عصر درآمد زایی از پادکست

0

در زمانه ای که استفاده از رسانه های دیجیتال از مرز 12 ساعت گذشته، تولید محتوای فاخر فارسی می تواند راه گشای سبک زندگی ایرانی باشد.

در روز سه شنبه 6/7/1400 در شهر کتاب مرکزی یک نشست خبری با حضور آقای مهدی فیروزان موسس و مدیرعامل شهرکتاب ، امیرحسین مددی مدیرعامل شنوتو و روزنامه نگاران حوزه تکنولوژی از رسانه های مختلف برگزار شد.

در این نشست ابتدا امیر حسین مددی به بیان واقعیتهایی از سبک زندگی دیجیتالی (امروزه) مردم جهان پرداخت. طبق گزارشات وی که از آژانسهای دیجیتال مارکتینگ دنیا بدست آمده ، با توجه به اینکه در بسیاری از اوقات شبانه روز مردم به می توانند همزمان چند کار را انجام دهند، مجموع رفتار وسبک زندگی آنها به 31 ساعت رسیده است. وقتی این عدد را 24 ساعت کسر کنیم ، متوجه میشویم که در سطح عمومی جامعه، تمرکز به پایین ترین سطوح خود رسیده و زندگی صنعتی در حال سرعت بخشیدن به ساعات زندگی مردم است.

طبق این گزارش مردم کشورهای پیشرفته به طور میانگین 6:30 می خوابند، 5:30 کار می کنند، 7 ساعت به امور غیر کاری مانند رفت آمد به محل کار، خوردن غذا، ورزش، خواندن کتاب، تفریح و . . . . می پردازند و مابقی اوقات خود را به نحوی از اینترنت یا رسانه های دیجیتال استفاده می کنند. به طور مثال 5 ساعت به دیدن ویدیو شامل شبکه های تلویزیونی یا ماهواره ای یا فیلمهای سینمایی می پردازند. 2:30 از صدا شامل رادیو، پادکست، موسیقی و کتاب صوتی استفاده می کنند. 1:30 به بازیهای ویدویی می پردازند. و در انتها در حدود 3 ساعت هم از شبکه های اجتماعی ، پیام رسانها استفاده کرده و بعضی وب گردی می کنند.

همانطوری که شکل بالا هم مشخص است ، مدت زمان استفاده از رسانه های دیجیتال در سبک زندگی امروزی مردم کشورهای پیشرفته کاملا مشخص است. وی سپس با پرداختن به حوزه صدا به معرفی صنعت صدا در دنیا و ایران پرداخت .

در حوزه صدا (AOD) در ایران به جز رادیو که متعلق به صدا و سیما است و یک رسانه دولتی محسوب میشود ، کسب و کارهای خصوص در سه حوزه پادکست ، کتاب صوتی و موسیقی مشغول فعالیت هستند. با همه گیر شدن گوشی های هوشمند استفاده از فایلهای صوتی رشد چشمگیری پیدا کرده و این روند صعودی به خلق یک نظریه منجر شده که صدا بهترین نوع محتوا برای گوشهای موبایل و تلویزیون های هوشمند بهترین ابزار برای مشاهده ویدیو می باشد. در صنعت صدا هم تمام بازیگران بخش خصوصی در حال گسترش محتوای خود به هر سه حوزه پادکست ، کتاب صوتی و موسیقی میباشند. در صنعت صدا با توجه به زنجیره تامین آن از تولید کننده یا مصرف کننده حداقل دو مدل کسب و کار مشغول به فعالیت هستند. برخی به ارائه فضا و خدمات نرم افزاری به تولید کنندگان برای بارگزاری (هاستینگ) مشغولند و برخی نیز با گرفتن سرویس ازطریق نرم افزار صرفا برای شنیدن محتوای صوتی به کاربران فعالیت می کنند. طبق گزارش شنوتو تا اواخر نیمه اول سال 1400 ، بیش از 6800 پادکست فارسی در تمام پلتفرمهای ایرانی و غیر ایرانی پادکست مشغول به فعالیت هستند. از این تعداد تقریبا 6500 پادکست از سرویس شنوتو برای انتشار پادکست خود استفاده می کنند. در حوزه موسیقی فارسی هم تا کنون 1500 خواننده، ترانه سرا یا گروه موسیقی مشغول فعالیت هستند. در حوزه کتاب صوتی تا کنون 40 ناشر صوتی فعالیت خود را آغاز کرده اند.

در ادامه امیرحسین مددی با ارائه آماری از رشد صنعت پادکست در جهان اعلام نمود که تعداد پادکستهای جهان از 525.000 و 18.000.000 اپیزود یا فایل صوتی به 2.000.000 پادکست و 48.000.000 اپیزود تا مرداد ماه سال 1400 رسیده است.  وی رشد جهانی تعداد پادکستها را 281% و رشد اپیزود ها 155% درصد اعلام نمود. اما شنوتو در همین بازه زمان  موفق شده تا تعداد پادکستهای خود را از 1500 به 6500 و تعداد اپیزودها را از 33.000 به 126.000 افزایش داده و رشدهایی بیشتر از رشد جهانی جهانی را تجربه کند. (333% رشد تعداد پادکست و 281% رشد تعداد اپیزود)

سپس وی اعلام نمود که در ابتدای سال 1400 با آقای مهدی فیروزان موسس و مدیرعامل شهر کتاب یک همکاری جدید را در قالب شراکت در شنوتو آغاز نموده تا از سالها تجربه ایشان در حوزه فرهنگ بتواند در حوزه صدا بهره مند گردد. آنها اعلام نمودند که در این همکاری دو هدف عمده را دنبال خواهند کرد :

  • افزایش کیفیت محصول نرم افزاری شنوتو و ارائه یک نسخه چند زبانه برای سرویس دهی به کشورهای همسایه
  • ایجاد روشهای جدید برای درآمد زایی برنامه سازان صوتی ایرانی از طریق شنوتو

 

مهدی فیروزان با اشاره به دانش و تجربه خود در حوزه فرهنگ و همچنین اتفاقاتی که برای زندگی مردم دنیا و ایران بعد از همه گیر شدن گوشی های هوشمند و اینترنت افتاده است ، شنوتو را فرصت جدیدی قلمداد کرده که با حضور در آن بتواند فرصت های جدیدی برای صنعت صدای کشور خلق کند.

در این نشست علی مغانچی مدیر محصول شنوتو هم حضور داشت با بیان داشت که شنوتو قصد دارد تا آرامش را به گوش های مردم هدیه دهد چرا که طبق منابع پزشکی بعد از سیستم گوارش، مهمترین سیستم سلامتی انسان ، شنوایی است. به طور مثال بسیاری از داروهای روان درمانی تاثیری را بر مغز ما می گذارد که یک صدای با کیفیت یا موسیقی دلنشین ایجاد می کند.

در ادامه مهدی فیروزان از شرایط سرمایه گذاری خارجی  و ابزارهای نوین برای رسیدن زبان فارسی به تمام فارسی زبانان جهان صحبت کرد.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.