موج اعتراض کارآفرینان استارت آپی به اجباری شدن اینماد

0

در واکنش به تصمیم شاپرک در اجباری شدن دریافت نماد اعتماد الکترونیکی، اکوسیستم استارت آپی با راه اندازی یک کارزار و با هشتگ «میخواهیم زنده بمانیم»، به دنبال مخالفت با این تصمیم است

به گزارش شنبه پرس، در چند روز گذشته، شاپرک با ارسال نامه‌ای به شرکت‌های پرداخت یار، از اجباری شدن دریافت نماد اعتماد الکترونیکی یا همان ای نماد برای کسب و کارهای اینترنتی خبر داد. در نامه ای که خطاب به شرکت های پرداخت یار منتشر شده، دلیل این تصمیم «مبارزه با پولشویی و نظر به تکالیف ابلاغی منتهی به نامه بانک مرکزی» اعلام شده است. این نامه و تصمیم در حالی اعلام شده که پیش از آن نیز بسیاری از فعالان اکوسیستم استارت آپی نسبت به دقت این تصمیم و زمانبندی آن اعتراض داشتند.

این تصمیم شاپرک، اولین تصمیم مخرب برای اکوسیستم استارت آپی ایران نبوده. چندی پیش نیز بیمه مرکزی با صدور بخشنامه ای، همکاری با استارت آپ های حوزه اینشورتک را غیرقانونی اعلام کرده و از بیمه های آنلاین خواسته تا در مدت زمان کوتاهی، از بیمه مرکزی مجوز دریافت کنند. از آن سو، در یکی دو ماه اخیر طرحی با عنوان «طرح صیانت از کاربران فضای مجازی» در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شده که آن هم باعث ایجاد نگرانی هایی در میان فعالان استارت آپی ایران شده است.

در هر صورت، به نظر می رسد مسیر قانونگذاری ها به گونه ای پیش می رود که استارت آپ های ایرانی برای راه اندازی و توسعه کسب و کارهای خود در هر مرحله ای نیازمند انواع و اقسام مجوزها و گذراندن مراحل فرسایشی هستند که با مفهوم سرعت در حوزه فناوری، کاملا در تضاد است.

اکنون، اکوسیستم استارت آپی ایران در اعتراض به این تصمیم، با راه اندازی یک کارزار به دنبال ابراز مخالفت خود با آن هستند. در همین راستا، بسیاری از فعالان اکوسیستم نیز در شبکه های احتماعی با هشتگ «میخواهیم زنده بمانیم» از این کارزار حمایت کرده اند.

در متن این کارزار که خطاب به وزرای صنعت، معدن و تجارت، ارتباطات و فناوری اطلاعات و ریاست مرکز توسعه تجارت الکترونیک نوشته شده، با ارائه 9 دلیل نسبت به مخالفت با این تصمیم، در پایان آمده: «امیدواریم که با لغو الزام کسب‌وکارها به دریافت ای‌نماد، کسب‌وکارهای کوچک و بعضا خانگی، بتوانند کماکان از شرایط پرداخت قانونی برخوردار بوده و کار خود را با شفافیت پیش ببرند.»

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.