50 تا 70 استارتاپ خارجی در الکام استارز حضور خواهند داشت

نشست خبری الکام استارز در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای برگزار شد

0

امسال در الکام‌ استارز 4 مدل غرفه وجود دارد: غرفه اکونومی؛ که در این مدل صاحبان ایده با حداقل هزینه و چیزی حدود 250هزارتومان می‌توانند غرفه داشته باشند. مدل دیگر غرفه پایه یا استاندارد است که مانند غرفه‌های سال گذشته هستند و هزینه آن حدود 750هزار تومان است.غرفه‌های نمایشگاهی استاندارد هم داریم با متراژ 12 متر و غرفه‌هایی با متراژ بالاتر از 12 متر.» او در رابطه با تعداد غرفه‌ها گفت: «به لحاظ تعدادی، غرفه‌های 12 متری و بالاتر نسبت به سال گذشته 4 یا 5 برابر شده است.

سازمان نظام صنفی رایانه‌ای نشستی با حضور محمدباقر اثنی‌عشری، رئیس نظام صنفی رایانه‌ای، رضا حیدری مسئول اجرایی نمایشگاه الکامپ و آرش برهمند مسئول سالن الکام استارز برگزار کرد.

 

دو بخش جانبی چهارمین الکام استارز

به گزارش خبرگزاری شنبه‌پرس، اثنی‌عشری در رابطه با الکام استارز گفت: «در این نمایشگاه بخش‌های مانند دولت هوشمند، که سازمان فناوری اطلاعات مجری این بخش است و بخش اصلی ما در الکام استارز است. بخش دیگر پاویون استان‌ها است که درواقع شرکت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات سراسر کشور می‌توانند در قالب پاویون‌های سازمان نظام صنفی استانی شرکت کنند. الکام استارز امسال دو بخش جانبی تحت عنوان ترندز و گیمز دارد؛ در بخش ترندز ما فناوری‌های ict که ترندهای بازار هستند، رخدادهای آینده، نگرانی بازارو در مجموع  مباحثی مانند اینترنت اشیاء، بلاک‌چین، هوش‌مصنوعی، روباتیک و … مورد بحث خواهد بود.»

اثنی‌عشری از رونمایی چند محصول جدید حوزه فایننشیال تکنولوژی خبر داد که این بخش تنها استارتاپ‌های حوزه فین‌تک نخواهند بود بلکه شرکت‌هایی مانند فناپ و سداد و … هم حضور دارند.

 

شرکت‌کنندگانی از استارتاپ‌های خارجی

اثنی‌عشری در ادامه در رابطه با برگزاری الکام استارز گفت: «وزارت و سازمان فاوا در حال پیگیری و انجام روالی است که حدود 50 تا 70 استارتاپ از 7 کشور خارجی در این نمایشگاه حضور داشته باشند تا به این صورت امکان برقراری ارتباط انتقال تجارب بین استارتاپ‌های ما و کشورهای دیگر برقرار شود.»

 

گلایه رئیس نظام صنفی رایانه‌ای از وزیر

در ادامه اثنی‌عشری گلایه‌‌ای از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات داشت که آن را به این صورت بیان کرد: «ما به مرز خطرناکی در بحث ارز نزدیک هستیم و این بحث هم در الکام استارز و هم خارج از آن مطرح است. هر بحثی در حوزه ict نیاز به تجهیزاتی دارد که تهیه همه آنها به ارز نیاز دارند. بخشی از این تجهیزات کاملا وارداتی هستند و آن بخشی هم که تولید داخل است نیاز به قطعات وارداتی اولیه دارند. دراین شرایط روند صعودی نرخ ارز هم از قبل از سال جدید شروع شد و امسال هم ادامه داشت. تا کنون هر زمان که چنین مسئله‌ای پیش می‌آمد ما اقدام به ذخیره‌‌سازی می‌کردیم که بعد از آن، فشار زیادی به مردم وارد نشود ولی الان امکان این بحث ذخیره‌سازی را نداریم و حتی بعضی شرکت‌ها مجبورند که برعکس آن را اجرا کنند. گله‌ای که من از وزارت فاوا دارم این است که آقای مهندس جهرمی نسبت به خیلی از مسائل روز حساس هستند و از اتفاقات باخبر هستند و با مردم شفاف صحبت می‌کنند حتی به وسیله پیام رسان‌ها جوابگوی مردم هستند ولی ما از 19 فروردین که کار در سال جدید شروع شده است تا به حال راجع به این مسائل ده‌ها نامه به وزارتخانه نوشتیم. بانک مرکزی وزارت‌خانه ما را وزارت فاوا می‌داند ولی تا الان نه اقدام عملی دیده‌ایم و نه شفافیتی و نه حتی در این رابطه جلسه‌ای علنی برگزار شده است. البته با توجه به این که توسعه بازار یکی از برنامه‌های اصلی این وزارتخانه بوده من مطمئنم که اقداماتی در این رابطه انجام شده است. من خواهش می‌کنم در رابطه با این اقدامات شفاف‌سازی انجام شود تا مردم در جریان قرار گیرند. با توجه به نبردی که بین وزارتخانه‌های مختلف برای تخصیص منابع اندک بانک مرکزی، این موضوع بسیار اهمیت دارد.» رئیس نظام صنفی رایانه‌ای در ادامه اشاره کرد که  کالاهای it جزو کالاهای لوکس دیده شده در صورتی که می‌دانیم بحث و حوزه it پیشران توسعه کشور است. اثنی‌عشری ادامه داد: «ما الکامپ استارز را با شعار «الکامپ را با شعار پیش به سوی اقتصاد دیجیتال با توان ایرانی» شکل دادیم ولی اینها با روالی که هست مقداری مغایرت دارد.»

 

اولین دوره برگزاری الکام گیمز

حیدری توضیح داد: «الکام استارز و الکام گیمز و الکام ترندز امسال همزمان با هم برگزار می‌شود. اولین دوره الکام گیمز را ما در این رویداد داریم. در رابطه با الکام استارز و شرکت‌های استارتاپی، امسال ما رشد قابل توجهی در این حوزه داشتیم و تعداد شرکت‌ها و متقاضیانی که برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کردند هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی افزایش داشته است.»

 

ریسک و اعتماد به نفس بیشتر برای استارتاپ‌ها

مسئول اجرایی نمایشگاه الکامپ در رابطه با تفاوت‌های الکام استارز امسال و سال گذشته گفت: «سنگ‌بنایی که در رابطه با حمایت از استارتاپ‌ها سه سال پیش توسط رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای گذاشته شده است به نوعی مدیریت شده است که هر سال بهتر از سال قبل برگزار شود هم به لحاظ کیفی و محتوایی و هم به لحاظ کمیت. یکی از تفاوت‌های مهم این دوره نسبت به سال‌های قبل این است که ما می‌خواهیم کار به شیوه‌ای باشد که  استارتاپ‌ها را به سمت مستقل شدن سوق دهیم تا در شرایط کسب‌وکار خود عملیاتی‌تر برنامه‌ریزی کنند. در همین جهت مدل برنامه‌ریزی ما به این شکل است که هم ریسک بالاتری داشته باشند و هم در این عرصه اعتماد به نفسشان بیشتر شود.»

 

برگزاری الکامپ با 4 نوع غرفه

حیدری در رابطه با انواع غرفه‌های نمایشگاه امسال توضیح داد: «امسال 4 مدل غرفه وجود دارد: غرفه اکونومی؛ که در این مدل صاحبان ایده با حداقل هزینه و چیزی حدود 250هزارتومان می‌توانند غرفه داشته باشند. مدل دیگر غرفه پایه یا استاندارد است که مانند غرفه‌های سال گذشته هستند و هزینه آن حدود 750هزار تومان است. غرفه‌های نمایشگاهی استاندارد هم داریم با متراژ 12 متر و غرفه‌هایی با متراژ بالاتر از 12 متر.» او در رابطه با تعداد غرفه‌ها گفت: «به لحاظ تعدادی، غرفه‌های 12 متری و بالاتر نسبت به سال گذشته 4 یا 5 برابر شده است.»

 

کمک به غرفه‌داران در شرایط بحرانی ارز

حیدری در رابطه با تاثیرپذیری نمایشگاه از مشکلات و نوسانات ارزی گفت: «در جهت کمک به غرفه‌داران، بعضی شرکت‌ها تجهیزات خاصی نیاز دارند که همیشه روال به این صورت بوده است که با اسکناس دلار یا یورو هزینه‌ها پرداخت شود. طی جلسه‌ای که با مدیرعامل نمایشگا‌ه‌ها داشتیم قرار شد که آن بخش از مبالغی که به صورت ارزی با دلار یا یورو باید پرداخت می‌شد به صورت معادل با ریال پرداخت شود.»

 

انجام تمامی امور نمایشگاه به وسیله استارتاپ‌ها

حیدری از دیگر تفاوت‌های الکام استارز امسال و سال گذشته را به این صورت تشریح کرد: «امسال برای اولین بار تمامی عملیات نمایشگاه از طریق اکوسیستم استارتاپی انجام می‌گیرد. حتی در کمیته اجرایی و سایت و موضوعات اطلاع‌رسانی و …  که این تفاوت در اصل همان اعتماد ما به مجموعه‌های استارتاپی است.»

حیدری در رابطه با فضای نمایشگاهی گفت: «سالن‌های 8 تا 11 برای نمایشگاه الکامپ در نظر گرفته شده است که ادامه سالن 10 متعلق به استارتاپ‌ها است. تمرکز ما روی غرفه‌های بزرگ‌تر است نه اینکه ما بخواهیم بلکه استارتاپ‌ها ما را به این سمت هدایت کردند. به لحاظ مساحت هم نسبت به سال گذشته، افزایش خواهیم داشت. البته هنوز ثبت نام ادامه دارد ولی از همین میزان استقبال تا به امروز احتمالا شاهد رشد مساحتی هم خواهیم بود.»

 

نمایش زندگی هوشمند

در ادامه این نشست، برهمند به تفاوت دیگری که این الکامپ استارز نسبت به سال گذشته اشاره کرد: «در نمایشگاه امسال برای اولین بار، بخشی برای نمایش زندگی هوشمند خواهیم داشت. مسئله دیگر بحث چیدمان است که در سال گذشته به این طریق بود که استارتاپ‌ها به صورت یک کلونی و در جمع خودشان بودند ولی امسال با تدبیر کمیته اجرایی نمایشگاهی به گونه‌ای خواهد بود که در کنار سایر بازیگران این زیست‌بوم به صورت پراکنده باشند تا به این صورت امکان برقراری ارتباط و شبکه‌سازی با حوزه‌های مختلف برای استارتاپ‌ها فراهم باشد.»

 

حضور سرمایه‌گذاران در الکام استارز

برهمند در رابطه با بخش بازی این نمایشگاه گفت: «الکامپ در سال گذشته تمرکزش روی گیمرها بود ولی امسال الکام گیمز تمرکزش بر تولید بازی‌های ایرانی و نشان دادن توان ایران برای تولید محتوای سرگرمی خواهد بود.» برهمند اضافه کرد: «جدا از بخش عمومی رقابتی، بخشی برای ارائه ویژه استارتاپ‌هایی خواهیم داشت که در کسب‌وکار خود به بلوغ رسیده‌اند. در این بخش استارتاپ‌ها برای سرمایه‌گذاران تخصصی مانند صندوق‌های بورسی و دیگر صندوق‌های سرمایه‌گذاری و … طرح تجاری خود را ارائه می‌کنند. با رایزنی‌هایی که انجام شد قرار بر این است که تمام بازیگران حوزه سرمایه‌گذاری مانند بانک‌ها، صندوق‌ها و شرکت‌های حقیقی و حقوقی هم حضور داشته باشند. سال قبل در واقع الکامپ vip یک تست بود و امسال مطمئنا بهتر انجام می‌شود.»

 

سیر رشد الکام استارز در سه سال گذشته

برهمند در رابطه با سیر رشد این نمایشگاه از سال اول تا به امسال که دوره چهارم برگزاری آن است، آماری به این ترتیب ارائه داد: «الکام استارز از 300متر فضا در انتهای سالن 18 در سال اولی برگزاری، شروع کرد؛ سال بعد به کل سالن رسید و دوره بعد از آن، کل سالن‌های 8 و 9 که حدود 4000متر فضا بود، رسید. امسال هم طبق استقبال شرکت‌ها حدسمان بر این است که فضا بیشتر از 4000 متر خواهد بود.» به گفته او در سال گذشته 53 استارتاپ در غرفه vip ثبت‌نام کردند که 14 تا از آنها به مرحله بعد مذاکرات بعد از اتمام نمایشگاه رسیدند.

در پایان برهمند اشاره کرد: «بدون شک بزرگترین گردهمایی اکوسیستم استارتاپی ایران، الکام استارز است چون بدون هیچ جهت‌گیری رهبری می‌شود و تمامی بازیگران اصلی در آن حضور دارند.»

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.