کارایا 2.8 میلیارد تومان روی استارتاپها سرمایهگذاری کرده است
استارتاپ زینگ 20درصد از سهامش را یک میلیارد تومان واگذار میکند
کل مبلغ سرمایهگذاری که توسط این گروه تاکنون انجام شده است 2.8 میلیارد تومان بوده است که حدود یک میلیارد تومان از آن کماکان در مرحله مذاکره است. تعداد کل سرمایهگذاران این گروه، 54 نفر است.
بیستویکمین جلسه ماهانه گروه نیکاندیشان کارایا تاریخ 97.2.2 تشکیل شد و در آن گزارشی از عملکرد این گروه سرمایهگذاری نیکاندیش ارائه شد. همچنین دو استارتاپ زینگ و بیمیلاین به منظور جذب نظر سرمایهگذارها و استارتاپ فولفکر به عنوان یکی از استارتاپهایی که موفق به جذب سرمایه از گروه نیکاندیش کارایا شده است گزارشی از عملکرد خود ارائه کردند. در ابتدای نشست هم مرتضی دانش، عضو هیئت اجرایی گروه سرمایهگذاران نیکاندیشان کارایا، گزارشی از عملکرد این گروه ارائه داد.
به گزارش خبرگزاری شنبهپرس، دانش توضیح داد رسالت کارایا ارتباط بین کارآفرینان و سرمایهگذاران است که در مرحله خاصی از کار استارتاپ وارد میشود؛ این مرحله خاص به نام دره مرگ شناخته میشود، یعنی زمانی که استارتاپ بخش اول سرمایه را جذب کرده است و توانسته به مدل کسبوکار خود برسد و محصول اولیه خود را هم تولید کرده و اثبات شده که این محصول با بازار منطبق است. از این نقطه به بعد، نیکاندیشان در کنار کارآفرین خواهند بود.
در ادامه، دانش، فرآیند ششمرحلهای سرمایهگذاری این گروه روی استارتاپها را برشمرد و پس از آن گزارش فعالیتهای این گروه را به این صورت بیان کرد: «سال 94 که اوایل فعالیت این گروه بوده، 6 استارتاپ درخواست داده، سال 95، 106 استارتاپ، سال 96، 225 استارتاپ و تا ابتدای اردیبهشت امسال هم 19 استارتاپ برای جذب سرمایه از کارایا درخواست دادهاند، که تمام این استارتاپها بررسی شدهاند. کل مبلغ سرمایهگذاری که توسط این گروه تاکنون انجام شده است 2.8 میلیارد تومان بوده است که حدود یک میلیارد تومان از آن کماکان در مرحله مذاکره است. تعداد کل سرمایهگذاران این گروه، 54 نفر است.»
دانش از استارتاپهایی که تا به حال گروه نیکاندیش کارایا روی آنها سرمایهگذاری کرده است نام میبرد که استارتاپهای لوناتو، استادبانک، فولفکر، تگموند، اربی، برنا، عمدکس، برناتک و لحظهنگار استارتاپهایی هستند. او اشاره میکند: «کارایا در حال گسترش در سراسر کشور است و استانهایی که پتانسیل داشته باشند، حتما در آن حضور خواهیم داشت. تا الان دفتر کارایا در شهرستانهای شیراز و کاشان تاسیس شده و مشغول به فعالیت هستند.»
تاسیس دفتر گروه سرمایهگذاران نیکاندیش کارایا در شیراز
مهدی زارع، مدیر اجرایی گروه سرمایهگذاران نیکاندیش کارایا در واحد شیراز هم در این نشست گفت: «شعبه شیراز از اسفندماه سال 96 به صورت رسمی آغاز به فعالیت کرد و ما در حال حاضر در این واحد 3 سرمایهگذار داریم و در حال جذب سرمایهگذار هستیم. در مرکز نوآوری وکارآفرینی دانشگاه شیراز مستقر هستیم.» زارع در ادامه اشاره میکند که روی استارتاپ برناتک سرمایهگذاری صورت گرفته است و یک استارتاپ دیگر هم در مراحل بررسی برای سرمایهگذاری است.
دفتر گروه سرمایهگذاران نیکاندیش کارایا در کاشان
هادی خصاف، مدیر اجرایی کارایا در واحد کاشان هم توضیح داد: «حدود 9 ماه از تاسیس این واحد میگذرد و در حال حاضر 10 سرمایهگذار فعال دارد. تا الان 5 استارتاپ از شهرهای شیراز، لاهیجان، اصفهان و کاشان در این واحد ارائه داشتند. یکی از این استارتاپها در حال مذاکرات نهایی برای تعیین عدد سرمایهگذاری است و یکی از آنها هم در حال بررسیهای فنی است و سه تا از این استارتاپها هم کامل رد شدهاند.»
پیشنهاد زینگ: واگذاری حدود 20درصد از سهام به ازای دریافت یک میلیارد تومان
استارتاپ زینگ، اولین استارتاپ ارائهدهنده در این جلسه بود که آریا شیشهگران، همبنیانگذار این استارتاپ در این ارائه گفت: «این استارتاپ از یک فروردین سال96 کار خود را شروع کرده است. 3 تا 5 ماه زمان برای تحقیقات گذاشتهایم و زینگ از حدود تیرماه 96 به درآمد رسیده است. اندازه فعلی بازار دیجیتال مارکتینگ 500 میلیارد تومان است و هدفگذاری زینگ برای بازار سال آینده، جذب بودجه تبلیغات 900 شرکت است.»
شیشهگران در رابطه با وضعیت فعلی زینگ میگوید: «32 کمپین موفق تا به الان داشتهایم و 293 میلیون تومان درآمد ناخالص کسب کردهایم. میانگین قیمت تمامشده کمپینهایمان، 12 میلیون تومان بوده است. برای یک سال آینده برای تصاحب 55 تا 60 درصد بازار، یک میلیارد تومان نیاز داریم.» همبنیانگذار زینگ اشاره میکند که در ازای یک میلیارد تومان، 15 تا 20 درصد سهام این استارتاپ را واگذار خواهند کرد.
فولفکر، اولین تجربه سرمایهگذاری گروه کارایا
استارتاپ فولفکر اولین سرمایهگذاری گروه نیکاندیش کارایا بوده است. وحید کریمانه بنیانگذار این استارتاپ گزارشی کوتاه از عملکرد این استارتاپ ارائه داد: «فولفکر در حوزه روانشناسی و مشاوره آنلاین است، در اصل پیامرسانی است که قابلیت محاسبه هزینه را هم دارد و یکی از پررشدترین تیمهای آواتک بوده است. در حال حاضر ورژن 3.5 فولفکر در تمامی پلتفرمها در دسترس است.» کریمانه از چالشهای موجود در راه کسبوکار گفت و تاکید کرد که عامل موفقیت، تبدیل چالشها به فرصت است.
به گفته بنیانگذار این استارتاپ، فولفکر تبدیل به یک لایف استایل شده است به این معنی که تعداد زیادی کاربر هستند که بعد از حل شدن هر یک از مشکلاتشان دوباره مراجعه میکنند و حتی این استارتاپ، کاربری با بیشتر از 150 بار پرداخت هم دارد. در این رابطه کریمانه میگوید: «این اتفاقی است که معمولا انتظار داریم در سیستمهای سفارش آنلاین غذا یا درخواست تاکسیهای اینترنتی بیفتد. ولی حتی در آن سیستمها هم شاید به سختی کاربری پیدا شود که در این مدت بالای 150 بار پرداخت داشته باشد.» کریمانه اضافه میکند که این روند یعنی رفتن به سمت کاربران با تعداد بالای پرداختی، روندی است که با تغییر استراتژیهای مارکتینگ و ارائه سرویس، همچنین تغییر روانشناسان انجام گرفته است.
در ادامه کریمانه میگوید: «فعلا پایه اولیهای از هوشمصنوعی روی موتور محتوا پیادهسازی کردهایم که در اصل زیرساختهای یادگیری ماشینی و دادههای مشاورهها با حفظ کامل حریم خصوصی افراد، شامل تغیرات اطلاعات شخصی و نام افراد، با کمک روانشناسان، یادگیری ماشین انجام میشود که شاید در آینده بتوانیم بخشهای کمی از تشخیصها را به این سمت ببریم.»
رشدی بالاتر از 100 درصد در هر ماه برای استارتاپ بیمیلاین
آخرین استارتاپی که در این جلسه ارائه داشت، بیمیلاین بود. امیرحسین نامآور، بنیانگذار بیمیلاین در رابطه با استارتاپش گفت: «تیمی 11 نفره هستیم. حدود 8 ماه از شروع کار بیمیلاین میگذرد که از این مدت حدود 4 ماه صرف آزمون و خطا و رونمایی محصول ابتدایی شده است. از اوایل دیماه 96 کمپینها را شروع کردیم.» نامآور در ادامه به رشد در ماههای گذشته صحبت و اعداد آن را به این صورت بیان کرد: «در پایان ماه دوم، رشد فروش 1155درصد، ماه سوم 126درصد و در فروردین 97 هم 120درصد رشد را شاهد بودیم.»