به گفته او اساسا پادکست رسانه‌ای است که شنوندگانش افراد تاثیرگذار هستند؛ کسانی که دغدغه‌شان کسب و کار است و اوقات فراغت زیادی ندارند و بهترین زمان آن‌ها برای استفاده از محتوا، در ماشین و یا زمان‌های کوتاه استراحتشان است که بهترین و مناسبترین شیوه ارائه محتوا به آن‌ها، صوت است که شنوتو روی همین پلتفرم کار می‌کند. برای نمونه او کاربرانی از شنوتو مانند صادق زیباکلام، سیاوش صفاریان‌پور و پژمان نوروزی را مثال می‌زند.

اکوسیتم استارتاپی، در حال بالغ‌تر شدن

در رابطه با اکوسیستم استارتاپی ایران، مددی معتقد است کل اکوسیستم در حال بالغ‌تر شدن است و افراد زیادی در این تکامل سهیم بوده‌اند. الزاما بلوغ به‌صورت کامل همراه با شادی و خوشحالی نیست، مسلما گاهی درد و زخم هم خواهد داشت. این دردها همان مسائلیست که باعث نگرانی می‌شوند. ولی در کل شرایط اکوسیستم حالش بهتر شده است و افراد جدیدی که وارد این اکوسیستم می‌شوند با سرعت بیشتری نسبت به ما که قدیمی‌تر هستیم، رشد می‌کنند و تمام اینها اتفاقات خوبی هستند که در اکوسیستم دیده می‌شود. او به این نکته اشاره می‌کند: «در نگاه کلی به اکوسیستم، ممکن است کمبودهای زیادی داشته باشد ولی از نگاه کارآفرینانه، خیلی درگیر مسائلی که چه هست و چه باید باشد نمی‌شویم، کارآفرین خودش می‌سازد و به سمت جلو حرکت می‌کند.»

در یک سال گذشته اگزیت‌های جذابی داشتیم

مددی بیان می‌کند: «به نظر من اگزیت‌ها در قالب تعاریف خوب خود خیلی جذاب هستند مانند جوین شدن پروژه‌های بزرگ با ارزش‌های مشخص که مثلا در سطح آی‌سی‌تی، مثل های‌وب و پارس‌آنلاین که بازیگران اصلی این حوزه نیستند ولی مهره‌های تاثیرگذاری به حساب می‌آیند و یا زورق و علی‌بابا. تمام اینها اتفاقات خوبی است و نشان از بلوغ اکوسیستم دارد.»

سرعت حرکت اکوسیستم از دولت بسیار بیشتر است!

به نظر بنیان‌گذار شنوتو، در اکوسیستم استارتاپی ایران، اتفاق بد نه، ولی چالش وجود دارد. او به عنوان بزرگترین چالش به بیشتر بودن سرعت رشد و حرکت اکوسیستم نسبت به قوانین اشاره می‌کند که این کند بودن سرعت قوانین، بعضا دست‌وپاگیر می‌شود. در همین رابطه، مددی اضافه می‌کند: «برای حل این مسئله نمی‌توان پیشنهادی داد ولی مدل کارکردن ما به این شکل است که کار را مطابق با اصول و قوانین کشور جلو می‌بریم که اگر قانون جدیدی هم وضع شد خیلی به ضرر ما نباشد یا حداقل برای اقداماتمان توجیهی داشته باشیم.»

هر روز یک مجوز جدید خلق می‌شود!

در رابطه با قوانین این حوزه، مددی می‌گوید: «در خیلی موارد هنوز قانون مشخصی وجود ندارد. ولی به دلیل اینکه ما در حوزه محتوا فعالیت می‌کنیم، قوانین و مجوزهای بسیار زیادی در کار ما وجود دارد و هر روز هم یک مجوز جدید در این حوزه خلق می‌شود. ولی به هرحال همان بلوغی که به آن اشاره کردیم، در همه مسائل تاثیرگذار خواهد بود؛ همانطور که الان می‌بینیم دولت هم به این اجماع می‌رسد که باید به این اکوسیستم کمک کند و در بسیاری از مسائل با ما همراه شده‌اند. ولی کلا حرکت دولت‌ها همیشه کند است، البته بحث فقط دولت ایران نیست.»

همراه نشدن با تغییرات یعنی انقراض!

بنیان‌گذار شنوتو وظیفه رسانه‌ها را در جایی شفاف‌سازی و جای دیگر اطلاع‌رسانی دقیق از اتفاقات داخلی می‌داند. او معتقد است در جاییکه اتفاق خاصی در یکی از استارتاپ‌ها می‌افتد، چه خوب و چه بد، آن اتفاق نباید به کل فضای کسب‌وکارهای اینترنتی تعمیم داده شود. «یکی دیگر از رسالت‌های اصلی رسانه‌ها در حوزه وب، نه تنها اکوسیستم کارآفرینی، که به شدت باید قوی و سریع انجام شود، شفاف‌سازی برای نهادهای حاکمیتی در رابطه با این موضوع است که بدانند آینده دنیا، صنایع دیجیتال است. در اصل باید این موضوع روشن شود که آینده دنیا، فضای مجازی است که اتفاقا دنیای بهتریست چون عدالت در َآن بهتر رعایت می‌شود و با وضع قوانین بهتر، می‌توان این دنیا را نظم و بهبود بخشید نه اینکه به طور کامل دست به رد کردن آن بزنیم. با نگاهی به تاریخ دنیا، می‌بینیم موجوداتی در دنیا منقرض شده‌اند که با تغییرات جهان، خودشان را تغییر ندادن و ارتباطی هم به ضعیف و قوی بودنشان نداشته است.»

97 سال سرمایه‌گذاران است

او در پایان به این نکته اشاره می‌کند که با این فضایی که در اکوسیستم دیده می‌شود احتمالا در سال آینده هم باید بیشتر راجع به سرمایه‌گذاری صحبت کنیم چون هنوز توازن لازم در این بخش، برقرار نشده است. پس احتمالا در سال 97 هم سرمایه‌گذاری نقش بسیار مهمی خواهد داشت ولی سرمایه‌گذاری که بلوغ بیشتری پیدا کرده و واژه ریسک و جسورانه را با تمام وجود درک کرده باشد.

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.