گواهی صنایع خلاق و فرهنگی چه فایده‌ای برای استارتاپ‌ها دارد؟

سعید عباسی‌بنی، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل استارتاپ رابین از روند گرفتن گواهی شرکت خلاق می‌گوید:

0

شرکت‌ها از طریق مراجعه به سازمان توسعه اشتغال جهاد دانشگاهی، خود را معرفی کرده و اعلام می‌کنند که می‌خواهیم به عنوان شرکت خلاق ثبت شویم. بعد از بررسی و در صورت تایید، جهاد دانشگاهی آنها را به عنوان شرکت‌ خلاق به معاونت علمی و فناوری معرفی می‌کند.

استارتاپ رابین، استارتاپی است که موفق به دریافت گواهی صنایع خلاق و فرهنگی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شده است. سعید عباسی‌بنی، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل استارتاپ رابین در مورد این گواهی به این صورت توضیح می‌دهد: «معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گواهی جدیدی را با عنوان صنایع خلاق و فرهنگی که معادل عنوان دانش‌بنیان است، برای شرکت‌هایی با محصولات و خدمات فرهنگی یا خلاقیت‌های خاص در نظر گرفته است. این گواهی که هم‌پای گواهی دانش‌بینان است، برای شرکت‌ها یا استارتاپ‌هایی صادر می‌شود که نمی‌توان آنها را با مقیاس دانش‌بنیان سنجید. «رابین» استارتاپی است که برای اولین بار موفق به دریافت این گواهی شده است.»

به گزارش شنبه‌پرس، عباسی‌بنی می‌گوید: «سال گذشته ما برای گرفتن عنوان دانش‌بنیان اقدام کردیم. بعد از بازدید و بررسی، با اینکه کارگزاران از طرح و کار خوششان آمده بود، ولی ما رد شدیم و علت آن را به این صورت بیان کردند که هیچ قیاسی برای سنجش نوع کار ما ندارند که بتوانند با آن ما را بسنجند و صلاحیت ما برای دانش‌بنیان شدن را تایید یا رد کنند.» عباسی‌بنی ادامه می‌دهد که البته در همان زمان گفته شد که در معاونت علمی و فناوری در حال کار روی گواهی‌نامه‌ای هستند که به جای عنوان دانش‌بنیان، به شرکت‌های فرهنگی که با معیارهای دانش‌بنیان قابل قیاس نیستند، اعطا شود و با اخذ این گواهی‌نامه تمام تسهیلاتی که به شرکت‌های دانش‌بنیان تعلق می‌گیرد، به آنها هم تعلق خواهد گرفت.

مدیرعامل استارتاپ رابین توضیح می‌دهد: «پاییز سال 96 نمایشگاهی به نام ربع رشیدی در تبریز برگزار شد که قرار بود یکی از مبادی معرفی شرکت‌های خلاق و فرهنگی باشد. در آن زمان به ما پیشنهاد شد که در نمایشگاه حضور داشته باشیم و قرار بر این بود که بعد از آن نمایشگاه، در صورت تایید صلاحیت، برای اولین بار در ایران این گواهی اعطا شود.» هم‌بنیان‌گذار رابین اشاره می‌کند که در بین شرکت‌های ایرانی، این استارتاپ تایید شد و حدود یک ماه بعد از نمایشگاه به آنها اطلاع دادند که روال انجام شده و در سامانه tinet.ir، سایت شبکه نوآوری تهران این گواهی درج شده است و تمام امکانات و تسهیلاتی که برای دانش‌بنیان‌ها درنظر گرفته شده است، برای این شرکت هم قابل استفاده است.

عباسی‌بنی از امکانات و تسهیلات ارائه شده به واسطه دریافت این گواهی برای رابین می‌گوید: «تا الان ما از بحث بیمه تکمیلی استفاده کرده‌ایم و احتمالا در بحث خدمت سربازی هم از بتوانم آن استفاده کنم. برای حضور در نمایشگاه‌هایی مانند اینوتکس 2018 هم حمایت می‌شویم»

عباسی‌بنی در رابطه با پروسه ثبت شرکت خلاق توضیح می‌دهد: «جهاد دانشگاهی یکی از مبادی معرفی شرکت‌های خلاق است؛ به این شکل که شرکت‌ها از طریق مراجعه به سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌آموختگان (ستفا)، خود را معرفی کرده و اعلام می‌کنند که می‌خواهیم به عنوان شرکت خلاق ثبت شویم. بعد از بررسی و در صورت تایید، جهاد دانشگاهی آنها را به عنوان شرکت‌ خلاق به معاونت علمی و فناوری معرفی می‌کند.»

 

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.