تمرکز خانه نوآوری روی محتوا و بلاکچین است

مهدی صداقت، مدیر خانه نوآوری:

0

در مطالعاتی که ما در رابطه با روندهای تکنولوژی و استارتاپی داشتیم، احساس کردیم که نسل بعدی استارتاپ‌های موفق، استارتاپ‌های تولید محتوا هستند. به همین دلیل اقدام به سرمایه‌گذاری جدی در حوزه تولید محتوا کردیم. این سرمایه‌گذاری به این صورت بود که تعداد زیادی از کارآموزانی که به خانه نوآوری آمدند، افرادی بودند که مایل به کار در این حوزه بوده‌اند. با فاصله نسبت به این گزینه و به واسطه منتورهایی که در حوزه بلاک‌چین در مرکز داریم، علاقمندی دوم ما هم، بلکچین است.

مهدی صداقت، مدیر خانه نوآوری، فعالیت این مرکز را به این صورت معرفی می‌کند: «خانه نوآوری از شهریور ماه شروع به کار کرده است که ما اینجا برای افرادی که می‌خواهند در حوزه‌های کسب‌وکاری فعالیت کنند، حداقل‌هایی را فراهم می‌کنیم. خانه نوآوری با مجموعه‌های دیگر مثل شتابدهنده‌ها مقداری متفاوت است. اینجا یک مرکز نوآوری است که در این حوزه به صاحبان ایده و طرح یا  استارتاپ‌ها کمک می‌دهد.»

مدیر خانه نوآوری در گفتگویی که در حاشیه اولین دورهمی ارزش آفرینان افغانستان با خبرنگار شنبه‌پرس داشت می‌گوید: «ما در خانه‌ نوآوری سیکل مشخصی نداریم که فراخوان بدهیم و افرادی ثبت‌نام کنند و ما بهترین از بین آنها را انتخاب کنیم تا چندماه پذیرای آنها باشیم. بلکه در خانه نوآوری همیشه باز است و استارتاپ‌ها هر وقت بخواهند می‌توانند به ما مراجعه کنند.»

 

شیوه تعامل خانه نوآوری با استارتاپ‌ها

صداقت در رابطه با نوع تعامل خانه نوآوری با استارتاپ‌ها می‌گوید: «با توجه به شرایط استارتاپ‌ها، مقدار سهمی که می‌گیریم متفاوت است. برای مثال طبق عرفی که ما داریم برای نمونه‌های بدون سرمایه‌ بذری، 6درصد گرفته می‌شود، ولی استارتاپ‌هایی که در مراحل بالاتری قرار داشته باشند، با درصدهای متفاوت وارد فاز حمایت از آن‌ها می‌شویم. حتی ما استارتاپی داشتیم که تنها 2درصد سهم از آن گرفته شد، به این دلیل که این استارتاپ در بازار مشغول به کار بود.» به گفته صداقت در حال حاضر 8 استارتاپ در فضای کاری اشتراکی خانه نوآوری در حوزه‌های مختلف مشغول به کار هستند.

 

اولویت‌های خانه نوآوری

مدیر خانه نوآوری بیان می‌کند: «در مطالعاتی که ما در رابطه با روندهای تکنولوژی و استارتاپی داشتیم، احساس کردیم که نسل بعدی استارتاپ‌های موفق، استارتاپ‌های تولید محتوا هستند. به همین دلیل اقدام به سرمایه‌گذاری جدی در حوزه تولید محتوا کردیم. این سرمایه‌گذاری به این صورت بود که تعداد زیادی از کارآموزانی که به خانه نوآوری آمدند، افرادی بودند که مایل به کار در این حوزه بوده‌اند. با فاصله نسبت به این گزینه و به واسطه منتورهایی که در حوزه بلاک‌چین در مرکز داریم، علاقمندی دوم ما هم، بلکچین است.»

 

ارتباط خانه نوآوری و استارتاپ‌های افغانستانی

در رابطه با ارتباط این مرکز با استارتاپ‌ها و تیم‌های افغانستانی، صداقت می‌گوید: «در درجه اول افغانستان برای ما یک فرصت به حساب می‌آید. این کشور تنها کشوری است که به لحاظ زبان و خط با ما کاملا یکسان است، بنابراین استارتاپ‌های ما به‌راحتی می‌توانند در افغانستان حضور و فعالیت داشته باشند، تنها کافیست که استارتاپ‌ها و خدمات و محصولاتشان را در افغانستان عرضه کنیم. به نظر من حضور قشر تحصیلکرده افغانستانی در کشور ما یک ظرفیت اقتصادی است. ما الان در خانه نوآوری مشغول همکاری با تعدادی از آنها هستیم. البته این فرصت در بعضی موضوعات به صورت مضاعف‌تری خود را نشان می‌دهد. برای مثال، به دلیل به وجود آمدن یک سری مسائل سیاسی و بین‌المللی، ایرانی‌ها از یک سری ظرفیت‌ها محروم هستند، برای مثال با حضور خواهران و برادران افغانستانی ما می‌توانیم مشکلاتی که به دلیل تحریم در حوزه‌های کاری داریم را پشت سر بگذاریم. یک نمونه از آنها، کار در حوزه فین‌تک به صورت بین‌المللی است.»

صداقت با بیان اینکه ستاد کارآفرینان ارزش‌آفرینان افغانستان (AVCE) در خانه نوآوری مستقر است و می‌گوید: «ما در خانه نوآوری به دنبال این هستیم که حضور آنها را کشورمان تسهیل کنیم و حتی باید به دنبال این باشیم که سرمایه‌گذاران افغانستانی را هم برای سرمایه‌گذاری به این سمت بکشانیم. موقعیتی در اختیار افغانستانی‌ها قرار داده شده است که با استارتاپ‌های ایرانی آشنا شوند و از نمونه‌های موفق الگوبرداری کنند. حتی بدون نیاز به تغییر زبان و ترجمه.»

او تاکید می‌کند: «مسلما اگر کسی به خانه نوآوری بیاید و کارش منتج به عملکرد خوب اقتصادی نباشد ما عذر او را خواهیم خواست. ما قرار است در خانه نوآوری در کنار هم ثروتمند و قدرتمند شویم. یکی از علاقمندی‌های ما هم در خانه نوآوری این است که دوستان افغانستانی ما موفق و ثروتمند شوند و ما هم در این ثروتمند شدن با آنها شریک شویم. به عقیده من این یک تعامل دوجانبه و خوبی می‌تواند باشد.»

 

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.