رویداد رونمایی از شبکه عمومی لینکنت پنجشنبه ۹ بهمنماه ۱۳۹۹ برگزار شد. «لینکنت» اولین شبکه عمومی اینترنت اشیا است که با همکاری و مشارکت لینکپ (استارتآپ حوزه اینترنت اشیا)، فناپ تلکام (ارائهدهنده زیرساختهای مخابراتی) و شناسا (سرمایهگذار خطرپذیر) شکل گرفته است.
این تفاهمنامه با حضور حامد ساجدی مدیرعامل شناسا، امیر ناظمی رئیس سازمان فناوری اطلاعات و شهاب جوانمردی مدیرعامل شرکت فناپ، با هدف توسعه شبکه عمومی اینترنت اشیا امضا شد.
علی رحمانپور، مدیرعامل شرکت لینکپ، ضمن خوشامدگویی به میهمانان، شبکه لینکنت را یکی از رویاهایی دانست که از ابتدای تاسیس لینکپ دنبال میشده و در سال جاری با مشارکت شرکتهای شناسا و فناپتلکام، محقق شده است. رحمانپور همچنین به ضرورت مشارکت افراد و مجموعههای خلاق دیگر برای ارایه سرویسهای جدید بر این بستر اشاره کرد.
ساجدی (مدیرعامل شناسا): هدف ما صرفا راه اندازی یک کسب و کار و رها کردن آن نیست بلکه هدف ما توسعه است.
«لینکنت» حاصل همچین نگاهی است که تحقق آن به تحول منجر خواهد شد. درحال حاضر لینکنت در ۱۳ نقطه از شهر تهران فعال است و امیداورم تا انتهای سال بتوانیم کل تهران را پوشش دهیم.»
ساجدی افزود: پیش بینی می شود با استفاده از اینترنت اشیا 500 میلیون دیوایس (وسیله ) بهم بپیوندد. همچنین شناسا به عنوان یک شبکه نوآوری، ارزشآفرینی و سرمایهگذاری ایرانی امیدوار است این حرکت در سایر حوزههای کسبوکاری قابل تکرار و توسعه باشد.
صابر فیضی مدیرعامل فناپ تلکام در سخنان خود به سرعت رشد علم و تکنولوژی اشاره داشتند و ذکر کردند که اگر یک نفر فقط طی ۲۵ روز گذشته اطلاعاتش را به روز نکند، مثل اینکه ۹۰ درصد سوادش را از دست داده است.
همچنین اضافه کردند که هرجا دولت دخالت مستقیم داشته در آنجا کار عقب مانده و هر موقع که دولت نقش نظارتی خود را درست اجرا کرده همه چیز درست پیش رفته است. حداقل من میتوانم ده شبکه بزرگ موازی در کشور نام ببرم، این یعنی دولت نتوانسته نقش نظارتی خود را درست انجام دهد و بخش خصوصی هم درست پیش نرفته است.
آنهایی که در بخش خصوصی هستند بدانند زیرساخت سازی رقابت نیست.
امیر ناظمی رییس سازمان فناوری اطلاعات اشاره کردند امروزه اصلی ترین خواسته مردم بعد از بحران ها، آب و برق نیست بلکه برقراری ارتباط است. که اتفاق امروز به همت فناپ و دیگر شرکتها بهوجود آمده است تا شرکتهای مختلف بتوانند به یکدیگر متصل و اینترنت اشیا گسترش یابد. غیر از اینکه یک شرکت خودش در حال توسعه است امکان توسعه بقیه شرکتها را هم فراهم میکند.
هر استارتآپ میتواند از طریق بومواره ۶ماه رایگان و ۶ماه بعدی با تخفیف از این شبکه استفاده کند.
بعد از صحبتهای اعضای کنسرسیوم برخی از مهمترین کاربردهای اینترنت اشیا که بر بستر شبکه لینکنت قابل ارائه هستند در ویدیویی به نمایش درآمد. پس از افتتاح رسمی شبکه، عرفان طاهرخانی همبنیانگذار لینکپ و مدیر کنسرسیوم لینکنت، ضمن اشاره به روندی که از ابتدا تاکنون در راستای توسعه شبکه لینکنت رخ داده است، از اینترنت اشیا به عنوان یک بر همزننده بازی (Game Changer) یاد کرد که تمامی صنایع مختلف را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی با اشاره به فناوری استفادهشده در شبکه لینکنت، پوشش رادیویی گسترده و توان مصرفی بسیار پایین را از ویژگیهای کلیدی این فناوری دانست که لینکنت را به پیشرانی برای هوشمندسازی در شهرها و صنایع تبدیل خواهد کرد.
به گفته طاهرخانی شبکه لینکنت در حال حاضر ظرفیت اتصال بالای چند میلیون دستگاه را دارد.