معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: باید با اقداماتی که انجام میدهیم اجازه ندهیم بازاری که دست ماست ببازیم، زیرا تمام کشورهایی که در بخش دانشبنیان توسعه یافته هستند از بازار داخلی خودشان همانند ناموسشان دفاع میکنند.
سورنا ستاری در مراسم افتتاحیه پنجمین کنگره بینالمللی علوم انسانی- اسلامی که امروز (یکشنبه، ۳ آذر) در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر در بخش بیوتکنولوژی و چند علم دیگر وضعیت فوقالعادهای داریم و در منطقه کشور اول محسوب میشویم. باید با اقداماتی که انجام میدهیم اجازه ندهیم بازاری که دست ماست ببازیم، زیرا تمام کشورهایی که در بخش دانشبنیان توسعه یافته هستند از بازار داخلی خودشان همانند ناموسشان دفاع میکنند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: اگر در مورد تجاریسازی علوم انسانی صحبت میکنیم به این دلیل است که بتوانیم نیازهای مردم را از طریق سازوکارهای مختلف برآورده کنیم. باید بتوانیم نوشتهها و ایدههایمان را پیادهسازی و عملی کنیم. اگر دانشگاه ساختیم و عدهای در آن چند سال درس میخوانند باید این درس خواندن بتواند بخشی از مشکلات مردم را حل کند. نوشتن کتاب و مقاله خوب است، اما هدف اصلی نیست. باید ببینیم حاصل کتابنوشتنها و مقالات ما چیست و آن را با نیازهای جامعه بسنجیم.
وی ادامه داد: اگر در مد و لباس، فیلم و سریال و از این قبیل شکست میخوریم به این دلیل است که شرکتها شکست میخورند، زیرا شرکتها صف اول مبارزه هستند، بنابراین باید شرکتها را تقویت کنیم و با تجاریسازی بتوانیم به صورت بهینه محصولات را در اختیار مردم قرار دهیم.
ستاری ادامه داد: در این راستا ما بر علوم انسانی تمرکز کردهایم و تاکنون شرکتهای خوبی ایجاد شده است و همواره سعی میکنیم شتابدهندهها را گسترش بدهیم. باید دیدگاههایمان را در حوزه علم و فناوری تغییر بدهیم و بیش از هر چیز علوم انسانی را در زندگی روزمرهمان بروز دهیم.
وی با اشاره به پیشرفتهای کشور در علوم مختلف اظهار کرد: ما در حال حاضر نهمین زبان اینترنت محسوب میشویم و در بخش پیجها چندین برابر زبان عربی و چینی پیشرفت داشتهایم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور همچنین تصریح کرد: برای دستیابی به اهداف مختلف کشور آمادگی داریم تا با دانشگاهها و استادان رشتههای مختلف همکاری کنیم تا در آینده بتوانیم بازار خود را از هجوم پیش رو پاسداری کنیم. در این راستا باز هم باید به شرکتهای توجه ویژه داشته باشیم زیرا شرکتها سربازان ما محسوب میشوند.
ستاری در پایان اظهار کرد: کشورهای خارجی خوشحال میشوند ما نفت بفروشیم و از آنها محصول وارد کنیم بنابراین ما نباید در دام این خواسته آنها بیفتیم.
انتهای پیام/