بنیانگذار آریامدتور: سازمانها با مجوز ندادن به ما از دلالان حمایت میکنند
در گفتوگو با شنبهپرس عنوان شد؛
هادی شجاری میگوید: سازمانهای مربوطه نمیگویند مجوز نمیدهیم و با مجوز دادن مشکلی ندارند، اما فرایند مجوز دادن فرسایشی است و کند پیش میرود. سازمانها با مجوز ندادن به ما از دلالان حمایت میکنند.
وزارت بهداشت و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بهعنوان متولیان اصلی گردشگری سلامت کشور مهمترین و قویترین مدافعان حقوق دلالان و رونق دلالی در ایران هستند.
سد محکمی به اسم مجوز درست کردند و جلوی فعالیت شرکتها و افراد شناسنامه دار را به خوبی گرفتند. زمین بازی به راحتی در اختیار افراد زیر پلهای و دلال افتاده که در نبود شرکتها مشغول جولان هستند. نتیجه کار دلالها تخریب چهره ایران است، چون فقط منافع کوتاه مدت شخصیشان را میبینند.
ما در آریامدتور بیش از یک سال است که در باتلاق مجوزها داریم بدو بدو میکنیم و هنوز هم نتوانستیم بگیریم. جلوی برنامههای ما گرفته شده، چون مجوز نداریم و در همین مدت دلالها به راحتی کار میکنند، چون شرکت نیستند و هیچکس با آنها کاری ندارد.
گردشگری سلامت یک بازار با گردش مالی ۲ میلیارد دلاری در سال است با اشتغالزایی و ارزآوری ملی. متاسفانه با ضعف مسئولین این حوزه هر روز شاهد تقدیم سهم بازار به ترکیه و هند هستیم. علی رغم تمام مزیتهای رقابتی که با گران شدن دلار داریم.
این چند پاراگراف تنها بخشی از سنگاندازیهای مسئولین در راه توسعه و پیشرفت گردشگری سلامت را نشان میدهد. این چند پاراگراف حرفهای محمد هادی شجاری، بنیانگذار آریامدتور است؛ آریامدتوری که با سر و سامان دادن به گردشگران سلامت میتواند ایران را به قطب درمان در خاورمیانه تبدیل کند. از سویی سازمانهای مربوطه سنگ حمایت از این شرکت فعال در حوزه گردشگری سلامت را به سینه میزنند و از سوی دیگر زمین زیر پای آنها را خالی میکنند و فضا را برای جولان دلالان باز میکنند. دلالانی که نه مجوز میخواهند و نه حفظ بازار برایشان اهمیتی داد!
هادی شجاری، بنیانگذار آریامدتور درباره صدور مجوز از سوی سازمانهای مربوطه به شنبهپرس گفت: گردشگری سلامت یک بازار بزرگ است که ۲ میلیارد دلار در سال گردش دارد. متولی گردشگری سلامت، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و وزرات بهداشت است. ۲ سال بین میراث فرهنگی و زورات بهداشت برای صدور مجوز دعوا بود که چه کسی مجوز صادر کند و در این ۲ سال کسی مجوز نداشت و غیرقانونی فعالیت می کردند.
وی افزود: ما که میخواستیم فعالیت کنیم از ما مجوز میخواستند و نبود مجوز باعث شد جلوی کار ما گرفته شود.
شجاری تاکید کرد: مجوز ندادن به ما که باعث نمیشود مسافر برای درمان به ایران نیاید. روزانه از مرز شلمچه تعداد زیادی مسافر برای درمان میآید و چون ما مجوز نداریم، نمیتوانیم در فرودگاهها و مرزها دفتر تاسیس کنیم و این باعث میشود راننده تاکسیها و دلالان بازار را به دست بگیرند.
بنیانگذار آریامدتور با اشاره به اینکه دلالان سبب از بین رفتن بازار میشوند، اظهار کرد: دلالان گردشگران را به کلینیکهایی میبرند که درصد بالایی به آنها بدهد، قول یک پزشک را میدهند و آنها را پیش آن پزشک نمیبرند و… کارهایی از این قبیل سبب میشود که گردشگران سلامت دیگر به ایران نیایند و ترکیه را برای درمان انتخاب کنند.
وی ادامه داد: این افراد بازار بلند مدت را نمیبینند و به فکر منافع خودشاناند که در این بین نه تنها خودشان متضرر میشوند بلکه کل کشور نیز ضرر میکند.
شجاری تاکید کرد: وقتی ما سرویس خوب ندهیم کل بازار را به ترکیه و هند تقدیم میکنیم. سرویس خوب را هم شرکتهایی که ساختار و سیستم داشته باشند میتوانند ارائه کنند.
هادی شجاری در گفتوگو با شنبهپرس به تفاهمنامه وزرات بهداشت و میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: دو ماه پیش تفاهمنامهای بین میراث فرهنگی و گردشگری و وزارت بهداشت امضا شد و مقرر شد که وزارت بهداشت به شرکتهای تسهیلگر و میراث فرهنگی به آژانسهایی که بند ب دارند مجوز بدهند.
شجاری تصریح کرد: علیرغم اینکه این تفاهمنامه در سطح وزارت امضا شد، بدنه کارشناسی آن را قبول ندارد و سنگ اندازی میکند. ما بهعنوان بزرگترین شرکت گردشگری سلامت مجوز نداریم و یک سال است دنبال مجوز هستیم و فرایند آنقدر کند پیش میرود که ما بازار را از دست میدهیم.
بنیانگذار آریامدتور ادامه داد: سازمانهای مربوطه نمیگویند مجوز نمیدهیم و با مجوز دادن مشکلی ندارند، اما فرایند مجوز دادن فرسایشی است و کند پیش میرود. الان که فصل تابستان است و بهترین فصل گردشگری، ما نمیتوانیم کار کنیم.
وی تاکید کرد: سازمانها با مجوز ندادن به ما از دلالان حمایت میکنند.
هادی شجاری در پایان با اشاره به حجم ورود گردشگران سلامت به ایران گفت: ۶۰۰ هزار نفر در سال برای درمان به ایران میآیند که ۹۹درصد آن بدون برنامه ریزی است و وقتی به ایران میآیند لب مزر از راننده تاکسیها سوال میپرسند و آنها میشوند راهنمای گردشگران. وقتی بخواهیم در فرودگاهها کانتر بزنیم نمیتوانیم و میگویند شما مجوز ندارید. راننده تاکسیهایی که آنجا کار میکنند مجوز دارند؟ اینها باعث میشود بازار ۶۰۰ هزار نفری را از دست بدهیم و این دقیقا همان قسمت از بازار است که الان دست دلالان است. ما الان به صورت آنلاین مشتری میگیریم که فقط ۱درصد بازار است.
پس از توییت هادی شجاری، مجید حسینی نژاد، بنیانگذار علی بابا با مخاطب قرار دادن سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جهموری، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و علی اضعر مونسان، رئیس میراث فرهنگی در تویترش نوشت: « جواز دادن و حمایت کردن توی حوزه گردشگری سلامت دست بهداشت افتاده و انحصار و فساد توی بهداشت گریبان گردشگری سلامت رو گرفته. اقای جهانگیری معاون نظام پزشکی بهم گفت چون برای کنفرانس گردشگری سلامت که ایشون متولی بوده، پول اسپانسری ندادی جوازت رو امضا نمیکنه. برای پیشبرد گردشگری سلامت نیاز به حمایت هست. به اسم برخورد با دلالان برای خودشون انحصار ایجاد کردن».