متاسفانه خوشبین نیستم!

اعتدال مهر رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی در واکنش به حل مشکل بیمه استارتاپ ها

0

حمید رضا اعتدال مهر رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی در واکنش به صحبت های مدیرکل امورفنی بیمه‌شدگان تامین اجتماعی که در آن به این نکته اشاره شده بود: «در صورتی که مرجع و یا متولی کسب‌وکارهای فضای مجازی مشخص شود، تأمین اجتماعی آمادگی دارد نسبت به بیمه افراد شاغل در استارتاپ‌ها اقدام کند.» گفت: اگر نظرشان این است که یک متولی باشد و کل جامعه استارتاپی را معرفی کند که این قوانین اشتباه روی آن جامعه پیاده‌سازی شود، ترجیح می‌دهیم انجمن صنفی این کار را انجام ندهد. تا زمانی‌که مذاکره علمی نداشته باشیم و به این اتفاق نظر نرسیم که روش‌های گذشته در مورد اکوسیستم استارتاپی کار نمی‌کند، جلسه‌ای به نتیجه نخواهد رسید.

چندی پیش صحبتی از مدیرکل امورفنی بیمه‌شدگان تامین اجتماعی در رسانه‌ها منتشر شد که در آن به این نکته اشاره شده بود: «در صورتی که مرجع و یا متولی کسب‌وکارهای فضای مجازی مشخص شود، تأمین اجتماعی آمادگی دارد نسبت به بیمه افراد شاغل در استارتاپ‌ها اقدام کند.» در این رابطه نظر حمیدرضا اعتدال‌مهر، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی را جویا شدیم و او به نکاتی در این رابطه اشاره کرد.

حمیدرضا اعتدال‌مهر در رابطه با این موضوع می‌گوید: «من فکر می‌کنم، این عمل فرافکنی است. تا به حال به انواع مختلف توضیح داده‌ایم که روال‌های سابق و بخش‌نامه‌هایی که برای کسب‌وکارهای فیزیکی در گذشته استفاده می‌شدند، درمورد استارتاپ‌ها جواب نمی‌دهد. یعنی به طور کلی این مورد که ما بخواهیم مذاکره کنیم بر سر این موضوع که متولی‌ای برای استارتاپ‌ها باشد تا برای بیمه کردن آنها اقدام کنیم، ذاتا بحثی اشتباه است.» اعتدال‌مهر در ادامه این موضوع را با مثالی روشن‌تر بیان می‌کند: «فرض کنیم یک استارتاپ به صورت فریلنسر 1000 نفر نیرو دارد؛ اداره بیمه قانونی دارد که طی آن 16.65درصد از قرارداد را باید به صورت وثیقه پیمانکاری به بیمه پرداخت شود. این مورد برای استارتاپ‌ها با هیچ منطقی جور در نمی‌آید و تنها برای مواردی مثل سدسازی که در گذشته انجام می‌شده است، کاربرد دارد.»

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی در ادامه تاکید می‌کند: «اگر این دوستان نظرشان این است که یک متولی باشد و کل جامعه استارتاپی را معرفی کند که این قوانین اشتباه روی آن جامعه پیاده‌سازی شود، ترجیح می‌دهیم انجمن صنفی این کار را انجام ندهد. تا زمانی‌که مذاکره علمی نداشته باشیم و به این اتفاق نظر نرسیم که روش‌های گذشته در مورد اکوسیستم استارتاپی کار نمی‌کند، جلسه‌ای به نتیجه نخواهد رسید.»

در این زمینه از اعتدال‌مهر، راه‌حل پیشنهادی‌ انجمن صنفی برای برطرف شدن این مشکل جویا شدیم و او در جواب اشاره می‌کند: «پیشنهادی که در رابطه با مسئله مالیات هم مطرح کردیم این بود که یک شعبه تخصصی برای رسیدگی به پرونده استارتاپ‌ها باید تشکیل شود. روی برخی قوانین هم باید بازنگری صورت گیرد. اگر مسجل شود کسی بر بستر اینترنت کار می‌کند یا کسب‌وکاری مبتنی بر خلاقیت که از یک سو الکترونیکی باشد، باید در یک شعبه تخصصی موارد مربوط به آنها رسیدگی شود و قوانین مربوط به آنها بازنگری شود.»

اعتدال‌مهر ادامه می‌دهد: «در این زمینه ممکن است بعضی افراد برای نشان دادن خود اعلام کنند که تخفیف یا بخشودگی برای استارتاپ‌ها درنظر گرفته شده است. بدترین نمونه‌ای که از این مورد داشتیم در پارک‌های علم‌وفناوری بود که دیدیم اعلام شد 3درصد تخفیف برای آنها درنظر گرفته شده است؛ بعد از مدتی مشخص شد که این تخفیف در اصل بیمه بیکاری افرادی که در پارک‌های علم‌وفناوری را حذف کرده‌اند.» او در ادامه اشاره می‌کند همه این فعالیت‌ها در حد شوآف است و کسی نیست که صادقانه و مسئولانه به دردودل استارتاپ‌ها رسیدگی کند.

اعتدال‌مهر در پایان بیان می‌کند: «امیدوارم دوستانی که به نوعی دست‌اندرکار هستند، به جای اینکه به فکر آمار سالیانه دریافتی و فروش خود باشند، به این فکر کنند که با گرفتن این مبالغ که با ادوات مختلفی که در اختیار دارند تعیین می‌کنند، ممکن است چه ضربه‌هایی به کل فضای کسب‌وکار کشور وارد آورند.»

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.