تعرفه پایین اینترنت ثابت منجر به قطعی سرویس در پی آتش سوزی شد

0

به گزارش شنبه پرس به نقل از دیجیاتو، رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نصر، با بیان اینکه تعرفه پایین نرخ اینترنت ثابت دلیل حوادثی مثل قطعی اینترنت در روز جمعه به دلیل آتش‌سوزی در ساختمان زیرساخت است، نداشتن درآمد کافی اپراتورها را مانعی برای استفاده از ساختمان‌های متفاوت و اختصاصی عنوان کرد.

محمد علی یوسفی‌زاده، با تاکید بر اینکه تعرفه اپراتورهای ثابت نسبت به هزینه‌ها بسیار پایین است درباره دلیل حادثه آتش‌سوزی روز جمعه در ساختمان زیرساخت شبکه مخابرات کشور، گفت: «وابستگی به یک نقطه به عوامل مختلفی مرتبط است.»

اختلال به دلیل عدم امکان تامین مالی اپراتورها

ظهر روز گذشته اختلال در سیستم فنی شرکت ارتباطات زیرساخت، آن هم به دلیل آتش‌سوزی در ساختمان این شرکت منجر به قطعی اینترنت و اختلال دسترسی کاربران به اینترنت شد. این حادثه در شرایطی رخ داد که بخش قابل توجهی از کسب‌وکارهای آنلاین نیز به واسطه چنین حوادثی دچار مشکل و اختلال می‌شوند.

او در پاسخ به این پرسش دیجیاتو که چه عواملی منجر به تمرکز در یک ساختمان شده به دلایل مالی اشاره کرد و گفت: «به هر حال مردمی که خواستار سرویسی با پایداری بیشتر هستند، باید هزینه‌ بیشتری هم پرداخت کنند. البته که این موضوع در مصوبات تنظیم مقرارت نیز مشخص شده اما رقابت غلط بین ارایه خدمات دیتا موبایل با دیتای ثابت آن را تحت تاثیر قرار داده.»

یوسفی‌زاده در ادامه توضیحات خود در پاسخ به این پرسش که ارتباط افزایش تعرفه‌ها با قطعی سرویس مشترکان به واسطه آتش‌سوزی در ساختمان زیرساخت چیست، گفت: «اگر شرکت ارائه دهنده سرویس درآمد کافی داشته باشد، از مسیرهای متفاوت خرید خواهد کرد.»

قانون هم اجازه استفاده از مسیرهای متفاوت را می‌دهد

یکی از نگرانی‌هایی که از روز گذشته و در پی آتش‌سوزی در ساختمان شرکت‌زیرساخت از طرف کاربران طرح شد؛ مسائل قانونی مرتبط با استفاده از مسیرهای متفاوت و ساختمان‌های متفاوت از طرف شرکت ارائه دهنده سرویس اینترنت بود.

حالا باید دید آیا شرکت‌ها به لحاظ قانونی امکان انتخاب مسیرهای دیگری را دارند یا خیر؟ رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نصر در پاسخ به این پرسش تاکید کرد که هیچ مانع قانونی برای چنین موضوعی وجود ندارد و تنها مسائل مالی و اقتصادی ایجاد خدمت مانع انتخاب مسیرهای دیگر شده است.

او با اشاره به اینکه اپراتورهای ثابت درآمد بسیار پایینی دارند،گفت: «ما حتی امکان پرداخت هزینه حداقل شبکه‌ای را هم که به زیرساخت متصل است نداریم. در حقیقت این قیمت پایین تعرفه‌هاست که منجر به چنین ریسک‌هایی شده است.»

یوسفی زاده در بخش دیگری از توضیحات خود با اشاره به امکان دریافت سرویس از شرکت ارتباطات زیرساخت در نقاط گوناگون، گفت: «شرکت زیر ساخت در نقاط متعددی ارائه سرویس می‌دهد و هیچ اجباری بر تمرکز در یک نقطه وجود ندارد. حال آنکه به دلیل عدم صرفه اقتصادی و گرفتاری‌های مالی برای اپراتورهای ثابت امکان استفاده از نقاط مختلف وجود ندارد.»

درآمد کم اپراتورهای ثابت دلیلی برای عدم امکان توسعه

این موضوع اما در حالی است که او با تاکید بر درآمد بیشتر اپراتورهای همراه دلیل عدم قطعی سرویس آنها را در پی این آتش‌سوزی استفاده این اپراتورها از نقاط گوناگون است.

او تاکید دارد که درآمد کم اپراتورهای ثابت در سال‌های گذشته منجر به چنین مشکلاتی شده و در توضیح این موضوع گفت: «همه اپراتورها بر این موضوع آگاه هستند که انتخاب حداقل دو نقطه مرکزی و متصل شدن به چند مسیر حتی در زمان دریافت پروانه نیز مورد توجه است. اما به صرفه نبودن درآمد این روند را مختل کرده است.»

مدیرعامل آسیاتک در ادامه توضیحات خود گفت: «از امنیت سایبری شبکه‌ تا توسعه تکنولوژی در شبکه‌های سرویس دهی و دسترسی مرتبط با جریان درآمدی است. در حال حاضر هیچ یک از اپراتورهای ثابت امکان سرمایه‌گذاری در FTTx را به دلیل درآمد پایین، ندارند.»

او حتی ایجاد امنیت سرویس برق را هم مرتبط با تعرفه‌ها توصیف کرد و تاکید داشت همه چیز به این موارد برمیگردد.

آیا شرکت ارتباطات زیرساخت در تامین امنیت به درستی پیش رفته؟

گذشته از جریان تعرفه و درآمد و اثرگذاری این موضوع بر توسعه عملکرد شرکت‌های ارائه دهنده سرویس ثابت، گمان می‌رود تامین امنیت برق ساختمانی با این اهمیت، بیشتر از اینها باید مورد توجه قرار می‌گرفت.

حالا اما این سوال را هم باید مورد توجه قرار داد که حفظ امنیت این ساختمان چه ارتباطی با هزینه تعرفه‌ها دارد؟ چرا پروتکل‌های امنیتی رعایت نمی‌شود؟ چرا شرکت ارتباطات زیرساخت مانورهای امنیتی برای ایجاد امنیت در ساختمان این مجموعه برگزار نکرده است؟

رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نصر در پاسخ به این پرسش‌ها با بیان اینکه چنین حوادثی در همه نقاط جهان امکان وقوع دارد، اعلام کرد که شرکت ارتباطات زیرساخت حتما پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده اما همواره ممکن است چنین حوادثی به احتمال یک تا چند ده هزارم رخ دهد.

او در پاسخ به این پرسش که آیا شرکت زیرساخت نباید بیش از این امنیت را فراهم می‌کرد، گفت: «قطعا امنیت لازم را این شرکت فراهم کرده است.»

یوسفی‌زاده با بیان اینکه این اتفاق خارج از جریان شبکه و مربوط به زیرساخت‌های برق بوده است، گفت: «چنین حوادثی ممکن است در هر شرایطی ایجاد شود. البته شرکت زیرساخت هم به خوبی و با سرعت توانست سرویس را به فعالان بازگرداند.»

او همچنین با اشاره به قطعی سرویس‌های  بین‌المللی مثل آتش سوزی در دیناسنترovh  و یا مشکلات شبکه‌ای فیسبوک در سال گذشته به شکل جهانی چنین حوادثی را گریز ناپذیر عنوان کرد.

به گفته او با توجه به مصوبه سازمان تنظیم مقررات، شرکت زیرساخت موظف به ارائه سرویس نقره‌ای است که در همه این سال‌ها مورد توجه بوده است.

یوسفی‌زاده همچنین در پاسخ به این موضوع که آیا بخش قابل توجهی از اینترنت کشور در ایین ساختمان متمرکز است، این تصور را تکذیب کرد و گفت: «اینترنت کشور در شرکت زیرساخت توزیع شده است. موضوع این است که اپراتورها توان مالی‌شان به توزیع درست شبکه در کشور نمی‌رسد.»

آیا ترک خوردگی امنیت با پول بیشتر حل خواهد شد؟

به هر روی افزایش تعرفه‌ها مسئله‌ای است که وزیر ارتباطات قول تصویب آن را برای سال آینده داده است. از همین رو شکی نیست که این مطالبه اپراتورها با وجود مخالفت‌ها و نگرانی‌ها در نهایت اجرایی خواهدشد.

اما حالا بحث بر سر آن است که این افزایش تعرفه آیا در نهایت منجر به ارائه سرویس با چه امنیتی خواهد شد؟

در چنین شرایطی همچنان این نگرانی وجود دارد که بعد از افزایش تعرفه‌ها و کنار آمدن کاربران با قیمت‌های جدید باری دیگر شاهد عدم ارائه سرویس با کیفیت به دلیل زمان‌بر بودن توسعه زیرساخت‌ها باشیم.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.