استارتاپهای گردشگری نیازی به گرفتن تی نماد از میراث فرهنگی ندارند!
هیات مقرات زدایی تصویب کرد: در فهرست مجوزهای مصوب راهاندازی استارتاپ و کسبوکار آنلاین گردشگری، تینماد وجود ندارد
برای فروشندگان خدمات دفاتر مذکور در فضای مجازی (واسطهها)، تنها پروانه کسب صادره از اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی کافی است و مسئولیت نظارت بر آنها نیز بر عهده این اتحادیه است.
هیات مقرراتزدایی، صدور مجوز راهاندازی استارتاپ و کسبوکار در فضای مجازی یا همان تی نماد را از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری غیرقانونی و ممنوع اعلام کرد.
پیشتر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکری اعلام کرده بود به منظور ساماندهی سامانههای الکترونیکی فعال در حوزه معرفی، اطلاعرسانی، بازاریابی و فروش خدمات گردشگری، شیوهنامهای را طراحی کرده که بر آن اساس افراد حقیقی و حقوقی علاقمند به فعالیت و ارائه خدمات سیاحتی و گردشگری در فضای مجازی، چنانچه قبلا مجوزی در چارچوب آئیننامه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفترهای خدمات مسافرتی، سیاحتی، جهانگردی و زیارتی دریافت نکردهاند، میبایست نماد اطمینان گردشگری دریافت کنند.
نماد اعتماد گردشگری در فضای مجازی
سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بر این باور بود که ایجاد چنین الزامهایی و داشتن اختیار در صدور مجوزهای کسبوکار در فضای مجازی، علاوه بر ساماندهی سامانههای فروش خدمات سفر، از کلاهبرداریهای مجازی جلوگیری خواهد کرد. به همین دلیل در سال ۹۶ برخی از سایتهای گردشگری مجاز در عین حال که اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی کسبوکارهای اینترنتی را داشتند، مسدود شدند.
آن زمان انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی علت مسدود شدن شماری از سایتهای گردشگری را نداشتن تی نماد (اعتماد گردشگری در فضای مجازی) دانسته بود، در حالیکه معاون مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اعتقاد داشت؛ داشتن تی نماد الزامی نیست و میراث فرهنگی باید درخواست خود را در اینباره به هیأت مقرراتزدایی وزارت اقتصاد ارائه کند، اما مدیرکل نظارت و ارزیابی گردشگری آن سازمان، این موضوع را بیارتباط با هیات مقرراتزدایی وزارت اقتصاد دانسته و گفته بود که قبلا با مرکز توسعه تجارت الکترونیک توافق شده تا پیش از صدور اینماد، متقاضی ایجاد کسبوکار گردشگری در فضای مجازی، از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تاییدیهای دریافت کند.
صدور تی نماد غیرقانونی است
اکنون پس از گذشت یک سال حسین میرشجاعیان حسینی ـ معاون امور اقتصادی و دبیر هیات مقرراتزدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار ـ در نامهای خطاب به علیاصغر مونسان ـ رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ اعلام کرد: «همانگونه که متسحضرید هیات مقرراتزدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار در مصوبه مورخ ۹۶/۸/۸ ضمن تصویب فهرست مجوزهای آن سازمان، دستگاه تحت مسئولیت جنابعالی را به عنوان دستگاه اصلی صدور مجوز دفاتر خدمات مسافرتی، سیاحتی و جهانگردی و زیارتی معرفی کرد. حال با عنایت به اینکه در فهرست مجوزهای مصوب هیات، نمادی با موضوع گردشگری وجود ندارد، ادامه فعالیت سامانه tnamad.ichto.ir در پایگاه اطلاعرسانی آن سازمان و صدور مجوز «نماد گردشگری» برخلاف مصوبه هیات و غیرقانونی است.»
دبیر هیات مقرراتزدایی همچنین مسدود کردن این سامانه در اسرع وقت را الزامی اعلام کرده و در ادامه این دستورالعمل آورده است؛ «به عبارت دیگر دفاتر مذکور طبق مصوبه ۱۳۸۰ هیات محترم وزریران موظف به اخذ مجوز بند «ب» از آن سازمان بوده و برای فروشندگان خدمات دفاتر مذکور در فضای مجازی (واسطهها)، تنها پروانه کسب صادره از اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی کافی است و مسئولیت نظارت بر آنها نیز بر عهده این اتحادیه است.»
بسیار عالی، واقعا یکی از مهمترین مشکلات استارتاپ ها خصوصا کسب و کارهایی که در حوزه گردشگری فعال هستن بحث همین مجوز ها است. امیدوارم هر چه زودتر موانع مجوزی و سایز مشکلات بر طرف گردد.