اتحادیه تا یک ماه آینده دستورالعمل مالیاتی استارتاپها را آماده خواهد کرد
نشست اتحادیه برای بررسی مشکلات مالیاتی کسبوکارهای مجازی برگزار شد
«این سری جلسات که از اواخر سال گذشته شروع شده است، مرحله شناخت ما بود. در دور دوم جلسات از افرادی که بیشتر درگیر هستند دعوت میکنیم تا به یک دستورالعمل مشخص برسیم. فکر میکنم تا یک ماه آینده به این دستورالعمل خواهیم رسید.»
اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی، صبح امروز 10 اردیبهشت 97، نشستی برای بررسی مشکلات مالیاتی کسبوکارهای مجازی تشکیل داد. این جلسه با حضور فرشاد وکیلزاده، عضو هیات مدیره و دبیر اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی، کارشناس مالیاتی و نمایندگان تعدادی از کسبوکارهای مجازی در اتاق جلسات اتحادیه برگزار شد.
تمرکز بر پیشگیری به جای حل مشکل
به گزارش خبرگزاری شنبهپرس، وکیلزاده گفت: «در اتحادیه تمرکز را بر پیشگیری گذاشتهایم تا به مشکلی برخورد نکنیم، در اصل هدف ما این است که راهکارهایی پیدا کنیم تا اصولا به مرحله مواجهه با مشکل نرسیم.» او در ادامه توضیح داد: «هدف این است که تنها تهران را نبینیم و تکتک کسبوکارها، هرجای ایران را در نظر داشته باشیم.» وکیلزاده به این موضوع اشاره کرد که کسبوکارهای اینترنتی، شفافترین نوع کسبوکارها در کشور هستند. در ادامه، نمایندگان کسبوکارها از مشکلاتی که در این زمینه دارند صحبت کردند و مهمترین آنها را مطرح کردند.
جای خالی حمایتهای عملی
اولین موردی که در این جلسه مطرح شد این بود که صحبتهای زیادی درباره حمایت از استارتاپها در جریان است ولی هنوز حمایت عملی و کاربردی دیده نشده است. در این رابطه به این موضوع اشاره شد که مشکل در رده وزیر و معاون رییس جمهور یا وزیر نیست بلکه مشکلات اکثرا در رده بدنه سازمانها و متولیان انجام امور است.
ترس از ارائه گردش حسابهای مالی
یکی از مدیران استارتاپی حاضر در جلسه مهمترین دغدغه کسبوکار اینترنتی خود را به این صورت بیان کرد: «یکی از مواردی که برای گرفتن اینماد الزامی است، بحث گردش حسابها است. این نگرانی همیشه وجود دارد که از این طریق، دارایی حسابها را بررسی کند.» در ادامه علت این نگرانی هم به این صورت بیان شد که در این زمینه نیاز به آموزش وجود دارد. هم برای کسبوکارها و هم اداره مالیات. علاوه بر آن باتوجه به ماهیت کسبوکارهای استارتاپی که مشخص نیست یک استارتاپ تا چند سال دیگر، وجود داشته باشد یا خبر، استارتاپها ترجیح میدهند که اقدام نکنند و نیاز به شفافیت و پاسخ به سوالات نداشته باشند.
گردش مالی و ورود پول به معنی درآمد و سود استارتاپها نیست
از دیگر مسائلی که در این جلسه مطرح شد، تفهیم این موضوع بود که اصولا در بهترین حالت، بین 2 تا 3 سال ابتدایی کار، استارتاپها به سود نخواهند رسید و پیشنهاد شد برای استارتاپها معافیت مالیاتی در دو یا سه سال اول فعالیتشان در نظر گرفته شود. از طرف دیگر تاکید شد گردش مالی استارتاپها، به معنی درآمد آن استارتاپ نیست که بتوان برای آن مالیاتی پرداخت کرد. حاضرین تاکید کردند اصولا در کسبوکارهای اینترنتی، تعداد تراکنشها بسیار بالاست و علاوه بر آن، در رابطه با کسبوکارهایی که حالت مارکتپلیس دارند و یا در حالت کلی پلتفرم هستند، باید مدل و الگوی کسبوکار و درآمدشان مشخص شود.
امکان ارائه صورتحساب کاغذی برای کسبوکارهایی با تراکنش بالا وجود ندارد
یکی از موارد مطرح شده در این حلسه، در رابطه با درخواست فاکتور و صورتحسابهای کاغذی و پرینت گرفتهشده بود؛ این مورد علاوه بر بحث محیط زیستی و هدر رفتن مقدار بسیار زیادی کاغذ، بحث جابجایی این حجم زیاد اطلاعات و یا حتی بررسی آنها را هم به عناون یک مشکل در پی دارد. در این جلسه تاکید شد باید تمهیداتی دیده شود تا اطلاعات الکترونیکی هم قابلقبول و پذیرفته باشد و الزام وجود دادههای چاپشده ملاک نباشد.
وجود شعبه یا افراد خاص برای انجام امور مالیاتی استارتاپها
در این جلسه تاکید شد یکی از راهکارهای پیشنهادی برای مشکلات مالیاتی استارتاپها، وجود تفاهمنامه یا شعبه خاصی برای رسیدگی و انجام امور مربوط به کسبوکارهای اینترنتی است که کاملا آموزشدیده و با مسائل این کسبوکارها آشنا باشند. در این صورت این آسودگی خاطر وجود دارد که حتی اگر افراد، شعبه یا ممیزها جابجا شوند، مشکلی به وجود نخواهد آمد و کاملا در جریان امور قرار دارند.
اتحادیه کشوری و دیدن مشکلات تمامی استارتاپهای کشور
یکی دیگر از مواردی که در این جلسه مطرح شد این بود که اتحادیه کسبوکارهای مجازی یک اتحادیه کشوری است و نباید تنها مسائل مربوط به تهران در آن دیده شود، بلکه شرایط استارتاپی که در یکی از شهرستانهای کوچک یا دورافتاده کشور هست هم باید مدنظر قرار گرفته شود.
دو بعد آموزش لازمالاجرا از دید اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی
دبیر اتحادیه کشوری کسبوکارهای اینترنتی توضیح داد: «تمامی این تغییر و تحولات در حوزههای کسبوکار از چند سال پیش تا به حال به وجود ولی به تازگی به چشم آمدهاند و باید در رابطه با آنها مذاکره کرد. از نظر اتحادیه دو بعد آموزش لازم است، یک سری آموزش برای افرادی که قصد ورود به این حوزه را دارند یا بهتازگی کسبوکاری راهاندازی کردهاند. بعد دوم، آموزش ممیزان است.»
روند سه مرحلهای حل مشکلات توسط اتحادیه
وکیلزاده گفت: «روال کار اتحادیه به این صورت است که در مرحله اول اقدام به شناسایی مشکلات کند، مرحله بعد ارائه راهحلها و آخرین مرحله، پیگیری و انجام مذاکرات لازم از کانالهای مختلف است.» او ادامه داد: «در اتحادیه اعتقاد داریم میتوان در حل این مشکلات به نتیجه رسید. باید قدم به قدم جلو رفت و انتظار نداریم یکشبه یا در زمان کوتاه به نتیجه رسید.»
رسیدن به دستورالعمل تا یک ماه آینده
این عضو هیئت مدیره اتحادیه در رابطه با روال برگزاری و نتیجهگیری این جلسات گفت: «این سری جلسات که از اواخر سال گذشته شروع شده است، مرحله شناخت ما بود. در دور دوم جلسات از افرادی که بیشتر درگیر هستند دعوت میکنیم تا به یک دستورالعمل مشخص برسیم. فکر میکنم تا یک ماه آینده به این دستورالعمل خواهیم رسید.»