دپارک با اینترنت اشیاء وارد پارکینگ‌های همدان و ملایر می‌شود

نوید امیدیان، مدیرعامل یک استارتاپ مبتنی براینترنت اشیاء از محصول‌شان می‌گوید

1

سرمایه‌گذاری محصول دپارک توسط یکی از اعضای پارک علم و فناوری استان همدان انجام شده و قرار است چیزی بین ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان برای این کار استارتاپی اختصاص دهد.

دپارک سخت‌افزاری است که در پارکینگ‌های سرپوشیده نصب می‌شود و به راننده این امکان را می‌دهد تا از طریق اپلیکیشن، مکان‌های خالی برای پارک کردن خودرو در پارکینگ‌ها را پیدا و هزینه پارکینگ را به صورت آنلاین پرداخت کند. همچنین در صورت جابجایی یا حرکت خودرو، هشداری به گوشی هوشمند راننده ارسال می‌شود. نوید امیدیان (اولین نفر ایستاده در سمت چپ تصویر)، مدیرعامل شرکت پیشرو فن‌افزار پارس است که دپارک یکی از محصولات این شرکت در حوزه اینترنت اشیاء است.

 

ثبت پتنت بین‌المللی با کمک یک شرکت انگلیسی

به گزارش خبرگزاری شنبه‌پرس، امیدیان در رابطه با آخرین وضعیت این محصول توضیح می‌دهد: «دپارک به عنوان یک محصول دانش‌بنیان شناخته شد و اخیرا توانستیم مرحله اولیه ثبت پتنت بین‌المللی آن را هم بگیریم.» او اضافه می‌کند، در ادامه کار این محصول در چند نمایشگاه ملی و بین‌المللی معرفی کردند که از آن بازخورد خوبی گرفتند و موفق به جذب مشتریانی برای پیاده‌سازی این محصول شدند. مدیرعامل پیشرو فن‌افزار پارس می‌گوید: «در نمایشگاه بین‌المللی که سال گذشته در تهران برگزار شد، ما هر دو محصولمان که در حوزه اینترنت اشیاء بود را معرفی کردیم که یکی از بهترین اتفاقات آن نمایشگاه برای ما این بود که نماینده یک شرکت انگلیسی برای انتقال فناوری و پیاده‌سازی طرح در آن کشور و به صورت بین‌المللی ابراز تمایل کرد.» او در رابطه با نتیجه کار با این شرکت انگلیسی تا به اینجا توضیح می‌دهد: «آنها برای ثبت پتنت بین‌المللی که ما هیچ آشنایی هم با مراحل آن نداشتیم به ما کمک کردند. فعلا می‌توانم بگویم در مرحله اول طرح ما موفق بوده و توانسته‌ است تایید اولیه را بگیرد.»

امیدیان از آخرین اقدامات انجام شده در رابطه با دپارک به این صورت می‌گوید: «سرمایه اولیه‌ای جذب شده است. نرم‌افزار و سخت‌افزار محصول را آپدیت کردیم و در حال انجام مذاکرات نهایی برای پیاده‌سازی این محصول در پارکینگ‌های استان همدان هستیم. شهرداری ملایر هم برای یکی از پارکینگ‌های آن شهر درخواست پیاده‌سازی این طرح را داده‌اند.»

او در رابطه با جذب سرمایه‌ای که روی دپارک انجام گرفته است توضیح می‌دهد: «سرمایه‌گذاری محصول دپارک توسط یکی از اعضای پارک علم و فناوری استان همدان انجام شده و قرار است چیزی بین ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان برای این کار استارتاپی اختصاص دهد.»

 

تولید محصولی با عنوان سیستم مانیتورینگ محیطی

امیدیان اشاره می‌کند که محصول دیگری هم در زمینه اینترنت اشیاء تولید کرده‌اند؛ این محصول در اصل یک سیستم مانیتورینگ محیطی است. او در مورد این محصول به این شکل توضیح می‌دهد: «این محصول باکس کوچکی است که می‌تواند در هر محیطی از جمله صنعتی، تجاری یا مسکونی قرار گیرد و مواردی مانند آتش‌سوزی، ورود غیرمجاز، دما، رطوبت و ‌‌چنین اطلاعاتی را برای برنامه‌ای روی تلفن همراه ارسال کند. تا الان چند سفارش برای این محصول داشتیم که ساخته‌ شده‌اند.»

 

نحوه شکل‌گیری تیم

امیدیان در رابطه با نحوه شکل‌گیری تیم دپارک می‌گوید: «تیم ما دو سال پیش شروع به فعالیت کرد. ابتدا با برنامه‌های اندرویدی و بعد با ایده یکی از اساتید دانشگاه، در زمینه ساخت محصولات اینترنت اشیاء وارد شدیم.  سه ماه بعد از شروع، به مسابقات iot cup ایران رفتیم و توانستیم جزء ده تیم اول قرار بگیریم. آن زمان با رتبه‌ای که کسب کردیم به این باور رسیدیم که ما میتوانیم در این زمینه فعالیت داشته باشیم و موفق شویم؛ بنابراین چند ایده مطرح کردیم و شروع به عملی کردن ایده‌هایمان کردیم.» او اضافه می‌کند که این تیم در ابتدا، 2 نفر بود و الان به 8 نفر گسترش پیدا کرده است.

 

برنامه‌هایی که در سال 97 انجام خواهند شد

مدیرعامل این استارتاپ در رابطه با برنامه‌ای که برای سال 97 تعریف شده است، می‌گوید: «امسال تمرکز ما روی فروش دو محصولی که ساختیم است و در کنار آن مشغول  کار بر روی یک یا دو محصول کاملا نو در حوزه سلامت که مرتبط با اینترنت اشیاء است خواهیم بود.» امیدیان در ادامه توضیح می‌دهد سلامت می‌تواند ملموس‌ترین و مفیدترین حوزه کاربردی در اینترنت اشیاء باشد، به همین دلیل می‌خواهند در این حوزه هم اینترنت اشیاء را گسترش دهند.

 

آینده اینترنت اشیاء در ایران

امیدیان در رابطه با وضعیت کنونی اینترنت اشیاء در ایران معتقد است: «این حوزه در ایران از دو یا سه سال پیش تا امروز رشد زیادی داشته است و شاهد برگزاری رویدادهای زیادی هم در این زمینه بودیم که اتفاق خوبی است ولی علی‌رغم این حجم توجه، محصولات شاخصی که فروش بالایی داشته باشند را ندیدیم که البته باید بگویم به دلیل تازگی این حوزه کاری، این مورد طبیعی است. به نظر من تا سال ۱۴۰۰، یکی از سه بحث مهم حوزه آی‌تی کشور، همین اینترنت اشیاء خواهد بود و به همین دلیل ما برنامه‌ریزی بلندمدتی برای جذب نیروی بیشتر و تولید محصولات مبتنی بر اینترنت اشیاء داریم.»

او با اشاره به این که آینده اکوسیستم استارتاپی را در اینترنت اشیاء چگونه می‌بیند می‌گوید: «امیدوارم همکاری بیشتر و شجاعانه‌تری از سازمان‌ها و نهادهایی که به نوعی در ارتباط با ما هستند را داشته باشیم و اعتماد بیشتری به استارتاپ‌ها داشته باشند. امیدوارم استارتاپ‌ها هم بیشتر سراغ محصولاتی بروند که در زندگی روزمره مردم کاربردی باشند و به این صورت نباشد که تمام محصولاتشان نیاز به زیرساخت‌های آنچنانی داشته باشد. به نظر من ما در این حوزه می‌توانیم و توانش را داریم که کشور را به یکی از پیشتازان فناوری در خاورمیانه تبدیل کنیم.»

 

۱ دیدگاه
  1. mmd می‌گوید

    خیلی خوب و کاربردیه و برای شهرهای بزرگ واقعا نیاز هست

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.