زودشور و چی‌بپوشم به گرمساری‌های چه گفتند؟

رویداد کارآفرینی دانشگاه ادیبان گرمسار با حضور استارتاپی‌ها و دانشجویان برگزار شد

0

بنیان‌گذار زودشور: بدترین زمان برای جذب سرمایه، زمانی است که شما یک ایده خام دارید و هنوز نه محصول اولیه یا MVP دارید و نه مشتری. در چنین شرایطی در بهترین حالت مجبور خواهید شد سهم زیادی از شرکت خود را به سرمایه‌گذار بدهید!

دانشگاه ادیبان گرمسار، اقدام به برگزاری رویداد کارآفرینی با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان این دانشگاه کرد. در این رویداد، استارتاپ‌هایی مانند سرویس خشکشویی آنلاین زودشور، چی بپوشم، veronalabs  و مدیر فنی شبکه اجتماعی بیلبورد در آن حضور داشتند و از تجربیات خود برای شرکت‌کنندگان صحبت کردند.

 

وجود رقبا باعث شد «زودشور» اهدافش را جدی‌تر دنبال کند

محمد رهی، بنیانگذار استارتاپ زودشور، صحبت‌های خود را با بیان تفاوت کسب‌وکارهای آفلاین با آنلاین و مقیاس‌پذیری یا همان scableable بودن بیزینس‌های آنلاین شروع کرد و در ادامه به بیان اطلاعاتی در رابطه با اکوسیستم استارتاپی و کارآفرینی پرداخت. او از تجربیاتش در گذراندن مراحل اخذ مجوزها و دریافت نماد اعتماد گفت و در عین حال به مشکلات زیادی که با اتحادیه خشکشویی داشت و مسائلی که این اتحادیه برای آنها به وجود آورده بود، اشاره کرد.

رهی در ادامه به بیان مشکلات و راه‌حل‌های پیشنهادی زودشور در حوزه خدمات خشکشویی، استراتژی ورود به بازار، اندازه بازار و روش کسب درآمد زودشور پرداخت. به گفته او، در تهران 1300 واحد خشکشویی دارای مجوز و فعال وجود دارد، حدود 200 واحد درحال کسب مجوز هستند و حدود 200 واحد هم بدون مجوز فعالیت می‌کنند.

بنیان‌گذار زودشور، از اقیانوس آبی به عنوان استراتژی ورود به بازار این استارتاپ نام برد و گفت که بلافاصله بعد از شروع به کار آن‌ها رقبای زیادی برای این کسب‌وکار به وجود آمد. در ادامه، دانشجویان سوالات مختلفی از رهی پرسیدند که او در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر ورود رقبا به این بازار گفت: «وجود رقیب باعث شد ما جدی‌تر اهداف خود را دنبال کنیم و سرعت بیشتری در رشد  داشته باشیم که لازمه این امر، تمرکز بیشتر بر مزیت‌های رقابتی‌مان بود.» رهی از ارائه سرویس تا 12 شب و سرویس‌دهی به مناطق یک تا هشت تهران به عنوان مهمترین دستاوردهای زودشور اشاره کرد.

در این برنامه، دانشجویی از رهی پرسید، چطور موفق شده است شخصی را متقاعد کند تا روی ایده او سرمایه گذاری کند؟ رهی این به پرسش به این صورت پاسخ داد: «به عقیده من بدترین زمان برای جذب سرمایه، زمانی است که شما یک ایده خام دارید و هنوز نه محصول اولیه یا MVP دارید و نه مشتری. در چنین شرایطی در بهترین حالت مجبور خواهید شد قسمت زیادی از شرکت خود را به سرمایه‌گذار بدهید. ما زمانی سراغ سرمایه‌گذار رفتیم که وب‌سایت و اپلیکیشین‌های اندروید و IOS را منتشر کرده و تعداد قابل‌توجهی مشتری برگشت‌پذیر داشتیم.» رهی در ادامه گفت که اولین مرحله جذب سرمایه زودشور توسط یک سرمایه‌گذار فرشته انجام شده و درحال حاضر در پی جذب سرمایه بیشتر برای گسترش فعالیت‌های زودشور هستند.

 

نگاه ویژه «چی بپوشم» به اینستاگرام

حامد فردوس آرا، استارتاپ «چی بپوشم» را مارکت‌پلیسی در حوزه پوشاک و مد و زیبایی معرفی کرد که کارش را با تولید محتوا شروع کرده است.  او گفت: «چی بپوشم بر اساس تولید محتوا شکل گرفت. به دلیل علاقه من در حوزه پوشاک، همیشه دغدغه داشتم که چرا مردم در محیط‌های مختلف لباس مناسب نمی‌پوشند. از طرف دیگر، طبق آمار 1 سال از عمر خانم‌ها جلوی کمد لباس با این سوال صرف می‌شود که چی بپوشم!»

فردوس آرا در رابطه با شکل‌گیری استارتاپش توضیح داد: «این کسب و کار با 1 میلیون تومان سرمایه اولیه شکل گرفت و با جذب سرمایه از شرکت‌های برتر، فعالیت خود را گسترش داد. در حال حاضر، «چی بپوشم» ماهانه 1 میلیون بازدید و رتبه الکسای 600 ایران را دارد که با این شرایط جزو سایت‌های پربازدید ایرانی به حساب می‌آید.» او اضافه کرد که بخش اعظم سرمایه جذب‌شده‌شان را صرف بازاریابی و کمپین‌های مختلف کرده است. فردوس‌آرا در ادامه گفت: «در حال حاضر بیش از 350 فروشگاه در «چی بپوشم» ثبت‌نام کرده‌ و به‌طور متوسط روزانه بیش از 120 سفارش در این استارتاپ ثبت می‌شود.»

او در پاسخ به سوالی که در مورد شبکه‌های اجتماعی و تاثیر آن در کسب‌و‌کار «چی بپوشم» پرسیده شد اشاره کرد: «شبکه اجتماعی اینستاگرام یکی از پربازدیدترین کانال‌های ورودی سایت ما است و روزانه بیش از 2000 نفر ورودی از این طریق داریم؛ به همین خاطر ما در کسب‌وکارمان نگاه ویژه‌ای به این شبکه اجتماعی داریم.»َ

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.