استارتاپها باید از اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی مجوز بگیرند نه از اتحادیههای سنتی
نامه اعتراض آمیز انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی به اتحادیه خشکشوییهای تهران
فراموش نکنیم که مقاومت کسبوکارهای سنتی با توجه به رشد اینترنت در کشور همواره به ضرر کسبوکارهای سنتی تمام خواهد شد و بهترین روش برای رویارویی با کسبوکارهای نوپا و تجارت الکترونیک در کشور، پذیرش جوانان خلاقی است که با تمام مشکلات در کشور مانده و به دنبال ساختن کشور عزیزمان ایران هستند.
در پی اقدام اتحادیه خشکشوییها و لباسشوییهای تهران و ارسال اخطاریه پلمپ برای استارتاپهای خدمات خشکشویی آنلاین، انجمن صنفی هم واکنش نشان داده و طی نامهای به رئیس این اتحادیه تاکید کرد که استارتاپ زودشور برای فعالیت نیازی به دریافت مجوز از اتحادیه خشکشوییها ندارد؛ در ادامه در جواب به پاسخ ارسال شده از سمت اتحادیه خشکشوییها موارد نامه دیگری ارسال شده است که متن کامل آن در پایین آورده شده است؛
بسمه تعالی
جناب آقای علی آقازاده
دبیر محترم اتحادیه صنف خشکشویی و لباسشویی تهران
با سلام
پیرو پاسخ جنابعالی در خصوص نامه این انجمن با موضوع فیلتر شدن یکی از کسبوکارهای آنلاین (سایت زودشور)، ضمن تشکر از پاسخ ارسالی و توضیحات دقیق و کامل جنابعالی در این خصوص، به اطلاع میرسانیم که یکی از اهداف انجمن صنفی کارفرمایی کسبوکارهای اینترنتی توسعه کارآفرینی در کشور و حمایت از کارآفرینان ایرانی است.
این نامه در چارچوب رسالت این انجمن و به منظور تعامل هرچه بهتر اعضا یا سازمانها، نهادها و اتحادیههای صنفی صادر گردیده و هدف اصلی آن کمک به رفع مشکل به وجود آمده برای یکی از کسبوکارهای عضو این انجمن صنفی بوده است و نه دخالت در امور صنفی مربوط با آن اتحادیه.
در پاسخ به نامه اتحادیه باید توجه شما را به چند نکته جلب میکنیم:
1) متاسفانه دیدگاه شما؛ با اشاره به این نکته که فعالیت این دست از سایتها معمولا اطلاعرسانی است با ماهیت تجارت الکترونیک در تضاد است.
2) کسبوکارهای اینترنتی معمولا با توسعه و بهبود روشهای سنتی و پیادهسازی زیرساختهای لازم و ارزشآفرینی در جامعه استفاده از سرویسها و خدمات را سهولت میبخشند.
3)ورود به موضوع تخصصی خشکشویی امری است که معمولا استارتاپها و کسبوکارهایی که در قالب marketplace (بازارچه آنلاین) فعالیت میکنند وارد آن نمیشوند ولی فراهم کردن روشهای تسهیل کننده در جهت بهبود سرعت و راحتی مصرفکننده همانند انتقال لباس از درب منزل به واحد صنفی و یا تحویل گرفتن آن و برگشت به محل کار و یا منزل مشتری امری است که در فضای سنتی نیز از طریق پیکهای موتوری و یا تاکسی تلفنی نیز انجام میگرفته است.
از این رو با توجه به ماهیت کسبوکارهای نوپا (استارتاپها) این گونه فعالیتها که در قالب تسهیل فرایندهای غیرمرتبط با موضوع صنفی انجام میگیرد، نمیتواند دلیل به دخالت در فعالیت صنفی باشد.
شایان ذکر است که این انجمن در اطلاعرسانی این موضوع و همچنین در تماس با مدیرعامل این استارتاپ اشاره کرده است که عدم دریافت مجوز از اتحادیه صنف خشکشویی و لباسشویی نمیتواند دلیل درستی برای پلمپ کردن دفتر کار این استارتاپ باشد، زیرا قانون در خصوص کسبوکارهای آنلاین تکلیف دریافت مجوز فعالیت را از اتحادیه کشوری کسبوکارهای اینترنتی مشخص کرده است.
فراموش نکنیم که مقاومت کسبوکارهای سنتی با توجه به رشد اینترنت در کشور همواره به ضرر کسبوکارهای سنتی تمام خواهد شد و بهترین روش برای رویارویی با کسبوکارهای نوپا و تجارت الکترونیک در کشور، پذیرش جوانان خلاقی است که با تمام مشکلات در کشور مانده و به دنبال ساختن کشور عزیزمان ایران هستند.
با احترام
شایان شلیله
دبیر انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی