فعالان حوزه گردشگری آنلاین خواهان راهاندازی نهاد صنفی شدند
در اولین گردهمایی استارتاپهای گردشگری مطرح شد:
عطا خلیقی، هم بنیانگذار اتاقک: فعالان حوزه گردشگری، انجمن راهاندازی کنند؛ چون وقتی بازیگر قوی در بازار باشد میتوانند با نهادها مذاکره کنند. نباید در مقابل دولت گارد گرفت بلکه باید تعامل کرد.
اولین گردهمایی استارتاپهای گردشگری، چهارشنبه 11 مهرماه، با حضور فعالان این حوزه برگزار شد. در این نشست اکثر مدیران سرویسهای گردشگری آنلاین اعلام کردند با توجه به برخوردهای اخیر صورت گرفته با این فعالان و فیلتر شدن برخی از این سرویسهای این حوزه نیاز به یک نهاد صنفی برای تعامل با نهادهای دولتی دارد.
عطا خلیقی، هم بنیانگذار اتاقک، در پنل «چالشها و موانع استارتاپهای گردشگری» اعلام کرد: «فعالان حوزه گردشگری، انجمن راهاندازی کنند؛ چون وقتی بازیگر قوی در بازار باشند میتوانند با نهادها مذاکره کنند. نباید در مقابل دولت گارد گرفت بلکه باید تعامل کنید.»
او در ادامه گفت: «زمانی ما و دیگر سرویسهای ارائه خدمات در حوزه گردشگری آنلاین مانند علی بابا، همگردی و زورق از سازمان نصر (نظام صنفی رایانهای) خواستیم کارگروه تشکیل دهیم اما به نتیجه نرسیدیم.» او تاکید کرد که باید فعالان در حوزه گردشگری وقت بگذارند و انجمن تشکیل دهند.
مشکل استارتاپهای گردشگری، دور هم نبودن آنهاست
در این پنل اشکان بروج، بنیانگذار آکادمی گردشگری ایران، نیز معتقد بود مشکل استارتاپهای حوزه گردشگری این است که دور هم نیستند. اگر دور هم جمع شوند در برابر موضوعاتی مانند فیلترینگ میتوانند دستورالعمل صادر کنند تا اگر قانونی وجود ندارد دولتیها و نهادها قانون تدوین کنند.
او در مورد چالشهای پیش روی استارتاپها بیان کرد: «بحث حقوقی و جذب سرمایه از مهمترین چالشهای استارتاپهای گردشگری است. در گام بعد منابع انسانی مشکل استارتاپها است. سیاستهای دولت و مسائل اجتماعی و فرهنگی نیز از چالشهای جدی استارتاپها در این حوزه هستند.» به گفته بنیانگذار آکادمی گردشگری ایران در استارتاپهای گردشگری همه به سمت بازار رزرو آنلاین میروند درصورتی که بازار گردشگری بسیار گسترده است و استارتاپها نباید خود را محدود کنند.
استارتاپها از دولتیها میترسند و با آنها گفتوگو نمیکنند
میثم زرگرپور،مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری جسورانه سیناتک نیز در مورد نحوه تعامل استارتاپها با دولتیها اعلام کرد: «استارتاپها یک مشکل دارند و آن این است که از دولتیها میترسند و وارد گفتوگو نمیشوند. دولتیها نیز حالت تدافعی دارند. در حال حاضر جو مناسبی در مورد اشتغال و استارتاپها ایجاد شده است و این کسبوکارها میتوانند با دستگاههای دولتی که در حوزه کاری آنها موثر است، وارد مذاکره شوند.»