آزمایشگاهها به صورت ناگهانی قرارداد خود با «آزمایش آنلاین» را لغو کردند!
نتیجه عکس اعلام حمایت وزیر بهداشت از استارتاپهای حوزه سلامت
همبنیان گذار آزمایش آنلاین: «بعد از رسانهای شدن اخبار مربوط به جلسه وزیر بهداشت با استارتاپهای حوزه سلامت، تماسهای زیادی از آزمایشگاههای همکار داشتیم که مایل به قطع همکاری با ما بودند. وقتی علت را جویا شدیم اینطور بیان کردند که از طرف معاونت درمان دانشگاه شهید بهشتی، با آنها تماس گرفته و اعلام شده که اگر تا 24 ساعت قراردادشان را با ما لغو نکنند، پرونده آنها قضایی خواهد شد.»
آزمایش آنلاین استارتاپ جوانی در حوزه سلامت است که اخیرا اتفاقات تلخ و شیرین زیادی را به صورت همزمان تجربه کرده است. از تشویق و توبیخ همزمان آنها در بیستوچهارمین الکامپ تا دیدار و کسب حمایت وزیر بهداشت و قطع همکاری آزمایشگاهها با آزمایش آنلاین. اما حالا دردسرهای این استارتاپ وارد فاز جدیدی شده سات و با تهدید دانشگاه شهید بهشتی بسیاری از آزمایشگاههای طرف قرارداد آنها، از ادامه همکاری با این استارتاپ منصرف شدهاند.
چی فکر میکردند چی شد!
به گزارش خبرگزاری شنبهپرس، شقایق خلیلی، همبنیانگذار آزمایشگاه آنلاین در رابطه با جلسهای که با وزیر بهداشت داشتند به این صورت توضیح میدهد: «هفته گذشته ما جلسه بسیار خوب و مفیدی با وزیر بهداشت و معاونین ایشان داشتیم. بعد از فرصتی که در اختیار ما قرار گرفت و ما دررابطه با ایده و استارتاپمان توضیح دادیم، جناب وزیر و معاونشان از ایده ما استقبال کردند و حمایت خودشان از ما و از اکوسیستم استارتاپی را اعلام کردند. بعد از آن جلسه ما خیلی خوشحال بودیم که با کسب حمایت از مقامهای بالا، اتفاقات بدی مثل الکامپ برایمان تکرار نخواهد شد.»
خلیلی ادامه داد: «بعد از رسانهای شدن اخبار مربوط به جلسه وزیر بهداشت با استارتاپهای حوزه سلامت، تماسهای زیادی از آزمایشگاههای همکار داشتیم که درخواست به قطع همکاری با ما را داشتند. وقتی علت را جویا شدیم اینطور بیان کردند که از طرف معاونت درمان دانشگاه شهید بهشتی، با آنها تماس گرفته و اعلام شده که اگر تا 24 ساعت قراردادشان را با ما لغو نکنند، پرونده آنها قضایی خواهد شد.»
همبنیانگذار آزمایش آنلاین بیان میکند: «ما فکر کردیم بعد از جلسه و جلب حمایت وزیر و معاون ایشان، همه چیز خوب است ولی الان مشکل این است که با اینکه مورد حمایت قرار گرفتیم، هنوز هم افرادی هستند که با کارشکنیهای خود مانع کار و فعالیت ما میشوند.» خلیلی اضافه میکند، به نظر میآید زمانیکه از طرف مسئولین حمایتی از استارتاپها صورت میگیرد، برخی افراد در بدنه مراکز مربوطه، به جای درنظر گرفتن منافع ملی، منافع شخصی خود را میبینند و همین باعث میشود چنین اتفاقاتی در اکوسیستم دیده شود.
او در پایان اشاره میکند که اگر حمایتهای وزیربهداشت و معاون ایشان، همچنین اتحادیه کسبوکارهای مجازی نبود، آزمایش آنلاین را تعطیل کرده بودند و میگوید: «ما به حمایت وزارت بهداشت خیلی امیدوار و دلگرم هستیم و نامهای هم در این رابطه به وزارت بهداشت زدهایم و امیدوار به نتیجه آن هستیم به صورتی باشد که این موضوع حل شده و به صورت کلی کارشکنی دیگری اتفاق نیفتد.»
معاونت درمان حتما در حوزه استارتاپها دغدغهای داشتهاند، نه خصومت شخصی
در همین رابطه از علیرضا مروج، نماینده معاونت اجتماعی وزیر بهداشت در اتحادیه کسبوکارهای مجازی، پیگیر موضوع شدیم. مروج توضیح میدهد: «در جلسهای که استارتاپها با وزیر بهداشت داشتند، استارتاپ آزمایش آنلاین فرصتی پیدا کرد تا برای اولین بار از نزدیک با وزیر صحبت کند و حتی مشکل پیش آمده در نمایشگاه الکامپ را هم مطرح کردند؛ در آخر وزیر بهداشت بیان کرد که به جد به دنبال حمایت از استارتاپها هستند و سعی دارند تا روز به روز اکوسیستم استارتاپی پربارتر و با کیفیتتر باشد.»
مروج ادامه میدهد: «متاسفانه دیروز از استارتاپ آزمایش آنلاین با ما تماس گرفتند که آزمایشگاههای طرف قراردادشان بیان کردند که به دلیل فشاری که از طرف معاونت درمان دانشگاه شهید بهشتی برای آنها وجود دارد مجبور به قطع همکاری با این استارتاپ هستند. اتحادیه کسبوکارهای مجازی پس از دریافت این گزارش، سریعا گزارشی تهیه و به دفتر معاون اجتماعی وزیر بهداشت، آقای ایازی ارسال کردند. از طرف دیگر هم درخواست پیگیری از طرف تیم آزمایش آنلاین برای ما ارسال شد که در اولین فرصت ممکن جلسهای در همین رابطه میگذاریم تا این موضوع به صورت کامل حل شود.»
او با بیان این جمله که جای نگرانی نیست، روندکار را به این صورت تشریح کرد: «اولا ما باید بررسی کنیم و بدانیم که دغدغه دوستان در معاونت درمان دانشگاه بهشتی چه موردی است. اصل ما بر این است که همه دلسوز هستند و از روی دلسوزی و نگرانی حرفهای دست به چنین اقدامی زدهاند.» مروج تاکید میکند که فکر نکنیم موضوعاتی که مطرح شده و یا پیگیریهایی که انجام شده از سر مشکل شخصی بوده است.»
مروج برداشت شخصی خود را به این صورت بیان میکند که معاونت درمان دانشگاه بهشتی دغدغههایی دارند که وظیفه حل کردن این نگرانیها در حوزه استارتاپها برعهده معاونت اجتماعی وزارت بهداشت است و با دستور آقای وزیر و معاون اجتماعی ایشان پیگیریهای لازم انجام شده و صحبتهای هردو طرف شنیده میشود و قطعا راهحلی ارائه خواهد شد که برای همه خوشایند است.
مروج در ادامه میگوید: «آزمایش آنلاین تعطیل نخواهد شد و به کار خود ادامه خواهد داد. دکتر ایازی شخصا پیگیر این موضوع هستند. از طرف دیگر، آزمایشگاههایی هم که با آزمایش آنلاین صحبت کرده و ادبیاتی به کار بردند خود باید پاسخگو باشند و حداقل اینکه معاونت درمان دانشگاه شهید بهشتی نامهای به آزمایش آنلاین مبنی بر قطع قرارداد نزده است. اگر هم نامهای با چنین مضمونی باشد، باید از طریق مراجع قانونی و وزارت بهداشت پیگیری شود.» او تاکید میکند دیدگاه معاونت اجتماعی و وزارت بهداشت این است که استارتاپها حمایت شوند و قرار نیست اختلافات و درگیریهای کوچک حلاوت و شیرینی جلسهای وزیر بهداشت با آنها داشتند را از بین ببرد.
مروج در پایان اشاره میکند:«ما در فضای آرام و منطقی با جلسات مشترک برای همیشه این موضوع را حل میکنیم نه اینکه بخواهیم نامهای بزنیم و به صورت موقت مشکل حل شود.»
اینهم اثر جار زدن همکاری با دولتی ها…
استارت آپی های عزیز لطفا” همکاری و تعاملات را با دولتی ها به عنوان کار تبلیغاتی و روابط عمومی جار نزنید.
به رشد طبیعی و با همان روش قبلی ادامه دهید.
البته اگر واقعا” مشتری و تامین کننده دارید و نمیخواهید خود تعطیلی راه بیندازید!