تغییر نام زودفود؛ هم بهترین اتفاق بود هم تلخترین!
سعید لطفی مدیرعامل و همبنیانگذار اسنپفود:
خیلی تلخ است که بخواهیم کلمه زودفود را فراموش کنیم، ولی شروع بسیار شیرینی با کلمه اسنپ فود داشتیم. این تغییر تنها یک تصمیم برای بهبود بود. اسنپ خیلی شناخته شدهتر از زودفود بود و ما با اسنپ خیلی راحتتر و سریعتر میتوانستیم رشد کنیم. در عمل هم همین اتفاق افتاد.» او ادامه داد شاید در آینده شاهد بیزینسهای دیگری هم از اسنپ باشیم.
سعید لطفی، مدیرعامل اسنپفود میگوید بهترین و بدترین اتفاقی که در یک سال گذشته برایش افتاده، تغییر نام استارتاپشان از زودفود به اسنپفود بوده است. لطفی دلیل این انتخاب را اینگونه توضیح میدهد: «خیلی تلخ است که بخواهیم کلمه زودفود را فراموش کنیم، ولی شروع بسیار شیرینی با کلمه اسنپ فود داشتیم. این تغییر تنها یک تصمیم برای بهبود بود. اسنپ خیلی شناخته شدهتر از زودفود بود و ما با اسنپ خیلی راحتتر و سریعتر میتوانستیم رشد کنیم. در عمل هم همین اتفاق افتاد.» او ادامه داد شاید در آینده شاهد بیزینسهای دیگری هم از اسنپ باشیم.
امیدواریم اتحادیه حلال مشکلات باشد
به گزارش شنبهپرس، لطفی بزرگترین معضل اکوسیستم را نبود قانون مشخص میداند. در این زمینه او به مشکلاتشان اشاره میکند و میگوید: «از دید من، هنوز جای مشخصی نیست که واقعا از استارتاپها و اکوسیستمی که در حال شکلگیری است بتواند حمایت قانونی داشته باشد.» مدیرعامل اسنپفود ادامه میدهد: «در بحثهای مربوط به دارایی مشکلات زیادی داریم و تمام این مشکل از اینجا ناشی میشود که مدل بیزینس ما را هنوز خوب متوجه نشدهاند. حتی اگر متوجه شده باشند، همکاری زیادی با ما ندارند به همین دلیل ما با مشکلات مالیاتی و مجوزی زیادی روبرو هستیم. البته به تازگی اتحادیهای شکل گرفته که امیدواریم بتواند در این زمینهها برای فعالان اکوسیستم، کمک کننده باشد.»
هدف اسنپفود از کمپینهایش
سعید لطفی در رابطه با نقش رسانهها در اکوسیستم استارتاپی هم بیان کرد: «رسانهها در جاهایی که اکوسیستم مشکل دارد هم میتوانند بسیار کمک کننده باشند. به عنوان مثال در مورد نظام اقتصادی و مشکلاتش، اگر رسانهها دخیل باشند، اتفاقاتی که باید رخ دهد، مسلما روندش خیلی سریعتر انجام خواهد شد. کاری که ما در این اکوسیستم میکنیم در اصل یک تغییر فرهنگ است. علاوه بر آن ما سعی کردیم با برگزاری کمپینهای خاص، مسئولیت اجتماعی خود را به بهترین شکل، انجام دهیم. کمپینهایی با نامهای گرمایش زمین، غذا زباله نیست، حق مطلب و چندخط که اهداف و پیام هر کمپین متفاوت است. به عنوان مثال، دور نریختن غذا، رعایت حق کپیرایت و همینطور بالابردن سرانه مطالعه در کشور. این نوع فعالیتها دقیقا جایی است که رسانهها میتوانند دست به کارشوند. رسالت آنها آشنایی هرچه بیشتر مردم با این کمپینها باید باشد. واقعا موضوع کمپینها برای ما افزایش فروش و درگیر کردن مردم برای سفارش بیشتر نیست، بلکه ما میخواهیم یک فرهنگ یا نکتهای که در جامعه کمتر دیده میشود را به گوش مردم برسانیم. در اصل میخواهیم در جامعه، تلنگری برای یک عده باشیم.»
رقبا زیاد شدهاند، با مطالعه وارد شوید!
در آخر همبنیانگذار اسنپفود، توصیهای به تمام افراد حاضر در این اکوسیستم و کسانی که قصد راهاندزای استارتاپ را دارند کرد: «امیدوارم کسانی که دوست دارند به این اکوسیستم وارد شوند و یا استارتاپ جدیدی ایجاد کنند، مطالعات زیاد و دقیقی در این زمینه داشته باشند چون شرایط الان با چندسال پیش بسیار متفاوت شده است، رقیب بسیار زیاد هست و تنها با یک تصمیم اشتباه یا نکتهای که در نظر گرفته نشده باشد، شکست خواهند خورد. به عبارتی اگر به سرعت و بدون مطالعه وارد اکوسیستم شوند، به همان سرعت هم از آن خارج خواهند شد.»