خوشبینی با کمی احتیاط!

محمدرضا فرحی و محمد رشیدی که در نشست هم‌اندیشی با وزیر ارتباطات بوده‌اند از نتایج موردانتظار آن می‌گویند

0

تمامی مشکلات و مسائل مطرح‌شده از سوی استارتاپ‌ها، مسائل همیشگی بودند که تا به حال چندبار مطرح شده‌ ولی هنوز برطرف نشده‌اند؛ مسائلی مثل کپی‌رایت یا بحث تمامیت‌خواهی اپراتورها که روی درآمد کسانی که بخواهند برای پرداخت از طریق اپراتورها به مردم دسترسی داشته باشند اثرگذار است.

دیروز جلسه‌ای با عنوان هم‌اندیشی وزیر ارتباطات با کسب‌وکارهای نوپا در محل وزارت ارتباطات برگزار شد. هدف این نشست که با حضور بخش عمده‌ای از شرکت‌های استارتاپی و فعالان اکوسیستم برگزار شد، شناسایی و رفع مشکلات عمده‌ای که استارتاپ‌ها با آن مواجه هستند، عنوان شده است. در پایان جلسه هم تصمیم بر این شد که تمامی مشکلات مطرح‌شده، دسته‌بندی شوند و آن دسته که در کوتاه‌مدت و توسط وزارتخانه آی‌سی‌تی قابل‌حل است با کمک فعالان اکوسیستم پیگیری و رفع شوند و موارد دیگر هم در جلسات آینده  بررسی شوند.

 

محمدرضا فرحی: محتاطانه خوشبین هستم

محمدرضا فرحی، رئیس هیئت‌مدیره بیمه‌بازار، که یکی از مدعوین این جلسه بود، در رابطه با جلسه فعالان حوزه استارتاپ‌ها با محمدجواد آذری جهرمی می‌گوید: «در این جلسه دامنه وسیعی از مسائلی که استارتاپ‌ها و اکوسیستم با آنها درگیر هستند بررسی شد؛ از مشکلات مالیاتی و بیمه گرفته تا مسائل مربوط به فیلترینگ و عدم هماهنگی بین ارگان‌های مختلف. یکی از مسائل مهمی که در این نشست مطرح شد، مسائل مربوط به فضای سرمایه‌گذاری در ایران بود. از جمله اینکه سرمایه‌گذاران دولتی باید از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه وارد شوند ولی دیده می‌شود که بدون داشتن تخصص در این زمینه، خود وارد این حوزه شده‌اند.»

فرحی در رابطه با نتایج به دست‌آمده در این جلسه هم بیان می‌کند: «وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با این موضوع که یک سری از مسائل مطرح‌شده در حوزه وزارت ایشان است توضیح دادند که چه اقداماتی در جهت رفع آنها انجام می‌گیرد و آن دسته از مسائل هم که فراتر از حوزه ایشان است و به کلیت دولت یا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برمی‌گردد، پیگیر آن موارد از نهاد و سازمان‌های مربوطه هم خواهد شد.» فرحی در ادامه اشاره می‌کند جلسه‌ بعدی به منظور پیگیری بیشتر و طرح این مسائل که استارتاپ‌ها می‌توانند چه کمکی به دولت و حل مسائل و امور مربوط به آن کنند، دو هفته دیگر برگزار خواهد شد.

رئیس هیئت مدیره بیمه‌بازار، در رابطه با کارایی این جلسه معتقد است: «به عنوان قدم اول و برای رفع مشکلات، جلسه خوبی بود، من محتاطانه خوشبین هستم و باید منتظر ماند و دید که آیا واقعا صحبت‌ها و دغدغه‌های مطرح‌شده پیگیری عملی می‌شوند یا خیر. در مجموع من نسبت به این جلسه خوشبین هستم.»

 

محمد رشیدی: امیدواریم نتایج مثبتی از این جلسه در اکوسیستم شاهد باشیم

محمد رشیدی، بنیان‌گذار فرانش، که به نمایندگی از استارتاپ‌های حوزه آموزش و مشاوره توسط مرکز توانمندسازی کسب‌وکارهای نوپا به این جلسه دعوت شده بود، در رابطه با جلسه برگزارشده در وزارت ارتباطات می‌گوید: «این جلسه اولین جلسه با وزیر ارتباطات در رابطه با رفع مشکلات کسب‌و‌کارهای نوپا بود. در جلسات قبلی که تا به حال با حضور 5 یا 6 وزیر انجام شده‌، متاسفانه شاهد اتفاق خاصی در اکوسیستم نبودیم. اما امیدواریم با پیگیری و برگزاری جلسات دیگر، نتایج مثبت این جلسه را در اکوسیستم شاهد باشیم. شاید لازم باشد تا یک‌سری کارگروه برای پیگیری مسائل ایجاد شود تا از این طریق بخش خصوصی و دولتی در کنارهم قرار بگیرند. در ارتباط با این جلسات مهمترین نکته، حضور شخص وزیر است که می‌توان مستقیما با آنها در مورد موضوعات مختلف صحبت کرد. این اتفاقی است که در گذشته مرسوم نبوده ولی الان به این شکل برگزار می‌شود که اتفاق مثبتی است و باید به شکل جدی دنبال شود.»

رشیدی درباره مسائل مهمی که وجود دارد و برای برطرف شدنشان در این جلسات حتما باید اقدام شود می‌گوید: «تمامی مشکلات و مسائل مطرح‌شده از سوی استارتاپ‌ها، مسائل همیشگی بودند که تا به حال چندبار مطرح شده‌ ولی هنوز برطرف نشده‌اند؛ برای مثال بحث کپی‌رایت یا بحث تمامیت‌خواهی اپراتورها که روی درآمد کسانی که بخواهند برای پرداخت از طریق اپراتورها به مردم دسترسی داشته باشند اثرگذار است. بعضی اپراتورها اگر بخواهند اجازه دهند که از مسیر پرداختشان استفاده شود، 34 درصد از برندها پورسانت را می‌گیرند. یا اگر با اپراتوری قرارداد داشته باشید اجازه نمی‌دهند با همان برند با اپراتور دیگری قرارداد ببندید. این موضوع مهمی است که از بزرگ شدن برندهای کوچک جلوگیری می‌کند. زیرا برای کار کردن با هر اپراتور باید برند جدیدی ایجاد کنید. علاوه بر تمام اینها، مشکلی که خود ما در فرانش داشتیم این بود که اگر بخواهیم دریافت وجه از طریق قبوض تلفن همراه یا ثابت، اتفاق بیفتد، در خوشبینانه‌ترین حالت حدود 30 تا 40 درصد از درآمد اصلی به فرانش خواهد رسید. سرویس‌ها همه به صورت سرویس‌های ارزش افزوده دیده می‌شود و در این نوع سرویس هم محتوا و خدمتی که ارائه می‌شود اصلا اهمیت ندارد.»

 

 

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.