همیشه به داوری جشنواره وب اعتراض دارم!
عادل طالبی، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی تهران:
تقریبا هرسال سایتهای خودم را شرکت میدادم ولی هرگز برنده داوری نبودم و همیشه برگزیده مردمی شدهام. به همین دلیل همیشه به داوری این جشنواره اعتراض دارم. حتی امسال هم که جزو داوران جشنواره هستم، بازهم به داوری اعتراض دارم.
عادل طالبی، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی تهران در گفتگویی در حاشیه دهمین جشنواره وب و موبایل ایران با خبرگزاری شنبهپرس، از اولین تجربهاش در این جشنواره به این صورت میگوید: «اولین بار که در جشنواره وب و موبایل ایران شرکت کردم، چهارمین دوره جشنواره بود. در آن زمان هیچ آشنایی با فضای استارتاپی نداشتم و کارمند یک مجموعه بودم که بدون هماهنگی با مدیران، سایت شرکت را در مسابقات شرکت دادم. در آن زمان این کار بیشتر شبیه یک شوخی بود. در آن جشنواره سایت برگزیده مردمی شد که انگیزه بسیار زیادی به من داد؛ که البته بابت این کار مواخذه شدم چون گواهینامه به نام من که تنها یک کارمند بودم صادر شده بود. بعد از آن سال تقریبا هرسال سایتهای خودم را شرکت میدادم ولی هرگز برنده داوری نبودم و همیشه برگزیده مردمی شدهام. به همین دلیل همیشه به داوری این جشنواره اعتراض دارم. حتی امسال هم که جزو داوران جشنواره هستم، بازهم به داوری اعتراض دارم.»
داوری جشنواره وب و موبایل ایران
عادل طالبی در اولین سال تجربه داوری در این جشنواره در رابطه با داوری بیان میکند: «در حالت کلی شخصا فکر میکنم فرهنگ داوری باید بهتر شود ولی امسال کارهای مثبت بسیاری در این زمینه انجام شد؛ برای مثال شفافیت آراء مردمی و آراء داوری که امسال داشتیم، بسیار خوب بود. ولی فکر میکنم داوران مرحله اول هم مانند داوران مرحله دوم باید انتخابی باشند. چون بسیاری از کاندیدها نباید به این مرحله راه پیدا میکردند و بسیاری بودند که واقعا باید در این مرحله حضور داشتند ولی جایشان خالی است. برای مثال در یکی از گروهها که 10 کاندید حضور داشتند، به نظر من تنها یک کاندید، صلاحیت داشتن افتخار حضور در این مرحله را داشت. به هرحال فرایند به صورتی طراحی شده است که روند خاصی دارد، که امسال این روند بسیار بهتر بود ولی هنوز هم جای کار بیشتر و بهتر شدن را دارد.»
جشنواره، محلی برای تجمیع انرژی
طالبی توضیح میدهد: «امسال اولین سالی است که از طرف انجمن صنفی در جشنواره شرکت کردهام ولی قبل از این، هرسال به دلیل نتورکی که ایجاد میشد و آشنایی با افرادی که در این حوزه فعال هستند و حرفهایی که زده میشود و من همیشه از آن استفاده کردهام. جشنواره در اصل محلی است که انرژی تجمیع میشود، رقبا یکدیگر را میبینند و انگیزه و انرژی بیشتری میگیرند. در چنین محلی که به این تعداد رقیب حرفهای میبینی، میدانی که باید یک سال زحمت بکشی تا سال آینده از آنها عقب نیفتی. برای من جشنواره در حکم شارژ کردن باتری است که انرژی برای دویدن در یک سال آینده را از آن میگیرم.»
قدردانی از وزیر پیشین و وزیر فعلی ارتباطات
عادل طالبی به اتفاق مثبت چندسال اخیر در رابطه با اکوسیستم استارتاپی اشاره میکند و میگوید: «واقعا باید از آقای واعظی وزیر سابق و آقای جهرمی وزیر فعلی تشکر و قدردانی کرد که با وجود تمام ایراداتی که میگیریم، همچنان پای این مسائل ایستادهاند. معمولا وزیران اگر مصلحت اندیش باشند، یک مورد را قربانی میکنند ولی هیچ کدام از این دو وزیر، استارتاپها را قربانی منافع دیگر نکردند. فکر میکنم استارتاپها باید قدر این افراد را بدانند. در حوزههای دیگر میبینیم که بیزینسهای مرتبط با وزارتخانه خاصی حتی گاهی قربانی معاملات سیاسی میشوند، اما در وزارت ict خوشبختانه هم وزیر قبل و هم وزیر فعلی، کاملا پشت استارتاپها هستند و این اتفاق بسیار خوبی است.»
نوبت شماست که پلهای بسازید
در پایان او خطاب به استارتاپها ادامه میدهد: «من سالهایی را دیدم که هیچکدام از امکانات فعلی وجود نداشت. نه اینترنت نه کتاب و نه هیچ وسیله دیگر. وقتی این فضا را میبینم همیشه میگویم واقعا باید از آن استفاده کرد. خیلی از جوانان متوقع هستند و قدر نمیدانند. به آنها همیشه میگویم، ما که از گذشته هستیم، پلهای را آماده کردهایم تا اینجا، حالا نوبت شماست که پله بعدی را بسازید. قرار نیست که یکباره به پشتبام برسیم، اگر هرکدام سعی کنیم تنها یک پله روی پله قبلی بگذاریم فکر میکنم حتما موفق خواهیم شد.»