مجوز حملونقل دادهاند اما اجازه صدور بارنامه نداریم!
گفتوگو با دانیال ارجمندی، مدیر ارشد بازاریابی ترابرنت
به دلیل اینکه هنوز امکان صدور بارنامه وجود ندارد، شرکتهایی هم بدون مجوز و به صورت دستی در این حوزه فعالیت میکنند. کار حوزه حملونقل، هنوز به قوام موردنیاز نرسیده و این موضوع بیانگر این است که جای کار بسیاری هنوز در این زمینه وجود دارد تا به جایگاهی که باید، برسد.
دانیال ارجمندی در رابطه با ترابرنت میگوید که این ایده، از سال 94 به شکل جدی شروع به کار کرده است. «در آن زمان هیچ شرکتی در این حوزه فعالیت نمیکرد و به دلیل پیچیدگیهای این صنعت و چالشهایی که در زمینههای مختلف برای ورود به آن وجود داشت (مسائلی مانند بارنامه و بیمه و از این دست) بشدت نیازمند این نکته بود که به صورت قانونمدار شروع شود و کاملا طبق قانون، پیش رود. به همین دلیل از همان ابتدا، در ترابرنت برای گرفتن مجوز اقدام شد و درنهایت در آذرماه 96 موفق به اخذ اولین مجوز بازارگاه اینترنتی حملونقل کالا در کشور از طرف سازمان راهداری شد.»
به گزارش خبرگزاری شنبهپرس، دانیال ارجمندی، مدیر ارشد بازاریابی ترابرنت مسیر دریافت مجوز فعالیت ترابرنت را فرایندی زمانبر اعلام کرده و میگوید:« به این دلیل که اصلا تا آن زمان، چنین مفهوم و پایهای در کشور وجود نداشت و باید بنیانش گذاشته میشد، پروسهای زمانبر شد. در واقع الان تنها سه ماه است که ترابرنت به صورت عملیاتی و به شکل رسمی، به عنوان یک بازارگاه حملونقل فعالیت میکند. در حال حاضر درست است که ما مجوز را دریافت کردهایم ولی هنوز شرکتهایی مانند ما امکان صدور بارنامه ندارند. مجوز فعلی تنها به ما اجازه میدهد از یک طرف با رانندگان و از طرف دیگر با صاحبان کالا مذاکره کنیم و آنها را به سیستممان بیاوریم. غیر از این اتفاق، هیچ اتفاق قانونی دیگری در رابطه با کسبوکار ما نیفتاده است و صدور بارنامه، همچنان با باربریهاست؛ به این معنی که اگر بخواهیم باری از طریق ترابرنت حمل شود، غیر از رانندگان و صاحبین کالا، باربریها هم طرف سوم قضیه هستند که باید برای ما اقدام به صدور بارنامه کنند.»
او اشاره میکند، بعد از ترابرنت دو مجموعه دیگر اقدام به اخذ مجوز کردند. ولی به دلیل اینکه هنوز امکان صدور بارنامه وجود ندارد، شرکتهایی هم بدون مجوز و به صورت دستی در این حوزه فعالیت میکنند. او معتقد است کار در این حوزه، هنوز به قوام موردنیاز نرسیده و این موضوع بیانگر این است که جای کار بسیاری هنوز در این زمینه وجود دارد تا به جایگاهی که باید، برسد.
ارجمندی ادامه میدهد: «ترابرنت از یک مجموعه استارتاپی کوچک شروع شد و این روزها در مراحل رشد سریعی قرار دارد. این مجموعه 4 سرمایهگذار دارد، شرکتهایی که هرکدام سابقهای در صنعت حملونقل داشتهاند و در ترابرنت به امید اتفاقات خوب، دورهم جمع شدهاند.» ورژن جدیدی از اپلیکیشین ترابرنت تا چندروز دیگر لانچ خواهد شد. به گفته مدیر ارشد بازاریابی این شرکت، در ورژن جدید مشکلات قبلی برطرف شده و امکاناتی هم در جهت بهبود عملکرد، به آن اضافه شده است. ارجمندی با اشاره به این موضوع که پارامترهای بسیار زیادی در حوزه فعالیت حملونقل جادهای، مطرح است، بیان میکند: «صحیح بودن اطلاعات که کالا چیست، مبدا و مقصد کجاست و تحویلگیرنده چه کسی خواهد بود از اهمیت زیادی برای ما برخوردار است و در کنار تمام این موارد، قابلیت رهگیری بار و پین زدن در نقشه، ویژگی بسیار مهمی خواهد بود که در ورژن جدید همه در دسترس هستند. علاوه در تمام موارد ذکرشده، ورژن جدید، با توجه به مبدا و مقصد و تناژ بار، قابلیت ارائه قیمت حمل کالا را هم دارد.»