زنان فینتک ایران در فیناپ پنجم از چه چیزهایی سخن گفتند؟
فیناپ پنجم با محوریت بانوان صنعت فینتک برگزار شد
سکو در اصل یک شتابدهنده مجازی است و پلتفرمی برای به بلوغ رساندن یک ایده خام است تا به این صورت صاحب ایده بتواند ایده خود را تجاریسازی کند.
فیناپ پنجم با محوریت بانوان صنعت فینتک، در سالن فجر دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری شنبهپرس، در اولین بخش فیناپ پنجم شکوه حسینآبادی، مشاور حقوقی بانکی و امور تطبیق، در رابطه با رگ تک صحبت کرد. به گفته او، رگ تگ، استفاده از تکنولوژی به منظور رعایت قوانین و مقررات است. به این وسیله اطمینان حاصل میشود که بانکها یا موسسات مالی ریسکهای مالی را پوشش میدهد، مدیریت میکند و در نهایت به این وسیله آنها را کاهش میدهد. ریسک در این نوع عملیات به معنی ارائه خدمات به مشتریان یا کاربرانی است که از راههای نامشروع مانند قاچاق پول به دست آوردهاند.
حسینآبادی در پایان صحبتهایش اشاره کرد که همانطور که ظهور تکنولوژیهای نوین میتواند بستر مناسبی برای ارتکاب بزه باشد، استفاده از آن هم میتواند اجرای قوانین و مقررات را تسهیل کند.
پلتفرمی برای به بلوغ رساندن ایدههای استارتاپی
در بخش بعدی فیناپ پنجم سرور ابنعلی، از شرکت مهندسی صنایع یاس ارغوانی، سامانه سکو را معرفی کرد. او این پلتفرم را به این صورت تعریف کرد: «سکو در اصل یک شتابدهنده مجازی است و پلتفرمی برای به بلوغ رساندن یک ایده خام است تا به این صورت صاحب ایده بتواند ایده خود را تجاریسازی کند.» او در ادامه شیوه کار این پلتفرم و خدماتی که به استارتاپها میتواند ارائه دهد را توضیح داد.
فینتک و چالشهای کارآفرینی بانوان
آخرین بخش از فیناپ پنجم پنل تخصصی فینتک و چالشهای کارآفرینی بانوان بود که در آن مینا والی، مدیر مسئول ماهنامه عصر تراکنش، فاطمه جعفری مدیرعامل سهامیاب، ساره سادات غفوریان همبنیانگذار مانیار و حمیده حبیبی بنیانگذار کرادفاندینگ رانگو، حضور داشتند. مریم فریدشاد همبنیانگذار فیناپ هم به آنها پیوست.
این بانوان موفق صنعت فینتک از تجربیات کارآفرینی خود و علل موفقیت و همچنین مشکلات احتمالی که به دلیل نوع کار و شرایطشان ممکن است برای هر خانمی در محیط کار پیش آید گفتند.
مینا والی گفت که یکی از مشکلات این صنعت و فضای کار آن، مردانه بودن است ولی میبینیم هرچه زمان میگذرد این فضا مناسبتر میشود. او همچنین معتقد است زنانی که میخواهند در زمینههای کاری و کارآفرینی موفق باشند باید اولویتهای خود و زندیگیشان را مشخص کنند و تا حد ممکن زمان تلف شده برای خود نگذارند. به عقیده او ممکن نیست که همزمان هم به صورت 100درصد یک مادر کامل، همسر کامل، کارآفرین کامل و یا هرکدام از نقشهایی که یک زن میتواند داشته باشد را داشت.
فاطمه جعفری بیان کرد که اگر فضا برای خانمها مناسب نیست و مشکلاتی در این زمینه دارند، مسلما اشکال از سمت خودشان و نخواستن آنها است. او گفت که موفقیت مخصوص به جنسیت خاصی نیست بلکه به جدیت و میزان زمانی که برای کار گذاشته میشود بستگی دارد.
ساره سادات غفوریان گفت کار کردن با همسر در یک فضا، هم معایبی دارد و هم مزایایی. مزیت این شیوه کار این است که موضوعات بسیار زیادی برای هم صحبتی با همسر به وجود میآید و عیب بزرگ این شیوه زندگی این است که با اختصاص دادن میزان زیادی از زمان زندگی به کار یا صحبت در رابطه با کار، ممکن است از زندگی شخصی و خانوادگی دور شویم. او معتقد است که اگر زنان بعضا در محیطهای کاری و کارآفرینی دچار مشکل میشوند به این علت است که از دوران کودکی به دختران یاد داده نشده است که اگر خواستهای دارند بارها و بارها باید به دنبال آن بروند و سرسختانه پیگیر خواست خود باشند.
حمیده حبیبی در این باره گفت که حمایت از زنان در این عرصهها بیشتر حالت فرمایشی دارد. او به مسئله دیگری اشاره کرد و آنهم دیده نشدن زنان در کنار مردان بود. در این باره او از تجربیات خود گفت که با وجود تلاشهای زیادی که در پروژههای خاص گذاشته بود ولی انتخاب آخر و روی صحبت افراد تصمیمگیر، یک مرد بوده است. ولی او همچنان به فعالیتهای خود ادامه میدهد و تجربه چند شکست و بعد از آن شروع مجدد را داشته است.