هدف خانه نوآوری، تبدیل شدن به قطب بلاکچین است

در اولین دمودی استارتاپ‌های خانه نوآوری مطرح شد

0

مصطفی نقی‌پور در رابطه با فعالیت‌هایی که در حوزه زنجیره بلوک در خانه نوآوری انجام می‌شود و برنامه‌هایی که در این زمینه دارند تاکید کرد در این حوزه سه دسته اهداف کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند‌مدت برای خانه نوآوری درنظر گرفته شده است تا در نهایت تا 10 سال آینده، خانه نوآوری به بزرگترین هلدینگ سرمایه‌گذاری جسورانه در این زمینه تبدیل شود.

خانه نوآوری محلی است که خدمات مورد نیاز استارتاپ‌هایی که اول راه هستند و حمایت نیاز دارند را شناسایی کرده و به آنها ارائه می‌دهد. بعد از 8 ماه کار،‌ این مرکز اولین دمو دی خود را عصر روز دوشنبه 24 اردیبهشت ماه در سالن آمفی تئاتر دانشگاه خاتم برگزار کرد.

محمودی معاون دانشگاه خاتم در این برنامه گفت: «این دانشگاه از ابتدای فعالیت خود تلاش کرده است که مکانی برای برقراری ارتباط بین گروه‌های توانا باشد تا بتوانند از این طریق بر اندوخته‌های خود بیفزایند و دانسته‌ها و ندانسته‌های خود را با یکدیگر به اشتراک گذارند.» او در ادامه اشاره کرد که دانشگاه خاتم برنامه‌های متعددی برای استارتاپ‌ها نوبنیادها تا به حال داشته است که از جمله آنها می‌توان به برنامه‌های مالی برای نوبنیادها، ارزش‌گذاری نوبنیادها، تعیین KPI و مواردی از این قبیل اشاره کرد و این دانشگاه افتخار دارد که پیوسته مکانی برای حضور نوبنیادها بوده است.

 

خانه‌نوآوری امروز، در مرحله MVP است

مهدی صداقت، مدیر خانه نوآوری در سخنرانی خو تاریخچه‌ای از شکل‌گیری و فعالیت‌های این مرکز گفت و به برنامه‌های آتی خانه نوآوری اشاره کرد. او در این برنامه گفت: «حدود 10 ماه پیش راه‌اندازی خانه‌نوآوری شروع شد و من معتقدم چیزی که امروز از خانه نوآوری می‌بینیم، در واقع حکم MVP آن را دارد.» صداقت در ادامه به اقداماتی که در رابطه با استارتاپ‌های ارلی‌استیج انجام می‌دهند، اشاره و تاکید کرد که مشاور، مکان تمرکز و کار، پول اولیه و ارتباط با صنعت خدماتی است که خانه نوآوری برای تیم‌های حاضر در این مکان ارائه می‌دهد. او اضافه کرد: «اقداماتی که برای استارتاپ‌ها انجام می‌شود، برگزاری رویدادها، کمک به امر تیم‌سازی، کمک به رسیدن به MVP و کمک برای به دست آوردن طرحی که قابلیت جذب سرمایه را داشته باشد، هستند.»

به گفته مدیر خانه نوآوری، این مرکز تابستان 96 کار خود را در فضای کنونی واقع در بلوار کشاورز شروع کرده است؛ صداقت در رابطه با روند زمانی انجام فعالیت‌های این مرکز گفت: «اواخر تابستان اقدام به برگزاری رویدادها و انتشار فراخوان‌ها کرده و درب خانه نوآوری روی استارتاپ‌ها و اعضای اکوسیستم باز شده است. پاییز 96، فرایند منتورینگ در خانه نوآوری جا افتاد و استارتاپ‌های جدید به مرکز آمدند و تیم اجرایی خانه نوآوری توسعه داده شد.» او از زمستان 96 به عنوان نقطه عطف خانه نوآوری یاد کرد و ادامه داد: «در بهار 97 به مرحله‌ای رسیدیم که نیاز به جذب سرمایه و سرمایه‌گذار را در استارتاپ‌ها دیدیم و اینکه در حال گذر از مراحلی هستند که نیاز به دانستن مسائل حقوقی دارند؛ به علت ضعف در این مسائل، باید کارگاه‌هایی در رابطه با مسائل حقوقی استارتاپ‌ها و مذاکره با سرمایه‌گذاران و شبکه‌سازی با آنها ایجاد می‌شد. تا اینکه امروز به مرحله اجرا و برگزاری اولین دمودی خانه نوآوری رسیدیم.»

صداقت خلاصه گزارش عملکرد 8 ماهه خانه نوآوری تا به امروز را به این صورت بیان کرد: «برگزاری 15 رویداد و دورهمی، جذب بیش از 40 کارآموز، جذب 11 تیم استارتاپ، دادن مشاوره بلندمدت به 20 تیم، برگزاری 11 کارگاه تخصصی کارآفرینی.» صداقت بیان کرد که خانه نوآوری برای فعالیت‌ها علاقمندی بیشتری به دو حوزه زنجیره بلوکی و محتوا دارد.

 

تبدیل خانه نوآوری به بزرگترین هلدینگ سرمایه‌گذاری جسورانه

در ادامه مصطفی نقی‌پور در رابطه با فعالیت‌هایی که در حوزه زنجیره بلوک در خانه نوآوری انجام می‌شود و برنامه‌هایی که در این زمینه دارند صحبت و تاکید کرد در این حوزه سه دسته اهداف کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند‌مدت برای خانه نوآوری درنظر گرفته شده است تا در نهایت تا 10 سال آینده، خانه نوآوری به بزرگترین هلدینگ سرمایه‌گذاری جسورانه در این زمینه تبدیل شود.

 

پنلی با محوریت سرمایه‌گذاری 

در این برنامه، پنلی با عنوان سرمایه‌گذاری در فناوری‌های آینده برگزار شد که در آن، رضا زرنوخی، مدیرعامل صندوق‌های مالی توسعه تکنولوژی و رئیس انجمن وی‌سی ایران، حامد ساجدی مدیرعامل شناسا، علی موسوی، عضو هیئت‌مدیره مجموعه دانش‌بنیان برکت و علی کاشفی‌پور مدیر حوزه هنری دیجیتال حضور داشتند.

 

زرنوخی: مدل وام برای استارتاپ‌ها، حکم سم را دارد

در این پنل رضا زرنوخی در جواب سوالی که در رابطه با ورود دولت به این حوزه از او پرسیده شد گفت: «با توجه به اینکه این حوزه بسیار چالاک است و فعالیت در آن هم چالاکی خاصی را می‌طلبد؛ دولت چالاکی لازم را ندارد و اصولا اگر در این حوزه هم وارد شود، باعث کند شدن دیگران می‌شود. از طرف دیگر با توجه به مدل کاری دولت که نهایتا باید رگولاتوری‌هایی ایجاد کند، در این زمینه هم به مدل وام خواهد رسید که برای  سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌ها مانند سم است. اتفاقا در 10 سال گذشته در بین استارتاپ‌هایی که موفق شده‌اند من ندیدم هیچ‌کدام از آنها پول دولتی یا سرمایه‌ای بزرگ داشته باشند.»

 

کاشفی‌پور: خلاقیت مهمترین عامل در حوزه محتواست

علی کاشفی‌پور هم در رابطه با سرمایه‌گذاری در حوزه محتوا گفت: «هنوز هم در این حوزه انسان بسیار مهم است چرا که در محتوا مهمترین عامل، خلاقیت است و هوش مصنوعی حتی اگر نهایتا بتواند به آن ویژگی مجهز شود،  زمان بسیار زیادی نیاز دارد.»

 

موسوی: ریسک استارتاپ‌ها از ریسک دیگر بخش‌های اقتصادی کمتر است

علی موسوی در رابطه با هدف خاصی که در حوزه محتوا دارند، اشاره کرد: «اولویت ما اضافه کردن حوزه بازی و سرگرمی به محتواست. در درجه دوم این مورد که ما در ایران رده‌بندی سنی مشخص و خاصی نداریم که باید نهایتا نیازی در این حوزه در جامعه ساخته شود که هدف آن فرهنگ‌سازی در کشور باشد.» به عقیده موسوی، محتوا، زمینه‌ای جذاب اما پر از ریسک و خطر است. او در رابطه با ریسک فعالیت‌های اقتصادی گفت: «اتفاقا می‌خواهم بگویم که این روزها ریسکی که در بخش‌های دیگر اقتصاد است، بسیار بیشتر از ریسک فعالیت‌‌های استارتاپی است.»

 

ساجدی: فرصت نداریم چرخ را دوباره اختراع کنیم

حامد ساجدی هم در رابطه با فعالیت‌های بخش خصوصی در اکوسیستم استارتاپی به ویژه فعالیت‌های مربوط به سرمایه‌گذاری، گفت: «ما خودمان هم در حال رشد و بزرگ شدن هستیم. مسلما تصمیمات امروز با چند سال پیش ما متفاوت شده است و قطعا به این موضوع هم واقف هستیم که تمامی تصمیمات ما بر انجام یا عدم انجام هر فعالیتی بر روی اکوسیستم تاثیرگذار خواهد بود.» او در ادامه به هم‌افزایی به عنوان ویژگی‌ مورد نیاز کار در اکوسیستم اشاره می‌کند و در این باره گفت: «ما فرصت نداریم که هرکدام جداگانه و به تنهایی بخواهیم چزخ را اختراع کنیم بلکه باید در کنار هم قرار گرفته و با هم همراه شویم. ما هم مشتاقیم تا در کنار دیگران پله‌های پیشرفت‌ را سریعتر طی کنیم و موانع را با کمک هم راحتتر از راه برداریم.»

 

ارائه استارتاپ‌ها

در ادامه تیم‌های مستقر در خانه نوآوری که در مرحله جذب سرمایه بودند ارائه دادند. تیم اکسیر، اولین تیم ارائه‌دهنده، استارتاپی در حوزه گردشگری، برناشو یک استارتاپ پزشکی – ورزشی، سنجمان، استارتاپی در حوزه منابع انسانی، ویدیونگار با فعالیت طراحی و اجرای کمپین و تولید محتواهای آموزشی و آخرین تیم ارائه‌دهنده هم بونس بود که اولین تیم واردشده به خانه نوآوری است و در زمینه وفادارسازی مشتریان برای فروشگاه‌ها و کسب‌وکارها فعالیت می‌کند.

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.