جشنواره روشنا و معرفی نیروهای علوم انسانی به صنعت

آیا در صنعت ایران از نیروهای علوم انسانی در جای مناسب خود استفاده می شود؟

0

 جشنواره فرصت های شغلی روشنا که از 8 تا 10 اردیبهشت ماه در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می شود، فرصتی است تا نیروهای جوان علوم انسانی به صنعت کشور معرفی شوند.

به گزارش روابط عمومی تلنت کوچ، دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان یک دانشگاه تخصصی علوم انسانی به پرورش متخصصانی در رشته های مدیریت، حسابداری، روان شناسی و علوم تربیتی، جامعه شناسی، ارتباطات و … می پردازد. اما سئوالی که پیش می آید این است که چقدر از فارغ التحصیلان این رشته ها در پروژه های مختلفی که در کشور انجام می شود به کار گرفته می شوند؟

دکتر خاتمی، عضو هیئت علمی گروه شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس  در پاسخ به این سئوال در رشته تخصصی خود پاسخ می دهد:” در رشته شهرسازی در پروژه های بزرگ ما هم به جامعه شناس شهری و هم اقتصاددان شهری احتیاج داریم. مثلا اگر بخواهیم پروژه ای را سامان دهی کنیم یا یک شهر جدید طراحی کنیم، حتما باید روابط اجتماعی آن جا را ببینیم و افرادی که آن جا زندگی می کنند را بررسی کنیم.

کسانی هستند که رشته شان جامعه شناسی شهری است اما کم پیدا می شوند کسانی که در این زمینه خبره باشند.  اقتصاد هم هرجایی که لازم باشد اقدامی انجام شود مورد نیاز است که ببینیم هزینه ها از چه قرار است، قدرت خرید مردم چقدر است و غیره، که در تمام این موارد یک اقتصاددان باید کمک کند. رشته های دیگری هم تاثیرگذار هستند اما نه به اندازه جامعه شناسی و اقتصاد. ممکن است از یک روان شناس هم بخواهیم کمک کند اما این کار آن قدرها هم رایج نیست. فارغ التحصیلان علوم انسانی هم بیشتر از نیاز ما در پروژه های شهرسازی هستند.”

این عضو هیئت علمی گروه شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس در پاسخ به این سوال که  در عمل چقدر از ظرفیت متخصصان علوم انسانی استفاده می شود گفت: “بستگی دارد. در برخی پروژه هایی که درست کار می شود بله، از کارشناسان علوم انسانی خیلی خوب استفاده می شود.

مثلا پروژه ای بود که در نجف انجام می دادیم و روی محله ای کار می کردیم. یک جامعه شناس شهری از دانشگاه شهید بهشتی همراه ما بود و کاملا با پروژه درگیر شده بود؛ این استاد اصالتا عراقی و به زبان عربی مسلط بود. او کار میدانی انجام می داد، مثلا با افراد محلی مصاحبه می کرد و ما از حضور او استفاده کردیم. ممکن هم هست در پروژه هایی از اسم فردی به عنوان جامعه شناس فردی استفاده شود اما خوب کار نشود و این قطعا تبعاتی دارد.”

به عنوان یکی از نمونه های اهمیت کاربرد علوم انسانی در پروژه ها، می توان به مسابقه بازآفرینی فضای فوقانی نوین راه‌آهن تهران- تبریز(محور نیلوفری) اشاره کرد که در سال 97 و با هدف ارتقای زیست‌پذیری شهری در منطقه جنوب تهران و افزایش کیفیت زندگی شهروندان این منطقه  برگزار شد و از شرکت کنندگان خواسته شده بود از رشته های مختلف در این مسابقه شرکت کنند.

در ادامه، با چند شرکت  فعال در زمینه شهرسازی تماس گرفتیم و از آن ها پرسیدیم در پروژه های خود تا چه حد از فارغ التحصیلان علوم انسانی استفاده می کنند؟ در حالی که برخی از آن ها گفتند که چنین بخشی برای علوم انسانی ندارند، پاسخ یکی از این شرکت ها این بود: “کارهایی که ما انجام می دهیم بر اساس شرح خدمات، مطالعات تاریخی و جغرافیایی، تاریخ فرهنگی، جمعیت شناسی و مرتباط به اشتغال و اقتصاد، حقوق و ضوابط، طراحی و برنامه ریزی شهری هستند که برای انجام آن ها همیشه از یک تیم جامعه شناس استفاده می کنیم.”

از همین رو، به نظر می رسد که همان طور که در سطح جهانی اهمیت علوم انسانی در پروژه های مختلف به خوبی شناخته شده است، لازم است تا فارغ التحصیلان علوم انسانی ما نیز به شایستگی در موقعیت های مورد نیاز به کار گرفته شوند.

ششمین جشنواره فرصت های شغلی روشنا که توسط دانشگاه علامه طباطبایی و در پلتفرم تلنت کوچ برگزار می شود، این قابلیت را دارد تا ضمن معرفی نیروهای تازه نفس به بازار کار، رشته های علوم انسانی را به جایگاه مورد نیازشان هدایت کند. از طرف دیگر، برگزاری این نمایشگاه در پلتفرم تلنت کوچ، به کارجویان و مصاحبه کنندگان این امکان را می دهد تا مصاحبه شغلی خود را به شکل آنلاین برگزار کنند.

لازم به ذکر است، تلنت کوچ محصولی جدید از ایران تلنت، با سابقه ای 16 ساله در صنعت استخدام کشور است که با هدف ایجاد پلی میان صنعت و دانشگاه طراحی شده است.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.