کدام استارتاپها موفق به جلبنظر سرمایهگذاران کارایا شدند؟
برگزاری آخرین نشست ماهانه گروه نیکاندیش کارایا در سال 96
دومین تیم ارائهدهنده، لوکسینتک، استارتاپی در حوزه اینترنت اشیاء و با هدف هوشمند کردن خانهها، 600 میلیون سرمایه در ازای واگذاری 15درصد سهام میخواست.
بیستمین نشست ماهانه و آخرین جلسه شرکت سرمایهگذاران نیکاندیش کارایا در سال 96 با حضور مدیران و هیئت اجرایی کارایا به همراه سرمایهگذاران این شرکت، برگزار شد. این نشستها به منظور ارائه تیمهای استارتاپی برای سرمایهگذاران و جلبنظر و ترغیب آنها برای سرمایهگذاری روی استارتاپهاست.
بیستمین جلسه ماهانه گروه کارایا
در بیستمین جلسه ماهانه گروه سرمایهگذاری کارایا، 4 تیم استارتاپی به منظور جذب سرمایه، و یک تیم به منظور گرفتن حمایت و استفاده از ارتباطات اعضای گروه سرمایهگذاری کارایا و فروش محصولات خود، ارائههای چند دقیقهای داشتند.
تیمهای ارائه دهنده به منظور جذب سرمایه در این جلسه شیپآپ، لوکسینتک، پرسلاین و ایوی تک (EV TECH)، بودند. فنآموز هم که با هدف جذاب کردن آموزش علوم برای بچهها فعالیت میکند. برای گرفتن کمک در حوزه فروش محصولاتشان درباره کسبو کارش ارائه و توضیح داد.
شیپآپ، اولین تیم ارائهدهنده در بیستمین نشست ماهانه کارایا بود. این استارتاپ، که پلتفرمی برای حملونقل بینالمللی کالاست؛ در ازای 625 میلیون تومانی که برای سال اول نیاز داشتند، پیشنهاد واگذاری 15 الی 20 درصدی سهام را به سرمایهگذاران ارائه دادند. دومین تیم ارائهدهنده، لوکسینتک، استارتاپی در حوزه اینترنت اشیاء و با هدف هوشمند کردن خانهها، 600 میلیون سرمایه در ازای واگذاری 15درصد سهام میخواست. پرسلاین تیم بعدی ارائهدهنده بود. تیمی که نرمافزاری برای جایگزین کردن پرسشنامهها و تحلیل آماری آنها است. پرسلاین به دنبال جذب سرمایه 500 میلیون تومانی برای 12 ماهه آینده است. آخرین تیم ارائهدهنده در حضور سرمایهگذران گروه کارایا در سال 96، تیم ایویتک (Evtech) بود که به دنبال جذب سرمایه 400 میلیون تومانی با پیشبینی دوره بازگشت حدودا 32 ماه بود.
تمامی تیمهای ارائهدهنده در این جلسه، موفق به جلب نظر اولیه سرمایهگذاران حاضر در جلسه شدند و قرار شد مراحل بعدی طبق روال سرمایهگذاری روی این تیمها انجام شود.
فرایند سرمایهگذاری در کارایا
به گزارش خبرگزاری شنبهپرس، به گفته مرتضیدانش عضو هیئت اجرایی کارایا فرایند سرمایهگذاری در گروه کارایا در 6 مرحله انجام میشود. اولین مرحله در این فرایند، پیشغربالگری نام دارد. در این مرحله درخواست کارآفرین بر مبنای معیارهای سرمایهگذاری و MVP بررسی میشود. گام بعدی غربالگری است که فرصت 60 دقیقهای در اختیار تیم کارآفرین قرار میگیرد تا در حضور کمیته غربالگری کارایا، ارائه همراه با پرسش و پاسخ داشته باشند و در انتهای این جلسه، کمیته در رابطه با راهیابی استارتاپ به گام بعدی تصمیم میگیرد. گام سوم از فرایند سرمایهگذاری گروه کارایا، ارائه استارتاپ در حضور کلیه سرمایهگذاران است. این مرحله به صورت ماهیانه برگزار میشود و در هر برنامه 3 تا 5 استارتاپ ارائه کوتاهی خواهند داشت و پس از آن، سرمایهگذاران در مورد جنبههای مختلف استارتاپ به بررسی و تبادلنظر میپردازند. گام چهارم این فرایند، راستآزمایی نام دارد. در صورتی که سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در استارتاپ علاقه اولیه داشته باشند، استارتاپ به این مرحله راه مییابد. در صورت اتمام موفقیت آمیز مرحله راست آزمایی، تیم به مرحله بعد یعنی مذاکرات و عقد قرارداد میرسد. در این مرحله مواردی مانند میزان سهام طرفین و نوع سهام اعضای هیئتمدیره مشخص میشود. و در نهایت مرحله آخر، انجام معامله پس از توافق طرفین. پس از تزریق سرمایه بر مبنای توافقات صورت گرفته، استارتاپهای تحت پوشش کارایا میتوانند به منظور پیشبرد اهداف خود از مشاوره و ارتباطات اعضای گروه سرمایه گذاران کارایا بهرهمند شوند.
آنطور که دانش میگوید تا به حال شیوه تمام سرمایهگذاریهای کارایا، به شکل دریافت سهام توسط سرمایهگذاران بوده است. تعداد سرمایهگذاران برای هر تیم متفاوت است و سرمایهگذاران با سهم مساوی اقدام به سرمایهگذاری و تامین سرمایه موردنیاز استارتاپ میکنند.