با هماهنگی و همراهی همه استارتاپها و سامانههای آنلاین استخدامی و با همراهی وزارت کار، جلسهای ترتیب داده شد و مدیران این استارتاپها از دغدغهها و مشکلات خود در مورد اخذ مجوز و ضربالعجل اعلامی از طرف وزارت سخن گفتند. در نهایت تصمیم به ایجاد تغییراتی عمده در شرایط و نحوه اخذ مجوز براساس نیازها و امکانات سامانههای موجود شد. خوشبختانه اصلاحاتی نیز در ساز و کار فیلترینگ به وجود آمد تا دیگر استارتاپها به این شکل و با دستور مستقیم و ناگهانی نهادهای مختلف فیلتر نشوند.
سه سوت جابز، استارتاپی است که به گفته همبنیانگذارش، علیرضا چراغزاده، از اواسط مهرماه 96 کار خود را به صورت رسمی آغاز کرده و در این مدت با حوادث جالبی هم روبرو شده. بنیانگذار سه سوت جابز فیلتر ناگهانی سایت این استارتاپ در دیماه 96 و حذف ناگهانی اپلیکیشن آنها از کافه بازار در بهمنماه سال گذشته را ازجمله مشکلاتی عنوان میکند که به روند رشد آنها آسیب زده است.
شرایط رفع فیلتر سایتهای کاریابی
به گزارش خبرگزاری شنبهپرس، چراغزاده به این صورت از رفع فیلتر سایت سهسوتجابز میگوید: «بعد از پیگیریهایی که در زمان فیلتر و رفع فیلتر انجام دادیم در مورد شرایط موردنظرشان، اطلاع دقیقی به ما داده نشد تا چند روز بعد از آن که نامهای دریافت کردیم مبنی بر اینکه جهت اخذ مجوز کاریابی، فرصت سه ماهه به ما داده شده است. البته شرایط اخذ این مجوز به گونهای بود که ما و بسیاری دیگر از استارتاپهای حوزه کاریابی، قادر به اخذ این مجوز نبودیم. برای مثال یکی از شرایط، داشتن سن بالای 30 سال است که کمتر استارتاپی دارای این شرط است. با هماهنگی و همراهی همه استارتاپها و سامانههای آنلاین استخدامی و با همراهی وزارت کار، در نهایت جلسهای ترتیب داده شد و مدیران این استارتاپها از دغدغهها و مشکلات خود در مورد اخذ مجوز و ضربالعجل اعلامی از طرف وزارت سخن گفتند.در پایان تصمیم به ایجاد تغییراتی عمده در شرایط و نحوه اخذ مجوز براساس نیازها و امکانات سامانههای موجود شد. خوشبختانه اصلاحاتی نیز در سازوکار فیلترینگ به وجود آمد تا دیگر استارتاپها به این شکل و با دستور مستقیم و ناگهانی نهادهای مختلف فیلتر نشوند.»
حذف از کافه بازار به دلیل عدم اخذ کد اقتصادی
چراغزاده، ماجرای حذف شدن از کافهبازار را هم به این صورت توضیح میدهد: «در یکی از جمعههای بهمن ماه 96، به صورت کاملا ناگهانی از کافهبازار حذف شدیم که علت آن نداشتن کد اقتصادی بود؛ در حالی که تمامی امکانات سه سوت جابز کاملا رایگان است. آنهم روز جمعه که دسترسی به جایی نیست و دقیقا زمانی که در کمپین تبلیغاتی بودیم. همانطور که میدانید فرایند اخذ این کد مراحل مختلفی مثل ثبت شرکت دارد و بسیار زمانبر و چالش برانگیز است. در نهایت پس از انجام رایزنی و ارسال ایمیل و تماسهای متعدد، توانستیم روز شنبه بعدازظهر به کافهبازار برگردیم. ولی از دست دادن یک روز در کمپین تبلیغاتی، برای ما زمان خیلی زیادی بود. در مورد این اتفاق تنها میگویم که شرایطی که بدون هماهنگی و به راحتی در مقابل یک استارتاپ دست به چنین اقداماتی زده میشود، در نوع خود بسیار جالب است.»
او ادامه میدهد: «با توجه به سیاستهای کافه بازار، یک استارتاپ مانند سه سوت جابز که حاصل تلاش و زحمات تیمی از جوانان ایرانیست و بزرگترین مشکل حال حاضر کشور یعنی بیکاری را هدف قرار داده است، انتظار حمایتهای بیشتری دارد. اما متاسفانه با وجود بیش از ۵۰ هزار نصب از طریق کافه بازار، تاکنون حمایت ویژهای از طرف این مارکت از سه سوت جابز صورت نگرفته است.»
بالانس اکوسیستم در عرضه و تقاضای نیروی انسانی
همبنیانگذار این تیم ۹ نفره از مشکل دیگری که اکوسیستم استارتاپی کشور را دچار خود کرده است میگوید: «تامین نیروی انسانی که این روزها تقریبا مشکل همهگیری شده است، برای استارتاپها بسیار اذیت کننده است. تامین نیروهای متخصص در حوزههای مختلف، به ویژه برنامهنویسی آنهم در اوایل فعالیت، کار بسیار سختی است؛ ما در آغاز توانستیم کار را با شناختی که از نیروهای موجود و ارتباطهای پیشین خود جلو ببریم و پس از آن هم از طریق سامانه خود نیروهای لازم را شناسایی و جذب کردیم. اما عموما استارتاپها در تمامی حوزهها با این مشکل روبرو هستند که یا انتظارات نیروها به گونهای است که توان تامین آن را ندارند و یا فردی که با شرایط همخوانی دارد کیفیت کار و مهارتهای لازم را دارا نیست. در حالت کلی فکر میکنم این بالانس در اکوسیستم استارتاپی ما از بین رفته است.»
رد کردن مرز ۷۰ هزار کاربر
چراغزاده از شرایط سهسوت جابز در این روزها میگوید که در مرز رد کردن ۷۰ هزار کاربر است و ادامه میدهد: «این سامانه برای هردو طرف یعنی کارجو و کارفرما کاملا رایگان است و این شرایط تا زمانی که به نقطه مدنظرمان برسیم، یعنی جایی که کاملا خدماتمان رقابتپذیر باشد و با بازدهی بالاتر از رقبا بتوانیم کار انجام دهیم، ادامه خواهد داشت. در آن زمان هم دریافت هزینه تنها از جانب کارفرما خواهد بود و مطمئنا به طریقی انجام میشود که کارفرما از هزینه پرداختی کاملا راضی باشد.»
سه سوت جابز در 285 شهر
علیرضا چراغزاده از روند رشد این استارتاپ در مدت چندماهه فعالیتش راضی است و اشاره میکند که امروز سهسوتجابز، 285شهر را پوشش میدهد و امیدوار است به همین ترتیب به رشد ادامه دهند.
همبنیانگذار سه سوت جابز از دلایل موفقیت این استارتاپ به جذب زودهنگام سرمایه اشاره میکند و میگوید: «چند هفته بعد از آغاز کار موفق به جذب سرمایه خوبی شدیم که به ما این امکان را داد که به صورت رایگان خدمات ارائه دهیم. با این روش کاربران با ویژگیهای منحصر به فرد سامانه و اپلیکیشن ما آشنا میشوند و بدون دغدغه و به راحتی قادر به استفاده از آن خواهند بود. با برنامهریزیهای صورت گرفته و با امید به خدا، سه سوت جابز به زودی نقش بزرگتری را در خدمت رسانی به کارجویان و کارفرمایان در سراسر کشور ایفا خواهد کرد.»