تاثیر معکوس حمایت کورکورانه از پیام‌رسان‌های داخلی

گپی کوتاه با شایان باقری بنیان‌گذار و مدیرعامل استارتاپ جیک

1

حمایت کورکورانه از پیام‌رسان‌های داخلی تاثیر معکوس در اعتماد مردم داشته است و قطعا با این شیوه پول زیادی از بیت‌المال به هدر خواهد رفت. عجیب است که در این موارد از تجربیات ناموفق گذشته، درس گرفته نمی‌شود.

شایان باقری، بنیان‌گذار و مدیرعامل استارتاپ جیک در گفت‌وگو با شنبه‌پرس خود را به این صورت معرفی می‌کند: «من شایان باقری در بخش توسعه‌ کسب وکار  و طراحی فعالیت می‌کنم و هم‌بنیان‌گذارم صالح غلامیان، برنامه‌نویسی جیک را انجام می‌دهد. جیک یک استارتاپ برای گوش دادن به موسیقی به صورت هم‌زمان با دوستان و آشنایان است.» او در ادامه در رابطه با آغاز به کار استارتاپ جیک می‌گوید: «از ابتدای سال ۹۶ شروع به کار کردیم و پس از ارزیابی ایده و ساخت نمونه اولیه، مهرماه 96 موفق شدیم اولین نسخه جیک را در کافه‌بازار، معرفی کنیم.»

 

بهترین و بدترین‌ اتفاقات 96 برای باقری و استارتاپش

به گزارش خبرگزاری شنبه‌پرس، باقری اتفاق‌های خوب سال 96 برای استارتاپش را به این صورت نام می‌برد: «در همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت، استارتاپ جیک موفق شد مقام دوم را کسب کند و در نمایشگاه ITE2017 هم توانستیم در بین ۱۵ استارتاپ برگزیده قرار بگیریم. علاوه بر تمام اینها، باید از دیگر اتفاقات خوب جیک به این اشاره کنم که باوجود اینکه هیچ تبلیغاتی نداشتیم، توانستیم رشد خوبی داشته باشیم و حتی موفق شدیم تعدادی کاربر از کشورهای دیگر مانند آمریکا، بلژیک، آلمان و… جذب کنیم.» بدترین اتفاق سال گذشته برای شایان باقری هم شکست تیم اولیه‌شان بوده و اینکه مجبور شده‌اند از صفر، یک تیم جدید بسازند.

 

بهترین اتفاق اکوسیستم که به بلوغ آن کمک کرد

به عقیده باقری، بهترین اتفاقی که در سال گذشته در اکوسیستم افتاده است، یکی‌شدن چند استارتاپ حوزه گردشگری (علی‌بابا و زورق) بوده است. او درباره تاثیر این اتفاق هم می‌گوید: «این اتفاقات به پخته‌تر شدن و بلوغ اکوسیستم استارتاپی ایران کمک بسیاری کرد.»

 

درس نگرفتن از تجربیات ناموفق، عجیب است

باقری از فیلتر شدن تلگرام به عنوان بدترین اتفاق سال گذشته در اکوسیستم استارتاپی ایران اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: «حمایت کورکورانه از پیام‌رسان‌های داخلی تاثیر معکوس در اعتماد مردم داشته است و قطعا با این شیوه پول زیادی از بیت‌المال به هدر خواهد رفت. عجیب است که در این موارد از تجربیات ناموفق گذشته، درس گرفته نمی‌شود.»

 

رشد سریع‌تر بعد از جذب سرمایه

بنیان‌گذار استارتاپ جیک در رابطه با برنامه‌هایی که برای سال 97 دارد به این صورت می‌گوید: «درحال مذاکره با چند سرمایه‌گذار هستیم که به امید خدا در سال ۹۷ قرارداد را نهایی می‌کنیم و بعد از آن، رشد سریع‌تری را تجربه خواهیم کرد.»

مدیرعامل استارتاپ جیک در مورد اتفاقی که در سال 97 مشتاق رخ دادن آن است هم می‌گوید: «فراهم شدن شرایط حمایت قانونی از استارتاپ‌ها در مقابل انحصارطلبی‌های شرکت‌های سنتی و دولتی، اتفاقی است که به شدت امیدوارم در سال 97 شاهد آن باشم.»

 

تاثیرگذارترین شرکت به جای تاثیرگذارترین فرد

از شایان باقری در رابطه با تاثیرگذارین فرد اکوسیستم استارتاپی ایران پرسیدیم و او به این صورت پاسخ داد: «در جواب این سوال ترجیح می‌دهم تاثیرگذارترین شرکت را نام ببرم؛ این شرکت، راکت‌اینترنت بود. به این دلیل که توانست بخش عمده‌ای از فرهنگ استارتاپی ایران را شکل دهد. راکت‌اینترنت موجب شد سرمایه‌گذاران و شرکت‌های بزرگ با دیدن موفقیت‌های استارتاپ‌های این شرکت اقبال و توجه بیشتری نسبت به استارتاپ‌ها پیدا کنند.»

 

موفق‌ترین استارتاپ سال گذشته

بنیان‌گذار استارتاپ جیک از الوپیک به عنوان موفق‌ترین استارتاپ سال 96 نام می‌برد و می‌گوید: «به دلیل زمان‌بندی و استراتژی‌های درست و استفاده از موج اسنپ و تپسی، الوپیک توانست رشد خیلی زیاد و سریعی داشته باشد.»

۱ دیدگاه
  1. نوبت دهی می‌گوید

    دقیقا همینطوره
    دارن بیگدار به آب میزنن
    مقاله خوبی بود

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.