در این تفاهم نامه قرار است سرویسی تحت عنوان الوپست عرضه شود. این برنامه، یکی از سرویسهای جدید سوپر اپلیکیشن الوپیک به شمار میرود و ۲۷ اردیبهشت ماه شروع به فعالیت خواهد کرد.
تفاهمنامه همکاری مشترک شرکت پست جمهوری اسلامی ایران و شرکت الو پیک با حضور مدیران هر دو مجموعه امضا شد. در این تفاهم نامه قرار است سرویسی تحت عنوان الوپست عرضه شود. این برنامه، یکی از سرویسهای جدید سوپر اپلیکیشن الوپیک به شمار میرود و ۲۷ اردیبهشت ماه شروع به فعالیت خواهد کرد.
حسین نعمتی، مدیرعامل شرکت ملی پست ایران ضمن ابراز رضایت از تعامل با بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت جوانان کشور گفت: قراردادی که بین شرکت پست و الوپیک منعقد شده منحصربهفرد نیست، و آمادهایم با شرکتهای دیگر همکاری کنیم. این امتیازی است برای الو پیک که همکاری را یک قدم جلوتر از بقیه شروع کرده است.
نعمتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا فروشگاههای اینترنتی توانستهاند درآمدزایی خاصی برای شرکت پست فراهم کنند؟ پاسخ داد: بیشک این مجموعهها از زمانی که فعالیت گستردهای پیدا کردند برای شرکت پست درآمدزایی داشتند. ما هم وظیفه خودمان میدانیم که به این شرکتها کمک کرده و در راستای سرویس بهتر با آنها همکاری کنیم.
بهزاد اقبال خواه سرپرست و معاونت فنی و بازرگانی پست؛ در خصوص سابقه این همکاری اظهار داشت: زمانی که خلأهای موجود در زنجیره خدمترسانی شرکت پست را بررسی کردیم، متوجه شدیم نیاز به پیک شهری داریم، حتی این کار بهصورت پایلوت در شرکت پست انجام شد و با توجه به سیاستهای وزارت ارتباطات در استفاده از توان بخش خصوصی، با مجموعه الوپیک به نتیجه رسیدیم.
اقبالخواه در توضیح فرآیند همکاری شرکت ملی پست و الوپیک گفت: برای وزن محصولات، سادهسازی انجام دادهایم. در اپلیکیشن الو پست ردههای مختلف وزنی در نظر گرفتهایم که مردم آن را در اپلیکیشن اعلام میکنند و بر اساس آن هزینه پست پرداخت میشود. در مواقعی نیز وزن بر مبنای خود اظهاری مشتری انجام میشود. در بازه سهماهه اول طرح، این روند کار را رصد میکنیم که خوداظهاری مردم با واقعیت چقدر تفاوت دارد، اگر تفاوت زیاد باشد حتماً پروتکل را اصلاح خواهیم کرد، اما بعید میدانیم مردم یک بسته 10 کیلویی را 5 کیلوگرم اظهار کنند.
او درباره هزینه ارسال محموله های پستی نیز گفت: تمام هزینهها تحویل الو پیک میشود و پس از مدتی تسویهحسابها صورت میگیرد.
مهدی نایبی مدیرعامل الوپیک نیز ضمن ابراز خشنودی از این همکاری؛ این تفاهم را همکاری بکر و جدیدی بین بخش سنتی و کسبوکارهای نوپا خواند. نایبی با اشاره به همکاری یک استارتاپ فرانسوی با شرکت پست فرانسه و موفق آمیز بودن پروژه نهایی؛ از این همکاری با عنوان یک همافزایی نام برد و گفت: در فرانسه این فرایند همکاری یکی دو سالی طول کشید در صورتی که در ایران ما توانستیم صفر تا صد همکاری را با استفاده از بیش از ۶۰ برنامه نویس در کمتر از ۶ ماه انجام دهیم و این نشان از چراغ سبزی دارد که دولت برای همکاری با بخش خصوصی نشان میدهد.
نایبی ادامه داد: در بازار ما را بهعنوان سرویس آنلاین جابجایی بسته میشناسند؛ اما میخواهیم به پلتفرمی تبدیل شویم که گستردهتر از این صحبتهاست. اولین گام بزرگ ما در خصوص الو پست این است که هر سه ماه بتوانیم خدمت جدیدی ارائه بدهیم.
در ادامه این نشست نعمتی در خصوص سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه پس از ارائه اپلیکیشن، تکلیف نیروهای پستچی چه میشود، گفت: وضعیت پستچیهای ما تغییری نمیکند، سرویسی که امروز جایگزین میکنیم درواقع خلأ موجود را پر میکند و در روند نامهرسانی تغییری ایجاد نخواهد کرد. تفاوتی که الوپست ایجاد خواهد کرد در این است که در گذشته فرد برای ارسال محموله خود حتماً به اداره پست مراجعه میکرد؛ اما استفاده از این سرویس این امکان را فراهم میکند که بسته از درِ منزل دریافت و به اداره پست تحویل شود بنابراین هیچ تأثیری در کار پستچیها ندارد.