وزیر ارتباطات:
14 درصد والدین از وجود نرم افزارهای مدیریت استفاده فرزندان از فضای مجازی آگاهند.
مشکلات تولید محتوا در فضای مجازی و مخصوصا تولید محتوا در حوزه کودک، سبب شده وزیر ارتباطات با تدابیر ویژه وارد میدان عمل شده و چاره اندیشی کند.
جشنواره کودک آنلاین عصر روز شنبه هجده اسفند ماه، در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و میزبان اصلی این جشنواره در این مراسم اعلام کرد: ۱۳میلیون کودک و نوجوان در کشور با فضای مجازی متولد میشوند و با آن زندگی میکنند. این فضا برای آنها مجاز نیست، برای جلوگیری از آسیب باید برای این نسل آینده فکر کنیم.
فیلترینگ بیفایده و راههای جایگزین
جهرمی با اشاره به چاره ساز نبودن فیلترینگ ادامه داد: کودکان امروز، برای والدینشان فیلتر شکن نصب می کنند! این بدین معناست فیلترینگ معنا و مفهوم خود را از دست داده است و باید به فکر تولید محتوای غنی باشیم.
آنچه ما برای مقابله با این تهدید انجام دادیم شامل سه حلقه بوده است.
اولین حلقه، پلتفرم هایی که نسخه مخصوص کودکان عرضه می کنند. حلقه دوم زنجیره در برگیرنده محتواست. ما تخصصی در این زمینه نداریم اما فراخوان دادهایم. ایدههای زیادی شرکت کردهاند و در نهایت کسانی که انتخاب شوند، توسط شتاب دهنده ها حمایت خواهند شد.
حلقه سوم زنجیره فرهنگ ترویج است. کاری که ما با سازمان های مردم نهاد کرده ایم، همین مورد بوده است. پنجاه تیم مردم نهاد از سال جدید بین مدارس خواهند رفت.
این تیم ها قابلیت تکثیر شدن دارند، تا به پدر و مادرها بیاموزند چگونه در فصای مجازی در کنار فرزندانشان حضور پیدا کنند.
جهرمی با بیان این مطلب که فقط 14 درصد از والدین از وجود نرمافزارهای مدیریت برای نحوه استفاده فرزندانشان از فضای مجازی آگاهند ادامه داد: وزارت ارتباطات در تلاش است تا در زمینه آموزش و آگاهی والدین برنامه منسجمی در نظر بگیرد.
بومیسازی تکنولوژی
در ادامه مراسم جشنواره کودک آنلاین فیروزآبادی دبیر شورای عالی مجازی گفت: توسعه فضای مجازی و شکل گرفتن فضای دیجیتال و تنوع فناوریهایی که همگرا میشوند، باعث شده بسیاری از ساختارها مورد تغییر و تحول قرارگیرد.
کودکان قائده هرم مجازی استفاده از فضای مجازی اند و 13میلیون کودک و نوجوان، تشکیل دهنده این جامعه هستند. دبیر شورای عالی مجازی ادامه داد: کیفیت کالای خارجی بالاست. تکنولوژی از خواستگاه آنها برخواسته است. باید برای بومی و ایرانی شدنش تلاش کنیم. از کارشناسان زیادی در زمینه های روانی، جامعه شناسی و… کمک گرفته و با ترکیب تمام زوایای دیدگاهی به نتیجه برسیم.
برگزیدگان مراسم
در ادامه این مراسم ۲۰ ایده برتر تولید محتوای حوزه کودک و نوجوان در فضای مجازی از سوی هیات داوران جشنواره کودکآنلاین انتخاب و معرفی شد. این بیست ایده با حمایت مالی شتاب دهنده ها تا خرداد ماه 98 هر کدام ده محصول در قالب وب سری (در قالب وب) خواهند ساخت.
در این مراسم از چهار اپلیکیشن مخصوص کودک به نامهای مداد (محصول گروه پیام رسان گپ) ، نبات (پوشش دهنده نشریات نبات کوچولو) ، آیوتون (محصول گروه آیو) و تاچستان ( محصول گروه رسانهای آخرین خبر) رونمایی شد.
اختتامیه این مراسم با اهدای جوایزی به تمام برگزیده ها شکل گرفت. باید منتظر ماند و دید خرداد ماه از چه محصولاتی رونمایی خواهد شد و مرزهای تولید محتوای کودک چقدر شکسته و رنگ و بویی بومی خواهد گرفت.
مقاله جالبی بود
انتشارات مبتکران