برنا، استارتاپی برای نوجوانان

مرضیه یقینی، مدیرعامل استارتاپ برنا:

0

یکی از مهمترین مسائلی که در کسب‌وکارهای استارتاپی و این اکوسیستم مهم است، تیم و افرادی است که در آن تلاش می‌کنند. تلاش و پشتکار در اینجا بسیار مهم است. نباید اینجور جا بیفتد که کار کردن در محیط‌های استارتاپی یعنی دورهم جمع شدن و خوش‌گذشتن؛ بلکه باید به این صورت باشد که همه بدانند کار کردن در فضاهای استارتاپی بسیار جدی‌تر از فضای کسب‌وکارهای سنتی باید باشد چون در اینجا بحث بقا یا نابودی استارتاپ مطرح است.

برنا استارتاپی برای نوجوانان و والدین آنها است. فعالیت این استارتاپ در حوزه روانشناسی و هدف آن جلوگیری از به وجود آمدن مشکلاتی در زندگی افراد است که ریشه در معضلات و مسائل دوران نوجوانی دارد. مرضیه یقینی، مدیرعامل برنا در رابطه با این استارتاپ می‌گوید: «شعار ما در برنا این است که سوال هیچ نوجوانی در هیچ جای کشور بی‌جواب نماند. در برنا هدف به این صورت تعریف شده است که برنا و تا20 (شبکه‌های مجازی این سایت) همدمی معتمد و مرجعی معتبر برای همه نوجوان‌ها باشد.»

به گزارش خبرگزاری شنبه‌پرس، یقینی از فعالیت‌های برنا به این صورت می‌گوید: «حدود یک سال است که وب‌سایتمان (taa20) راه‌اندازی شده است و فعالیتمان را به شکل کنونی شروع کرده‌ایم. قبل از راه‌اندازی سایت، دو سال کار تحقیقاتی در این زمینه انجام شده است. این کار تحقیقاتی در واقع نیازسنجی مخاطبان که همان نوجوانان ایرانی است بوده. در این مدت شخصیت نوجوانان ایرانی را در 6 دسته شخصیت شناسایی کردیم. بر اساس همان 6 نوع شخصیت، شخصیت‌های نمایشی به وجود آوردیم که هرکدام شبیه یک گروه از نوجوانان ایرانی هستند. داستان‌های این شخصیت‌ها روی موضوعات اصلی سلامت روان که مربوط به نوجوانان است، پیاده شده و زمانی که نوجوان وارد وبسایت ما می‌شود، با داستان‌های این شش کاراکتر روبرو می‌َشود و کاراکتری که با آن بیشتر احساس شباهت می‌کند را انتخاب می‌کند. او با خواندن داستان‌های آن کاراکتر، درمورد احساسات خود و مدیریت آن را یاد می‌گیرد. روی سایت، بخشی با عنوان «بپرس تا بگم» هم وجود دارد که نوجوانان می‌توانند با استفاده از آن گزینه، به صورت آنلاین سوالات خود را از روانشناسان بپرسند و از روانشناسان ما جواب بگیرند.»

 

کارگاه هایی که برنا برگزار می کند

در ادامه یقینی می‌گوید که علاوه بر تمامی این مواردی که اشاره کرده است، استارتاپ برنا یک سری کارگاه‌های آموزشی هم برگزار می‌کند؛ تا الان چند کارگاه حضوری برگزار شده است که این کارگاه‌ها با هدف آموزش والدین و نوجوانان برگزار می‌شوند و در آنها آگاهی نوجوانان و والدین آنها نسبت به مسائل سلامت روان بالا می‌رود. مدیرعامل برنا در این رابطه اضافه می‌کند: «کارگاه‌ها تا الان و به صورت موقت، حضوری تشکیل شده‌اند ولی قرار بر این است که در بستر آنلاین برگزار شوند. کارگاه‌های اولیه به این دلیل که باید مخاطبان را بشناسیم و نیازهایشان را پیدا کنیم تا به این وسیله بتوانیم محتوای کارگاه‌ها را توسعه و بهبود دهیم، حضوری برگزار شدند ولی بعد از این سعیمان این است که این کارگاه‌ها در بستر آنلاین انجام شوند.»

 

شبکه‌های تا20

او در ادامه اشاره می‌کند: «بعد از راه‌اندازی سایت متوجه شدیم که نوجوانان بیشتر از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، در نتیجه کانال‌هایی در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام راه‌اندازی کردیم و در آنها هم محتوای آموزشی برای نوجوانان منتشر می‌کنیم. ما کلا در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «تا20» فعالیت می‌کنیم و اسم موسسه ما برنا است.» یقینی اضافه می‌کند حدود 9 ماه است که شبکه‌های اجتماعی تا20 راه‌اندازی شده‌اند و مخاطبان اصلی این شبکه‌ها نوجوانان هستند که البته والدین هم از مخاطبان این شبکه‌ها هستند.

 

تولید اپلیکیشن‌های بازی

مدیرعامل برنا توضیح می‌دهد در حال حاضر مشغول تولید اپلیکیشن‌های بازی برای نوجوانان هستند و این بازی‌ها تا چندماه دیگر رونمایی می‌شود. او به این صورت ادامه می‌دهد: «هدف از طراحی این بازی‌ها این است که نوجوانان با احساسات خود آشنا شده و مدیریت احساسات خود را یاد بگیرند.»

 

همکاری برنا با برنامه تلویزیونی

مدیرعامل برنا از همکاری که این استارتاپ با تلویزیون خواهد داشت به عنوان اتفاق خوب استارتاپ برنا نام می‌برد و در این رابطه توضیح می‌دهد: «قرار است برای یک برنامه تلویزیونی در شبکه نسیم، 20 قسمت 5 دقیقه‌ای محتوا در مورد زندگی اینترنتی نوجوانان تولید کنیم. در این برنامه دراصل برای آن 6 شخصیتی که در داستان‌های ما وجود دارند، نمایشنامه تهیه می‌شود؛ در این نمایشنامه‌نویسی اتاق فکر برنا و روانشناسان ما کمک می‌کنند.»

 

شکل‌گیری برنا براساس دغدغه‌های شخصی

یقینی از شکل‌گیری برنا به این شکل می‌گوید: «موسس برنا بابک شاه‌منصوری است و در حال حاضر تیم ثابت این استارتاپ شامل 5 نفر است. می‌توانم بگویم شکل‌گیری برنا در اصل یک دغدغه شخصی بوده که به خاطر اهمیت خیلی زیادی که مسئله سلامت روان دارد و همه ما تجربه‌های شخصی دوران نوجوانی‌مان را به یاد داریم. به همین دلیل خواستیم یک فضای معتبر و مورد اطمینانی وجود داشته باشد تا نوجوانان بتوانند سوالات و مسائلشان را مطرح کنند و جواب بگیرند. من شخصا همیشه فکر می‌کردم اگر یک سری از مسائل را می‌دانستم، دوران نوجوانی شادتر و بهتری داشتم و همین انگیزه‌های شخصی ما باعث شد تا برنا را راه‌اندازی کنیم و آن را گسترش دهیم.»

 

برنامه‌های سال 97 برنا

مدیرعامل برنا از برنامه‌هایی که برای سال 97 در این استارتاپ دارند به این صورت می‌گوید: «امسال ما اپلیکیشن بازی را لانچ می‌کنیم، از طرف دیگر بخش «بپرس تا بگم» و همه محتواهای آموزشی‌ را در قالب یک اپلیکیشن لانچ می‌کنیم. یکی دیگر از برنامه‌های برنا این است که بخش کارگاه‌های آموزشی را هم در سطح گسترده‌تری برگزار کنیم و برای والدین و نوجوانان، کارگاه‌های آموزشی بیشتری برگزار کنیم.»

 

کار کردن در فضای استارتاپی

به نظر مدیرعامل برنا، اکوسیستم استارتاپی ایران فضای بسیار پویایی است که افراد می‌توانند به راحتی عضوی از آن شوند و ایده دهند و برای تحقق و به ثمر رسیدن آن ایده تلاش کنند و ادامه می‌دهد: «یکی از مهمترین مسائلی که در کسب‌وکارهای استارتاپی و این اکوسیستم مهم است، تیم و افرادی است که در آن تلاش می‌کنند. تلاش و پشتکار در اینجا بسیار مهم است. نباید اینجور جا بیفتد که کار کردن در محیط‌های استارتاپی یعنی دورهم جمع شدن و خوش‌گذشتن؛ بلکه باید به این صورت باشد که همه بدانند کار کردن در فضاهای استارتاپی بسیار جدی‌تر از فضای کسب‌وکارهای سنتی باید باشد چون در اینجا بحث بقا یا نابودی استارتاپ مطرح است.»

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.