دست‌اندازهای حقوقی راه‌اندازی استارتاپ در ایران

مهسا جنتی‌زاده، هم‌بنیان‌گذار و مدیر فنی وندا به شنبه‌پرس توضیح داد:

0

در مسیر راه‌اندازی و گسترش استارتاپ‌ها، متاسفانه چالش‌ها و موانعی وجود دارد که برای همه استارتاپ‌ها در ایران مشترک است. مثلا نبود کپی‌رایت یا حمایت لازم از طرف ارگان‌های دولتی که متاسفانه هیچ‌وقت وجود نداشته است و به جای اینکه با ما همکاری کنند و یا یک سری از مجوزها را حذف کنند تا تعداد آنها کمتر ولی کاربردی‌تر شود، می‌توان گفت گاهی جلوی پای کسب وکارها سنگ‌اندازی می‌کنند.

وندا پلتفرمی برای ارائه خدمات حقوقی آنلاین به کسب‌وکارهاست. به گفته مهسا جنتی‌زاده، هم‌بنیان‌گذار و مدیرفنی این استارتاپ، تیم وندا فعالیت خود را از پاییز 96 شروع کرده است و تقریبا سه ماه از راه‌اندازی رسمی آن می‌گذرد. جنتی‌زاده ادامه می‌دهد: «در این مدت که وندا فعال بوده است، توانستیم محصول را گسترش دهیم و تیم حقوقی حرفه‌ای تشکیل دهیم؛ به عبارتی توانستیم نقشه راهمان را مشخص کنیم.»

به گزارش خبرگزاری شنبه‌پرس، جنتی‌زاده می‌گوید سال 97 سال مهم برای وندا خواهد بود. هم‌بنیان‌گذار وندا در این رابطه توضیح می‌دهد: «توسعه محصول اختصاصی، گسترش خدمات آنلاین، تلاش برای رفع همه نیازهای حقوقی کسب‌وکارها مانند اضافه کردن خدماتی مانند امور ثبتی شرکت و یا تغییرات شرکت از جمله برنامه‌های ما برای سال جدید است. در واقع باید بگویم سال 96 برای ما یک شروع پرقدرت رقم زده شد و سال 97 فرصتی است که وندا را به همگان معرفی کنیم تا شناخته شود و بتوانیم تمام نیازهای بازار را برطرف کنیم.»

در رابطه با وضعیت کنونی این استارتاپ، جنتی‌زاده می‌گوید: «وندا یک مرحله جذب سرمایه داشته است و در حال حاضر هم به درآمد رسیده؛ فعلا ترجیح می‌دهیم تا چندماه آینده روی گسترش وندا تمرکز داشته باشیم و با شرایط بهتر، برای جذب سرمایه مرحله دوم اقدام کنیم.»

 

خداحافظ یونش، سلام وندا

جنتی‌زاده در رابطه با شکل‌گیری تیم‌شان هم توضیح می‌دهد: «تیم اصلی وندا 3 نفره است که نزدیک به 2 سال است در حوزه استارتاپ‌ها با یکدیگر فعالیت می‌کنیم. ما بنیان‌گذاران پروژه یونش بودیم که فعلا آن را کنار گذاشته‌ایم. بعد از اینکه مدتی روی پروژه یونش کار کردیم، متوجه شدیم در ایران چالش‌های حقوقی زیادی برای کسب‌و‌کارها وجود دارد و نیاز هست که استارتاپی وجود داشته باشد تا این چالش‌ها را برطرف کند. به نوعی نیاز به یک مشاور و راهنما دارند تا در خصوص قراردادها و در زمینه‌های حقوقی به آنها خدمات ارائه دهد؛ به همین دلیل برای راه‌اندازی استارتاپی به نام وندا اقدام کردیم.» مدیر فنی وندا در پاسخ به سوالی که از او در رابطه با وضعیت یونش پرسیده شد می‌گوید: «الان یونش کار می‌کند؛ ولی در حد یک پروژه مسئولیت اجتماعی.»

 

مشکلات حقوقی استارتاپ‌ها

هم‌بنیان‌گذار وندا به مشکلات پیش‌روی استارتاپ‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: «در مسیر راه‌اندازی و گسترش استارتاپ‌ها، متاسفانه چالش‌ها و موانعی وجود دارد که برای همه استارتاپ‌ها در ایران مشترک است. مثلا نبود کپی‌رایت یا حمایت لازم از طرف ارگان‌های دولتی که متاسفانه هیچ‌وقت وجود نداشته است و به جای اینکه با ما همکاری کنند و یا یک سری از مجوزها را حذف کنند تا تعداد آنها کمتر ولی کاربردی‌تر شود، می‌توان گفت گاهی جلوی پای کسب وکارها سنگ‌اندازی می‌کنند.»

جنتی‌زاده ادامه می دهد: «برای استارتاپ‌ها از نظر قانون‌گذاری،کم‌ و کسری زیادی وجود دارد که ما سعی داریم آن کم و کسری‌ها را جبران کنیم؛ یعنی کاری کنیم تا به شکل قانونی تمام امور مربوط به استارتاپ‌ها به‌راحتی انجام شود. همانطور که می‌دانید همه استارتاپ‌ها یک سری موانع قانونی سر راه خود دارند که بیشتر این موانع به علت کمبود اطلاعات لازم در زمینه حقوقی است. اگر مرجعی باشد که آن‌ها را راهنمایی کند که به چه شکل می‌توانند موارد حقوقی لازم را همیشه در نظر داشته باشند، دیگر چنین مشکلاتی برایشان پیش نخواهد آمد. هدف ما هم دقیقا همین مورد است.»

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.