شیائومی، سازنده تلفنهای هوشمند چینی، از دولت ایالات متحده به دلیل اقدام دونالد ترامپ در هفته گذشته بهعنوان رئیس جمهور برای قرار دادن این شرکت در لیست سیاه پنتاگون که مانع سرمایه گذاری آمریکایی ها در آن است، شکایت کرده است.
این گروه که از اپل پیشی گرفته و به سومین تولید کننده بزرگ تلفنهای هوشمند تبدیل شده است، به دنبال اضافه شدن این لیست به شرکتهایی که مشکوک به ارتباط با چینیها هستند، علیه لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده و جانت یلن، وزیر خزانه داری شکایت کرد.
پس از فشار کاخ سفید به وزارت دفاع برای مطابقت با قانون 1999 که شامل این الزام بود، پنتاگون سال گذشته شروع به تهیه لیستی از شرکتهای چینی با ادعای ارتباط با ارتش آزادیبخش خلق کرد. پنتاگون در 14 ژانویه شیائومی را به لیست سیاه افزود.
دولت ترامپ سپس از این لیست به عنوان مبنای اجرای دستور اجرایی استفاده کرد که آمریکاییها را از سرمایه گذاری در چنین شرکتهایی منع میکند.
وزارت خزانه داری در اوایل این هفته مهلت اجرای این ممنوعیت را تا 27 مه تمدید کرد. این تمدید برای این بود که به دولت جدید ایالات متحده فرصت دهد تا این دستور را ارزیابی کند به عنوان بخشی از بررسی گسترده سیاستهای چین که آقای ترامپ در ماههای آخر خود اجرا کرد در دفتر.
دولت جو بایدن اعلام نکرده است که این ممنوعیت را حفظ خواهد کرد یا خیر. اما رئیس جمهور جدید در صورت لغو این ممنوعیت به دلیل فشار دو حزب از نمایندگان مجلس در كپیتول هیل برای حفظ موضع سخت نسبت به حزب كمونیست چین، احتمالاً با پیامدهای سیاسی روبرو خواهد شد.
آقای بایدن نشانههای اولیه نشان داده است که قصد دارد رویکرد سختی را اتخاذ کند. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، این هفته گفت که او با دولت ترامپ موافقت کرده است که چین با بازداشت و سرکوب بیش از یک میلیون مسلمان اویغور «نسل کشی» در استان سین کیانگ انجام میدهد.
به طور جداگانه، پنتاگون روز جمعه ارتش چین را به ادامه «رشتهای از اقدامات تهاجمی و بیثبات کننده» متهم کرد پس از فایننشال تایمز گزارش داد که هواپیماهای جنگی چین حمله به ناو هواپیمابر آمریکایی را در حمله اخیر به منطقه دفاع هوایی تایوان شبیه سازی کردند.
شیائومی در دادخواست خود گفت كه منع سرمایه گذاران آمریكایی از شركت در آن «صدمه ای فوری و جبران ناپذیر» خواهد زد و به اعتبار جهانی آن لطمه خواهد زد.
این شرکت مستقر در پکن گفت که دولت ایالات متحده هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا ارائه نکرده است که پنتاگون آن را «شرکتهای نظامی کمونیست چین» مینامد. تعیین شرکتهای چینی به عنوان CCMC بخشی از تلاش گسترده علیه اشخاص چینی بود که به اعتقاد ایالات متحده میتواند به امنیت خود آسیب برساند.