عباد غفوری، یکی از اعضای پروژه ایرانچالش که در حوزه استارتاپها تجربههای زیادی داشته است در رابطه با ایران چالش میگوید: «در تحقیقاتی که انجام دادیم متوجه وجود چند مسیله در فضای استارتاپهای ایران شدیم که منجر به تعریف هدفهای انجام پروژه ایران چالش شد.غفوری مشکلات موجود در رابطه با فضای استارتاپهای ایران را در نخستین رویداد ایران چالش که به همت اتاق بازرگانی ایران سوییس در تاریخ 12 آذرماه انجام شد، اینگونه برشمرد:
اولین مورد این است که استارتاپها در ایران اکثرا در زمینه اپلیکیشن و وبسابت فعالیت میکنند. میتوان گفت در ایران استارتاپ به معنی وبسایتی بزنیم و کالایی بفروشیم یا خدماتی ارائه دهیم، درآمده است. یکی از اهداف ایران چالش این است که شرکتهایی باسابقه تجاری قوی، وارد میدان شوند و با سرمایهگذاری، کمک کنند تا استارتاپها در فیلدهای مختلف و حوزههای دیگر هم فعالیت خوبی داشته باشند.
دومین موردی که در اکوسیستم ایران مشاهده میشود در رابطه با سرمایهگذاران است. سرمایهگذاران تقریبا افرادی خاص، شناس و مطرح هستند که در اکثر سرمایهگذاریها حضور دارند. تا به حال کمتر شاهد ورود افراد فعال در اقتصاد، در این بخش بودهایم.
مورد سوم بسترهای قانونی و حقوقی سرمایهگذاری در ایران است. در زمینه استارتاپهای ایران در نقطه شروع هستیم و این مورد جای کار زیادی دارد. البته تا به حال پیشرفت خوبی داشته است ولی هنوز باگهای متعدد حقوقی و قانونی وجود دارد که باید رفع شوند. حضور وکیلهای باتجربه و مطلعین متخصص در این زمینهها بسیار لازم است.
چهارمین و آخرین مورد اینکه استارتاپها به صورت هدفمند کار نمیکنند. یعنی با به وجود آمدن یک ایده کوچک، دهها استارتاپ شروع به فعالیت مشابه در آن زمینه میکنند. در شرایطی که این امر موجب رقابت شود، نکته مثبتی به حساب میآید ولی متاسفانه در حال حاضر استارتاپها بدون برنامهریزی عمل میکنند. در این زمینه به نظر میرسد نیاز به آموزش داریم تا این اتفاقات نیفتند.