نشست خبری رویداد استارتاپی تریگ کمپ چهارشنبه ۱۵بهمن در کافه سینرژی با حضور خبرنگاران و مدیران عامل شرکتهای برگزار کننده رویداد برگزار شد. «تریگکمپ»، کمپ استارتآپی اینترنت اشیا، از ۱۵ بهمنماه آغاز شد و ثبتنام در این رویداد تا ۶ اسفندماه ادامه دارد.
«حامد ساجدی» مدیرعامل شناسا در ابتدای این نشست اعلام کرد که او باور دارد اینترنت اشیا در آینده نزدیک چهره زندگی بشریت را تغییر میدهد و با هوشمندسازی فضای زندگی تحول آفرین خواهد بود. به گفته ساجدی شناسا از ابتدا به این حوزه علاقهمند بوده و در آینده نیز به آن توجه ویژهای خواهد داشت: «استارتاپ لینکپ در شتابدهنده تریک آپ جذب شد و مدل کسب و کاری خود را تقویت کردند و در نهایت با سرمایه گذاری تکمیلی شناسا به یک کسب و کار بالغ در زمینه اینترنت اشیا تبدیل شدند.»
مدیرعامل تریگآپ اشاره کرد که تیمهای شرکتکننده در رویداد نیاز به دو نوع مهارت نرم و سخت دارند. در خصوص مهارتهای نرم، شتابدهنده بانا به کمک تیمها میآید. بانا در حوزهی مهارتهای نرم و توسعهی منابع انسانی فعالیت میکند و در تریگکمپ قصد دارد به تیمسازی، ارتباط تیمها با یکدیگر و حل مشکلات بهصورت تیمی کمک کند.
علی رحمانپور، مدیرعامل لینکپ، میگوید این شرکت در نظر دارد در موضوعاتی همچون تأمین قطعات اولیهی دستگاهها در حوزهی IoT و فروش محصولات در حوزههای اشارهشده و همچنین، پیشخرید محصولات توسط کانال فروش این شرکت، به تیمها کمک کند. لینکپ، خود توسعهی بینالمللی را آغاز کرده است و اکنون میخواهد در تولید تجهیزات با استاندارد جهانی به تیمهای حاضر در تریگکمپ کمک کند.
حمیدرضا علوی گفت: «تلنتپول کشور اکنون دچار کاهش فعالیت شده لذا تعریف رویدادهایی از این جنس به ایجاد این تلنتپول در اکوسیستم کارآفرینی کمک میکند.»
مدیرعامل شناسا میگوید تریگکمپ میخواهد اکوسیستم اینترنت اشیا را در کشور شکل بدهد و در این راه نیاز به همکاری مجموعههای مختلف دارد. حال تریگکمپ قصد دارد به شکلگیری کسب و کارهای این حوزه کمک کند.
حمیدرضا علوی در رابطه با اهدای جوایز به تیمها افزود جوایزی برای حاضرین در رویداد با کمک فناپ در نظر گرفته شده که این جوایز مالی میتواند به تیمها برای رشدشان کمک کند. به گفته علوی بهجز این جوایز مالی، آنها تیمهای برگزیده را شتابدهی میکنند و روی توسعه و رشد آنها تمرکز میکنند. این تیمها میتوانند در کنار شناسا رشد کنند تا بتوانند به پتانسیل واقعی خود برسند.
مونا ناصری، مدیرعامل شتابدهنده بانا با بیان اینکه در این رویداد قرار است شتابدهنده بانا به تیمسازی کمک کند، بیان کرد: «در اکوسیستم کارآفرینی مجموعههای مختلفی وجود دارند که از استارتآپهای شکل گرفته حمایت میکنند و نمایشگاهها و جشنوارههای مختلف باعث میشود تا تیمهای برتر سرمایهگذار پیدا کنند.»
همچنین افزود: «ما در حلقه اول رشد استارتآپها فعالیت میکنیم. یعنی افراد تازه با هم آشنا میشوند، تصمیم میگیرند که با افراد دیگر تیمسازی کنند و قدمهای اول برای ساخت تیم پایدار برمیدارند. ما به آنها میآموزیم که چطور با هم رفع مساله کنند، چطور با هم صحبت کنند و به عنوان تیم تقسیم وظایف کنند و با هم همکاری کنند.»
همچنین خانم ناصری در جواب به خبرنگار هفتهنامه شنبه بابت نحوه ارزیابی تیمها گفتند: «درباره ارزیابی بچهها یکسری رشته تحصیلی تعیین میشود البته اگر تجربیاتی در آن حوزه داشته باشند آن را هم در نظر میگیریم. سعی میکنیم از یکی دو نفر روانشناس کمک بگیریم تا بتوانند درباره مسیر شغلی این افراد با آنها صحب کنند، تا حد ممکن تست نگیریم و بیشتر در قالب گفتوگو باشد تا مطمئن شویم این فرد مسیری که برای زندگیاش انتخاب کرده آیا مسیر کارآفرینی است یا خیر. برای ما روحیه کارآفرینی مهم است.»