فعالان اقتصاد دیجیتال و سنتی کشور، چالشها و فرصتهای مشترک این دو بخش اقتصادی را در یک پنل بررسی کردند.
به گزارش خبرگزاری شنبهپرس، در پنل اقتصاد دیجیتال و اقتصاد سنتی ایران؛ چالشها و فرصتهای مشترک، فعالان اقتصاد سنتی و دیجیتال از فضای کسبوکار خودشان گفتند، یکدیگر و البته دولت را به چالش کشیدند و از امیدوار بودن برای ادامه کار صحبت کردند.
در ابتدای این پنل محسن جلالپور، فعال اقتصاد سنتی و رئیس سابق اتاق بازرگانی گفت: متاسفانه شرایط این روزهای کشور برای کارهای نوآورانه بسیار دشوار است اما باید توجه داشته باشیم که این سختی تازگی ندارد و مختص این دوره نیست.
جلالپور ادامه داد: یک تفاوت عمده بین شرایط امروز و سالهای قبل وجود دارد و آن اینکه در این دوره باید به کارآفرینان اعتماد کرد چرا که اگر سختیها را پشت سر بگذارند و مقاومت کنند، میتواند یک توسعه پایدار به همراه داشته باشد.
وی در رابطه با موضوع سرمایهگذاری بر روی استارتاپها گفت: سرمایه به تنهایی کفایت نمیکند اگر بسترهای لازم برای رشد و توسعه فراهم نباشد. ضمن اینکه در حال حاضر سرمایه هم وجود ندارد.
در ادامه این پنل پدرام سلطانی، رئیس سابق اتاق بازرگانی با بیان اینکه مسیر رشد و توسعه استارتاپها بسیار سریعتر از کسب وکارهای سنتی است، گفت: بهرهوری فضای دیجیتال برگ برنده استارتاپ هاست.
سلطانی تاکید کرد: به دولت اعتماد نکنید چون زمین میخورید.
حمید محمدی، همبنیانگذار دیجیکالا و فعال اقتصاد دیجیتال گفت: متاسفانه جای شرکتهای موفق تکنولوژی و استارتاپها در بورس خالی است.
وی با بیان اینکه نگرانیها در رابطه با ورود این شرکتها به بورس بی اساس است، افزود: استارتاپها میتوانند باعث رونق بورس شوند.
محمدی تصریح کرد: در شرایطی که جای خالی امبد در کشور به شدت احساس میشود، استارتاپها میتوانند این امید را به کشور، مردم و جوانان تزریق کنند.
حسام میرآرمندهی، بنیانگذار کافه بازار نیز گفت: اینکه استارتاپها به بازار بورس احتیاج دارند یا بازار بورس به استارتاپها جای بحث دارد اما برای من ناراحتکننده است که ارزش شرکت نه چندان بزرگی مثل فیسبوک از ارزش کل بازار بورس ایران بیشتر باشد
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی کشور و کسبوکار امید داشتن برای همه ما یک وظیفه است نه یک گزینه.
علی وحدت، مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان نماینده دولت، بیان داشت: تجربه نشان داده است که اگر دولت بخواهد به اکوسیستم استارتاپی کمک کند نباید ورود مستقیم داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: صندوقهای پژوهش و فناوری و همچنین صندوقهای پژوهشی بورسی دو راهی کمک به اکوسیستم استارتاپی کشور هستند.
انتهای پیام/